lördag 6 september 2014

Liten roadtrip

Ibland har jag möjligheten att följa med "gubben" på hans jobbresor. Så i veckan åkte vi en snabbis..............först en övernattning i Strömstad
 

...dit hann vi precis innan solen gick ned.............vackert.......
 
Sen gick färden vidare mot grannlandet.....som visade sig från sin bästa sida, de timmar vi var där.
 
 
Maken släppte av mig mitt i Oslo och jag började med att gå upp på Operans tak. Vilken häftig byggnad det är.

 
Därefter promenerade jag till Akershus fästning.
 
 
Väldigt fint och välbevarat.
 
 
Från Akershus hade man en fin utsikt över stan...

 
Rådhuset

 
 
 Nobels fredscenter


Jag satt i septembersolen på en uterestaurang på Akers brygge och åt lunch. Personalen var förstås svensk ;)
 
*****
Efter 4 timmar i Oslo åkte vi hemåt igen och stannade till i Fjällbacka. I och för sig ett fint litet ställen, men jag kände mig inte riktigt hemma ........satt på Bryggan och fikade och det var mycket och högljutt snack om golf, segling och titta till "stugan" och affärsresor......Men man ska väl inte döma Fjällbacka efter det besöket. Det finns säkert mer "vanliga" och jordnära människor där också!! Missförstå mig inte nu, jag missunnar ingen att ha ett "fint" liv (golf, segling, hus vid havet och det där.....) jag tycker bara inte om när man måste skryta om det så hela restaurangen hör hur "duktig" man är.........Sen inser jag väl att det behövs lite pengar för att bo i Fjällbacka och en enkel sjöbod kostar 8,5 miljoner....... OBS! Jag fattar att detta inte var Fjällbacka-bor utan sommargäster!!!
OBS 2! Nästan hela min släkt spelar golf och några "båtmänniskor" finns det också så det är inte DET jag vänder mig emot.....

 
Vi fortsatte kustvägen och kom till ett litet ställe utanför Bovallsstrand, som var mycket mer i vår stil......
 

Här hade vi gärna stannat ett tag! Det där vita huset i bakgrunden hade jag inte sagt nej till heller.....

 
Tyvärr hade vi inga badkläder med oss, annars hade vi hoppat i för vattnet var riktigt inbjudande och varmt!

5 kommentarer:

lavendia sa...

Bonusresa, som låter jättetrevlig. Trevlig helg!

Rosor och ruiner sa...

Vad mysigt att åka iväg sådär!

Fjällbacka var vi ju också vid, i somras, jag tyckte det var jättefint med alla vackra trähus, en fin stad att turista i även om jag inte vill bo där... Men vi var ju ett sällskap på åtta personer, så vi hade fullt upp att prata med varann, så något skryt hörde jag inte, men det finns det säkert där med! Och golf och segling är inte min grej i alla fall, så det skrytet hade inte impat på mig i alla fall ;)

Kram Gunilla

Anonym sa...

Vad trevligt att få följa med på din resa. Känner igen det mesta av Oslo, min son liksom, som du skriver många andra svenskar, har jobbat där under en kort period. Bra betalt, men han hade liksom kanske inte riktigt förstått innan att det kostar mer att leva där också. Ungdomar!!! Bra lärotid! Brukade vara ganska mycket i Fjällbacka förr, men visste inte att det utvecklats i den riktningen sedan dess. Tack för trevligt reportage!

Inger Marie sa...

Hei Anette:)
Så fin rundtur du har vært på...Strømstad,Oslo og Fjellbacka...
Nydelig det første bildet med solen som går ned:)
Ønsker deg fin ny uke:)

Ölandsvindar sa...

Vad trevligt med en resa då och då. Ja, här har vi många turister och en del tycks tro att de är Guds gåva till lantisarna, men som tur är , de flesta är helt OK.
Kram från mig /Kerstin