onsdag 22 juni 2011

Vi går mot mörkare tider......

usch, så pessimistiskt det låter, men det är ju sant! I går var ju den "riktiga" midsommaren och nu vänder det. Det känns som om vädret alltid är så här innan midsommar...........jag minns en midsommarafton för kanske 10 år sedan..........det hade varit så här kallt och regnigt och på midsommaraftons förmiddag så var det fullkomligt störskur hela, SEN plötsligt så vände det och frampå eftermiddagen så kom DEN - SOMMAREN- och vilken sommar det blev.......
Vi hade 11 grader igår och det är KALLT...........men plusgrader är shortsväder som jag brukar säga! Sen kan man ju ha nåt varmt upptill ;-)) Honungsrosen börjar slå ut och det är en härlig tid som väntar. Så bra att jag får uppleva den innan vi åker till London. Det blir väl lagom att alla blomblad ramlar ned på uteplatsen den veckan så kanske "någon" sopar undan dom tills jag kommer hem igen. "Någon" det är maken det, som ju ska hålla ställningarna hemma. Han vill inte åka till London han, en konstig prick är han ;-)


Lilla söta Petite Lisette.......som inköptes på rosariet för 30:- för några år sedan. Den har visat sig vara just en Petite Lisette, alltså inte som Constance Spry som jag köpte och som var en vildros!

Ljuvliga chokladblomman! Den är så himla söt tycker jag.


Här har vi en sötnos till, prinsessan Ester. Detta är det officiella födelsedagsfotot från hovet i Huskvarna. Känn er priviligierade.............hon fyller ju inte förren 1 juli, men ni får se det innan! Fyra år har hon hunnit bli den sköna, oj vad tiden går! Snart är hon en gammal dam......

Midsommar, jag har sagt det förr, jag är INGEN midsommarmänniska. Men vi får gäster i form av äldste son+fästmö, makens syster+man+ 4 barn så det blir huset fullt och DET är ju kul ......ibland!

På söndag jobbar jag mina sista 4 timmar innan min "ledighet". Ja, man längtar efter semester fast man bara jobbar varannan helg och lite extra ibland!

Nästa vecka så ska det packas och fixas inför resan. Det känns som det mesta är under kontroll. Jag har väl inte precis nån resfeber (men det finns det andra som har, lill-killen, har ju aldrig flugit ett "riktigt" flygplan.....). Nej, det ska bara bli kul, bara jag sitter på planet dit i rätt tid så kan jag slappna av sedan. Det är ett tag sedan jag var i London..........hmm, det var samma år som Charles och Diana gifte sig och DET är ju ett tag sedan.


Nu letade jag febrilt efter en midsommarbild.........men se det finns ju inte en midsommarstång i sikte på något av mina kort, så ni får nöja er med lite blommor;-)

Trevlig midsommar och kör försiktigt om ni ska ute på vägarna!

Jag sitter mest och hoppas på att vi ska slippa hagelovädret som vi hade för två år sedan på midsommarafton....



...barnen hade ju kul!



KRAM


15 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Ja, vart tog sommaren vägen, som vi hade för några veckor sen? men den kommer väl tillbaka får vi hoppas. Nej, inte mörkare tider redan...det vill jag inte tänka på.
Kram!

gittan sa...

Min make berättar gärna och ofta hur långt det kvar till julafton - och det kan jag ju erkänna ger honom inga som helt pluspoäng hos frugan hans =( Vem sjutton vill tänka på jul och vinter när vi ÄNTLIGEN fått sommarkänsla? London låter som ljuvaste musik i mina öron (har du inte ena sonen där nu?) Att pundet dessutom är lika lågt som på 80-talet gör ju att man slipper få ångest när man vill käöpa något med sig hem (och det vill man ju) Vi ska resa någonstans i höst och mitt planerade resmål känns inte lika lockande längre pga av de oroligheter som är där nu men London kunde ju vara ett alternativ =P Eller Irland eller Rom eller... VArför ska man avar tvungen att välja bara ett ställe? Jag vill överallt och det NU! hahaha
Ha det gott / Kram gittan

Handarbete/Pyssel sa...

Ja, nu går det mot mörkare tider. Nästan lite skönt, tycker jag.
Får gärna bli lite värme och sommarväder nu efter midsommar - jag lovar, då ska jag njuta fullt ut! - MEN jag ser även fram emot hösten med klar hög luft, mörkare kvällar med levande ljus och brasor.

Jag är heller ingen midsommar människa (längre). Förr var vi alltid ett gäng som träffades och åt typisk midsommarmat. Men på senare år har jag mer och mer kännt att det kan kvitta...
...i år känner jag mig mer sugen på någon saftig biff än sill å potäter... Får se vad det blir utav det. Vi har inte planerat något i alla fall. Och slipper ut på vägarna!

Ha en fin midsommar och trevlig resa!

Petit Eyekiss sa...

Önskar dig en trevlig midsommar och ha det så skönt i London. spännande för lillkillen at få ut och flyga.Minns hur det kändes första gången, och då var jag ändå över 20 år!
Kram
Elisabeth

Bea sa...

Tänk vad tiden går och just precis när de tär som bäst, svänger det igen...!

Hoppas ni får en angenäm resa och vad midsommarvädret beträffar ser det ut att bli både sol och regn hos oss.
Trevlig Midsommar!
Kram /Bea

Susie på Stjärnarve... sa...

Önskar dig en riktigt trevlig midsommar och dessutom en riktigt kul och intressant Londonresa!
Som anglofil med över 30 resor till Storbrittanien är jag enormt avundsjuk, även om jag inte längtar till just London. Men precis som för dig så var det ett bra tag sen jag var där nu, men när vi så småningom - det är ingen brådska - är utan hund så ska vi åka över igen och bila runt.
Jag vet MASSOR av tjusiga trädgårdar och handelsträdgårdar vi ska besöka. Sen ska man alltid ha stor bil med sig så man får rum med alla växter, så flyga är inget för mig! (Dessutom är jag flygrädd!*fniss*)

Mia sa...

USCH nåt hagel vill vi inte ha i midsommar, vi får hålla tummarna för sol och värme!
Fin din veronika i förra inlägget och den söta blåklockan med vattendropparna på gillar jag mycket!
trevlig midsommar!
Mia

Helén sa...

Så söt hon är Ester! Hon ser ut att trivas bland blommorna:) Javisst är det påväg mot mörkare tider, men jag tror det är lite senarelagt i Sverige...iallafall tycker jag det....så sommaren kommer nog snart får vi hoppas. Ingen direkt värme här heller, mellan 11-15 grader, jag har både strumpor o långbyxor idag:(//Helen

Maria Thorbjörnsson sa...

Spridda skurar blir det kanske..men hagel..Blomsterkram från Sennan till er alla..Maria

Pumita sa...

Kikar bara in för att önska dig en finfin helg! Hoppas solen skiner på er! :)

Monica sa...

Önskar dig en Trevlig Midsommar Anette.
Tjingeling

Suss o Kai sa...

Önskar dej en trevlig midsommar Kram Suss

Britt sa...

En trevlig midsommar önskar jag dig och en trevlig resa till London den skulle jag gärna göra//Britt

Ingela´s blogg sa...

Trevlig resa på Er! Ja det är skönt när man äntligen sitter på planet, då först slappnar jag också av. Ha det så gott Kram

Elzie sa...

Helt underbara blombilder igen. Du är duktig på det du.
Här har vi haft fint väder nu i ett par dar. Får väl se hur länge det varar.
Hoppas att du får en skön semester i alla fall.
Kram Elzie