fredag 10 oktober 2014

Blommig fredag: sommarens projekt

Sommarens projekt - det var ju det att jag inte skulle ha några projekt utan bara njuta! Nåja, det gick faktiskt ganska bra men några riktigt små projekt smög sig in.....
 
 
Njuta alltså.....
  ...först njöt jag av alla vårblommor!
 

 Lite senare på våren så det ut så här och vips kom jag på det första lilla projektet.....
så numera är de gula och röda tulpanerna förpassade till "rufsrabatten" och det har planterats mer vitt och rosa i lökform.
 
 

I mitt lilla woodland är det numera täckt av grönt och lite blommor här och där. Här hände det inte så mycket i år. En fylld vitsippa kom dit, en smörboll och så fick jag vattna lite när det var som torrast!

Sen gillar jag mattor och det börjar arta sig. Har inte hänt mycket där heller - delat någon planta och satt där det varit lite tomt.
 

Som vanligt har jag njutit för fullt av min favoritblomma - vallmo! Nästa år blir det till att "stödköpa" lite fröer och slänga ut här och var. Blev inget insamlande av fröer i år.......

Lille Pigge kom som vanligt. Han har varit hos oss i några år nu (jag utgår från att det är samma i alla fall). Mysigt är det, men hundarna är väl mindre nöjda....

 Nu ett litet projekt igen........jag rensande och rensade bort en massa nävor, som hade invaderat en rabatt. Lite har jag kvar, men ska försöka hålla det i lagom mängd. Istället blev det planterat lite alunrot och de verkar trivas bra och täcker nu på höstkanten hela rabatten.


Solhattar (ja, jag vet att den gula är en solros!) gillar jag och nu har jag köpte lite fler "vanliga" vita och rosa och placerat ut så de syns dels från köksfönstret och utesittplasterna. För oj vilket liv det har varit runt solhattarna i år. Särskilt den vita har varit fylld med fjärilar.


 
Ja, en sommar har gått och ibland regnar det och då får man försöka njuta av det och nog är det fint med droppar på blad!
 
 
 
Fler projektbilder kan du se här.
 
 
 
 
Nästa års sommarprojekt blir för övrigt att riva vårt växthus, innan det trillar ned av sig självt..........trist förstås, men det betyder ju att något annat måste dit i stället.........har funderat på att göra en "italiensk hörna" i stället...
 
Om någon nu orkat titta sig igenom hela inlägget så önskar jag er en härlig helg. Glöm inte att njuta - löven ligger kvar ändå! Har man tur så blåser de iväg istället....
 

18 kommentarer:

trädgårdsdrömmar sa...

Trevliga och lagom stora projekt du haft i sommar.
Och så fina blommor du visar.
Ha en skön helg.

Unknown sa...

Så mange fine blomster - sørlig valmuer:)

Tant Otteskrufv sa...

Ett helt projekt att njuta av alla de växterna :)

lavendia sa...

Jadå, jag gick igenom alltihop och njöt hela tiden.
Jag förstår att det hade behövts ett sommarprojekt, men det hade jag inte och nu är det nästan för sent med höstprojekt.
Trist när växthuset är fallfärdigt, men det blir möjligheter också. Trevlig helg!

Lotta sa...

Vilka ljuvliga vallmobilder, den tredje bilden från vänster längst upp är ju sagolik!!!! Namn??? Alla dina andra blommor är ju också mkt fina! Trevlig helg.

Rost och rädisor sa...

Ja, det är väl klart att jag tittar igenom och läser hela inlägget. Låter gott med små lagom projekt. Önskar jag också kommer dit nångång.
Ha det så gott
Anette

Rosor och ruiner sa...

Klart vi läser!
Att njuta är inte dumt, det borde man göra lite mer. Eller det gör jag nog tror jag, jag reflekterar rätt ofta över hur bra jag har det ;)
SÅ många vackra blommor du har, och klokt att tänka att man inte skall ha för många projekt!

Kram Gunilla

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Men hjälp så mycket fina bilder!
Så fint du verkar ha, ja jag läser också! Och tittar! :)
Trevlig helg!
Hälsningar Ewa :)

Anette i Torsåker sa...

Vallmo är underbara, man borde nog ha flera.
/Anette

Maribel sa...

Underbara bilder, och vad härligt att ha en kotte i trädgården. Trevlig helg!

Lena/isklockan sa...

Wow vilken blomster kavalkad du bjuder oss på. Super snyggt allting. Kram

Tittis trädgård sa...

Vilket härligt inlägg med underbara bilder. Att bara njuta är nog det bästa sommarprojektet man kan ha. Mysigt med igelkotten/ Kram titti

Scaniatjejen sa...

Så många vackra bilder, en njutning att se dem!

Merja sa...

Vilken underbar blomning har det varit hos dig!! Njuter av alla fina bilder:)
Ha det gott!

AnnA sa...

Hej Anette!
Dina vallmor är bara för underbara!
Trevlig helg!
Hälsn
AnnA

Mias Mix sa...

Vilken fantastisk trädgård du har! Så många fina blommor! Och kul att få besök av igelkotten :)
Ha en skön helg du med!

Meta sa...

Ja minsann du har mycket att njuta av.och visst kommer det nya projekt varje år större eller mindre.
Önskar dig en fin lördagskväll
Kram Meta

Carina sa...

De där mindre jobben kan göra nog så stor skillnad. Att hålla nere färgkrockar är ett ständigt jobb tycker jag. Alunrötter och solhattar är härliga och vackra med precis lagom spridning.

Ha det gott! Carina