fredag 29 augusti 2014

Fjärilar och trädgårdssnack!

Vad härligt att det äntligen blev lite solsken igen. Kameran går på högvarv för att fota fjärilar. Det är inte helt enkelt - tur att det numera är minneskort och inte film man använder ;)
 

Som vanligt har jag drabbats av lite trädgårdströtthet, men lite har jag gjort. Planterat mer solhattar, två vita och två rosa. Den vita är jag bara så förälskad i....

Jag har beställt lökar från fyra olika ställen, vilket jag inser var helt galet, men ibland (ofta) tänker jag mer med hjärtat än med hjärnan.............det blir lite olika blå tulpaner, rosa pärlhyacint, vita hyacinter, tulpanmix i vit-rosa-vinrött, hyacintmix i samma färger, limegröna tulpaner (jag älskar ju limegrönt!) mm.mm. Som om inte det var nog så köpte jag lite på Blomsterlandet häromdagen och insåg när jag var där att de flesta jag beställt på nätet fanns där också från samma leverantör......


Nässelfjäril och påfågelsöga i samspråk. Syrenbuddlejan gör verkligen skäl för smeknamnet fjärilsbuske.


Ibland har man tur, som här......stod och zoomade in på påfågelsögat och ser på kameradisplayen hur amiralen kommer och sätter sig bredvid!


Fler än jag som gillar den vita solhatten!
 
Annars är jag nöjd över att ha klarat av 2 danspass på Friskis den här veckan. Jag har på äldre dar fått problem med mina vader så gympa med en massa hoppa klarat jag inte längre. Då är det någon som hugger en kniv i mina vader känns det som...........inte kul.....Men nu hoppas jag att det fortsätter att funka med danspassen, visst jag går på gymmet och lyfter skrot och går i "trappmaskin" men det är ju inte riktigt lika kul.....två danspass och ett gym-pass det skulle vara bra det! Håller tummarna att det funkar :)
 
Önskar er som tittar in en härlig helg!
 

8 kommentarer:

Marit sa...

Vakre bilder! Ja, du hadde flaks når Admiralen satte seg sammen med de andre sommerfuglene. Den er bare så vakker!

Solhatter kan en ikke ha for mange av, nei. Jeg har også bestilt masse løk, og som du sier så tenker en noen ganger med med hjertet enn hodet. Men det blir helt sikkert fint til neste vår!

God helg!

Annemor sa...

Nydelig bilder.
Du trodde vel ikke at du skulle få ha den hvite solhatten i fred? :)
Ha en flott dag :)
Mormor

Britten sa...

Vackra fjärilar i en vacker trädgård!
Så fina bilder.
Önskar Dig en fin helg! :)

Rosor och ruiner sa...

Jaså du sitter i soffan o kollar på teve du, med datorn i knäet ;)

Vad du är hurtig ;) Och så hundpromenader på det!
Trevlig helg!
Kram Gunilla

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
lavendia sa...

Så fint du lyckats med fjärilsfotograferandet. Jag höll också på att beställa en massa lökar. Man blir så sugen när man ser alla litet annorlunda lökar. Jag har inte bestämt mig än. Kanske åker till Blomsterlandet istället.

Freja sa...

Åhh, vilka fina bilder du tagit, på både blommor och insekter. Jag är inte så förtjust i fjärilar, jag tycker de är nästan lika otäcka som spindlar, så det blir inga foton på sådana för mig...

Anneli - A'la Foto sa...

Underbara bilder! Den på Påfågelögat och Amiralen är fantastisk!!