onsdag 27 maj 2009

Bland näsdukar och orkidéer!

Vilken eftermiddag jag hade i går. Maken skulle till Göteborg "i affärer" och han tyckte jag kunde följa med. Nu är jag ju som jag är och bad inte att jag skulle bli avsläppt i centrum vid alla affärer.......................nej, jag skulle förstås till Botaniska. Detta underbara ställe!

Jag gick och gick och gick..............det regnade och regnade och regnade, men kameran gick för fullt!

Först ut ett av de omtalade näsduksträden. Har aldrig sett något liknande!! För hittade jag ett annat träd med stora vita blommor (nog någon magnolia) och trodde det var det............."jaha, tänkte jag, det kan väl se ut som näsdukar om man har lite fantasi", tog ett kort och gick...........DÅ hittade jag skylten om var näsduksträdet var och det gjorde mig inte besviken ...................


Hela trädet var översållad med dessa hängande "näsdukar". Tog ett kort från längre håll men det blev inte så bra, var lite svåra förhållanden pga. allt regn.........kunde ju inte släppa paraplyn heller.........

Det är så lummigt och grönt och jag fick massor av inspiration till mitt woodland.............om man nu kan kalla det för det.............går ju inte precis att jämföra mitt pyttelilla med allt detta vackra............

Visst vill man gå vidare?


Vackra blad! Nån sån där riktigt storbladig måste jag ha!!

Andra vackra blomningar var det förstås också.Det här är väl någon form av Azalea. Jag är inte så bra på buskar.

Härligt eldiga färger!


Lite rhododendron-bilder nedan! Vackert blev det ju med regndropparna!
Så var det ju det här med orkidéutställningen.....................och här kommer lite bilder på olika orkidéer.................det fanns hur många som helst och det finns förstås fler kort!Min favorit!


Den här är ju inte så dum den heller!


Fast det jag helst skulle vilja ha är detta!

Ett blåregn! Så vackert mot tegelväggen. Nu har jag ju varken tegelvägg eller rätt zon, så det får fortsätta vara en dröm!

************
Idag blir det en LUGN dag, vet inte hur många gånger jag varit vaken i natt. Det blåser halv storm (ut och rädda blommor kl 00.49), hunden ville ut och äta gräs (något som irriterar henne i magen?), lill-killen kunde inte sova i sin säng utan kom in till oss (och inte ligger han still!)..............så idag blir det inte mycket nyttigt gjort, det lovar jag!!


Ha en fin dag!15 kommentarer:

Husbilen Credo sa...

Här har Du verkligen fått till eldsprakande blommor.
Guuuud så vackert här bor man nästan granne med Botaniska och har ännu i år inte varit där.
Ha en fin onsdag!

Sussi sa...

Vackert, vackert så man häpnar!

gittan sa...

Jag hade också valt att bli avsläppt vid Botaniskan, det är så otroligt vackert där. Angående storbladig växt till ditt woodland, du hade väl satt en Rodgersia där? Det är ju en sån du visar på bilden från Botan, fast din var nog en brons om jag minns rätt. Jag har ett par och det tar 2-3 år innan de blir så stora och fina, under förutsättning att de trivs. Mina hade placerats i halvskugga först men blev alldeles sönderbrända på bladen och kämpade för att alls överleva. Efter en flytt till Valnötsrabatten så har de vuxit sig riktigt stora på två år!
Idag blir det innomhus även här. Det blåser och verkar bli regn. Fönsterputsning, skurning av duschväggar, sy upp gardiner och lite annat pyssel står på dagens göra-lista. Skulle solen titta fram så "smiter" jag nog ut och struntar i att städa =P Ha en bra dag / gittan

Lillebeth sa...

Vilken härlig dag du haft. Och underbara bilder du visar. Visst Näsduksträd i all ära, men ett Blåregn...det kan man drömma om. Och apropå det har också sovit väldigt dåligt inatt. Är det något i luften mer öän storm? Kram

Ragnvi sa...

Godmorgon från ett blåsigt Trönö!
Jisses vilken härlig promenad! Har aldrig varit där och inte sett ett näsduksträd i verkligheten heller! Fiiint!
Många fina foton hos dig! Jag gräver upp växter ur gräsmattan här...hoppas nån överlever!
Kramen!
Ragnvi

Resa med Herbert sa...

Hej Annette!

Kunde du känna doften av guldazalean i allt regnet? Hoppas det för när jag var på Botaniska på Kristihimmelfärds dag så doftade den alldeles fantastiskt underbart i det strålande solskenet.

Vad kul att du kom dej hit till stan och fick uppleva den härliga Botaniska.

Hinner inte skriva mer. Skall ut på stan och fota.

Men jag vill säja dej att du har fotat fantastiska bilder.

Solvarma kramar från Irene

gittan sa...

hej igen! Ang. Silverax Brunette så köpte jag förra sommaren på Plantagen. Jag gillar egentligen inte butiken men när man jobbar i ett köpcentra-område så finns det inte mycket att göra på lunchen. Blev mäkta imponerad när jag hittade dem där för endast 70kr! Gjorde faktisk en del andra ovanliga växtfynd till bra pris där vid anant tillfälle. Så numera är jag inte lika negativt inställd till Plantagen även om det oftast är rörigt och trist där. Lycka till med ditt sökande / kram gittan

och tack för mat-tipsen!

Karin Berg sa...

villkwen trevlig dag du måste ha haft :-) och vad det blommar där och redan dessutom. Fina bilder.

Moments of photography sa...

Låter som en perfekt dag du hade bland växterna, trots regnet då....

Jag har min botaniska park som jag brukar strosa i, man får sådan inspirationtil sin egen trädgård och det är en sådan lisa för själen med alla växter och fågelkvitter.

Ha de gott....

Lillemor sa...

Å vilken härlig rundtur! Jag var faktiskt i Botan o kollade in näsduksträden bl.a.
Fantastiskt fina foton du har tagit!

sinneskatten sa...

Men så vackert min plan är att åka till botaniska i början av juni.
orkide utställningen verkar lovande.
Kan tänka att du gick där och bara mös av allt det vackra.
Carina

Anonym sa...

Vad vackert :)

Lilla My sa...

Näsduksträdet var verkligen fint, ett sånt skulle man ha i trädgården. Fast det klarar nog inte vår zon här tror jag :) Härlig dag du haft på botaniska dit skulle jag också vilja!
Höres
Lotta

Monica sa...

Vilket passande namn det trädet har. Det ser verkligen ut som näsdukar. Kan tänka mig att du haft en härlig dag i grönskan och alla vackra blommor :)
Tjingeling
Monica

annalarssonphotography sa...

Så vackert och färgsprakande! :)

Botaniska är en av de platser jag också 'måste' till.
Tanka på lite energi..

Vilken fantastiskt träd - det ser verkligen ut som näsdukar!
Det här vädret gör ingen människa glad.
Regn regn.. och blåst..

Ha en fin dag iaf!
Kram Anna