onsdag 8 oktober 2014

Det trodde jag aldrig jag skulle få uppleva..........

Jag har ju turen att ibland få följa med min make på lite "jobbrelaterade" utflykter. Så även i helgen när vi var i Stockholm med ett annat företag i lastbilsbranschen.....
 
På väg upp till Stockholm så stannade vi i Södertälje. Där skulle "gubbarna" gå på fabriksvisning och vad fick då vi medföljande göra...............jo, åka till deras testbana och köra lastbilar!!! Det var allt en himla tur att vi inte visste detta från början, för då hade jag nog fegat ut, men NU minsann så körde jag - en fullastad 24 m långtradare och en 16 m trailer med manuell växel. Inte var det något platt och rak bana heller utan kurvig och backig. Så kul det var och det gick jättebra ( vi hade ju inga möten ;) ). Nej, det trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva!!
 
 Här har vi ekipagen som "lilla jag" körde!

Väl i Stockholm så var vi på Golden Hits på fredagskvällen. Jättetrevlig underhållning och god mat.

Lördagen var fri till egna aktiviteter och vi är ju inte mycket för att springa i affären utan gick en promenad till Djurgården där vi besökt ABBA-museet! Vilken lycka för ett ABBA-freak som jag. När jag var liten var de mina idoler. Agneta är ju från samma stad och ibland hände det att man såg henne och Björn här. Dessutom så jag ABBA uppträda i en folkpark i närheten innan de blev ABBA. Jag kan precis beskriva Agneta hade på sig, så snygg ensemble i ljusblått och med höga stövlar. Jag var väl 7-8 år när vi såg den konserten. Nån riktig scen fanns inte på folkparken utan de stod på ett lastbilsflak.......det blev lite skillnad för dem längre fram!På lördagskvällen var det dags för mer underhållning. Denna gång var det Orup som gällde och hans nya krogshow på Hamburger Börs. Nu hör ju till saken att jag gillar Orups låtar rätt mycket så det är klart att jag var nöjd! Fast även maken tyckte det var helt ok.....

Det är kul med lite sådana här utflykter, man lever på det ett tag!


 
Avslutar med en liten höstbild från trädgården. Katsura-trädet och en vingad benved. Benveden köpte jag när en av sönerna gick sin trädgårdsutbildning och jag förhörde honom på latinska namn...vingad benved, Euonymus alatus. (Kommer du ihåg Jonatan?)
Samma son håller för närvarande på med att ta körkort för lastbil (redan fixat ) och långtradare......han har många strängar på sin lyra ;) 
 

6 kommentarer:

lavendia sa...

Vilket trevligt inlägg. ABBA-museet ska jag absolut besöka. Även jag var/är ABBA-frälst.
Köra lastbil tror jag dock inte jag hade prövat, men det var kul att du gjorde det.
Vad kul med en son som gått trädgårdsutbildning. En riktigt bra avslutning på inlägget.

Rosor och ruiner sa...

Waow vad modig du är som körde en sån jätte!

Jag har ännu inte varit på ABBA museet men nån gång skall det bli av. De var ju mina stora idoler också! RUmmet var "tapetserat" med posters, och vi uppträdde i skolan och för föräldrar som ABBA; och jag var Frida ;) det var tider det ;)

Ha det gott!
Kram Gunilla

Britten sa...

Så roligt Du har haft det!
Och vilka minnen som dyker upp för mig.
Låten "Ring Ring" lärde jag mig att bugga till på 70-talet med en snygg norrman! ;)
Lastbil har jag också kört och tänkte satsa på lastbilskort en gång i tiden.
På den tiden när man fick köra lastbil med egna saker utan det kortet, flyttade jag mitt bohag mellan Sveg-Östersund, ca 19 mil, med en Volvo Viking mitt i vintern. Att jag vågade?!
Sen jag flyttade till Västkusten provade jag på ett stort ekipage på en körskola och fick beröm. Jag var stolt som en tupp!
Det blev bara 2 lektioner, eftersom det var för dyrt, tyvärr.
Detta blev en hel roman, men det var så roligt att se att Du också gillade att köra lastbil att jag måste berätta.
Ha det gott och pussa prinzessorna från oss :)

Husbilen Credo sa...

WOW!
Vilken tuffing du är som kör sådana tunga fordon. Så imponerad jag är. Kul när man får testa lita annat.
Maken jobbar ju på Volvo lastvagnar och så många gånger jag varit med honom. Backade ur när vi var i Eskilstuna där de kör vägmaskiner och jag blev erbjuden att provköra en sådan men jag tackade nej.
SÅ mycket annat trevligt du varit med om ABBA- museet hade jag gärna besök.
Ha en fortsatt fin vecka.

Scaniatjejen sa...

Så himla kul att du fick ratta Scania! Jag har varit på demobanan i Södertälje en gång (på Girls Trucking Day) och det var som att komma till himmelriket.=) Skulle gärna ha gått fabriksvisningen också (och helst varit en sväng till på demobanan)! Grattis till dig som körde och grattis till sonen som har C-kortet!=)

Freja sa...

Vilken härlig helg! Jag gillade ABBA-museet och jag gillar Orup, men bäst hade nog lastbilskörningen ändå varit! Jag körde tung lastbil med tungt släp när jag gjorde lumpen, det var verkligen superkul! Jag hade älskat att få köra på en bana utan mötande trafik, så slipper en oroa sig för andra!