lördag 28 augusti 2010

Musikofotoautomaten - 2 minnesvärda ballader med kvinnliga artister

Idag är det dags för två minnesvärda ballader och den första jag har valt är det här med Marianne Faithful. Missförstå mig inte, jag har ett bra liv, men man har ju sina dagar. Speciellt under åren i det riktiga "småbarnsträsket". Med sjuka barn och en make som var borta på veckorna. Var det dessutom vinter så var det riktigt illa..................då brukade jag lyssna på den här! Tyvärr är inte hela låten med på klippet - den är ju rätt lång i full version.

Marianne Faithful har levt livet fullt ut........om man nu föredrar den sortens liv. Det har nog varit mycket "sex and drugs and rock'n roll". Hon umgicks ju mycket med Rolling Stones.......


Nästa ballad är denna med Bonnie Tyler och den älskade jag i tonåren.............Hennes röst är ju också speciell och hon har gjort många goa låtar. Är detta en ballad? Jo, en berättande visa, en lugn låt står det på Wikipedia och det är det väl!

Tonåren var ju en tid full av andra känslor och man lyssnade nog på musik lite annorlunda än man gör idag. Man var liksom med i låtarna, speciellt om det handlade om kärlek;-)

Det blev brittiskt i dag men med mycket Frankrike i. Likt Lucy Jordan lär jag aldrig få åka sportbil genom Paris gator med vinden i håret och inte heller lär jag bli "lost in France" åtminstone inte "in love" ;-). Men jag har faktiskt åkt "familjebuss" genom Paris gator med fyra barn i bilen;-) och lite "lost in France" var vi också - bokstavligt talat!

Hmm, en bild som passar allt detta.........En modell av Eiffeltornet! Parisbesöket skedde innan digitalkamerans tid. Det är ett äventyr att gå/åka upp i Eiffeltornet med 4 barn!


Lite "lost in France" var vi innan vi hittade var vi skulle bo. Men det var värt besväret att leta! Denna bild är från en Frankrike-resa under "digitalkameratid" som ni förstår!

Vill ni lyssna på fler smäktande ballader om "hjärta och smärta" så kika in på Kafferasten.

Nu önskar jag er en trevlig lördag. Något trädgårdsinlägg blir det inte idag, regnet öser ned utanför fönstret och jag lär få kämpa för att få med mig hundarna ut på promenad!

Kram

14 kommentarer:

Ingela´s blogg sa...

aha är det där det regnar just nu. Solen skiner här så härligt nu när det är helg och man är ledig. Mysigt med Frankrike, jag var där i min ungdom fyra somrar i rad, när jag kunde åka på tågluffarkort. Vi bodde alltid i Golfe Juan intill Cannes. Vi hyrde två primitiva stugor där för 1000kr en månad som hittat. Duschen var utomhus, för att gå på toa var vi tvungna att gå ut för att gå in på toa, det var tider de.
Hoppas du får med vovvarna ut idag, tänk så är det med hundar ut i alla väder.

Misswhatsit sa...

Ett ypperligt låtval! Om Marianne F har vi ju samma åsikt.:) Bonnie Tyler är också riktigt bra. Gillar den här låten! Tänk så många låtar och artister man får bli påmind om i MusikOfotoautomaten.
Ha en fin helg!

Lena sa...

Två grymt bra artister och fina låtval.. Även jag valde Bonny Tyler men med en annan ballad.

Rosor och ruiner sa...

Jaså regnet öser ner hos er, här lyser äntligen solen! Men då passar det väl bra att baka, och det går säkert alldeles utmärkt med margarin också! Ha det gott i dubbel bemärkelse..;o)

Maria sa...

Ni gick väl inte upp för alla trapporna till Eifeltornet? Jag brukar ta hissen jag..:)
Tänk såna minnen man har av resor man gjort och förmodligen kommer att göra.
Hur är det med lilla vovven?

Ha en riktigt trevlig helg!
Kramar Maria

Rosor och ruiner sa...

Vad kul att den blev lyckad! Visst är den enkel att sno ihop, inte en massa krusiduller, och så är den ju god med!

Monica o Jacob sa...

Två riktigt härliga röster, med två riktigt bra låtar det kan inte bli bättre.
Ha en skön helg;-)

Pialotta sa...

Underbart låtval av dig oxså.. visst hade jag oxså det så när barnen var små.. mannen jobbade som försäljare och var borta hela veckorna ibland och jag satt hemma med ungarna.. vare sig de var friska eller hade alla de där barnsjukdomarna.. så var det.. en tid som för länge sedan är förbi.. Musik lyssnade jag mycket till då och just texter tar jag till mig.. gjorde som yngre gör nu:) Marianne F.. visst har hon levt livet.. såg just en video på henne som var inspelad för inte så längesedan.. hon liksom alla vi andra har förändrats;)
Bonny T lyssnade jag på mycket och just de låtar du valt .. härliga än idag:)
Ha de gott Nettan o sköt om dig:)
Ikväl ska vi vara barnvakt åt lille Wilmer:)

Mia sa...

Jisses vad jag blir nostalgisk...suckar...

Monica sa...

Vilken nostalgi tripp du bjuder på.Tackar!.1977 var Bonnie tyler en av mina stora favoriter, fjorton år och helt såld över en ballad. Marianne Faithful minns jag inte när jag gillade men hennes hesa whiskyröst är hel go,
Ha det gott kram Monica,

Monica sa...

Vilken nostalgi tripp du bjuder på.Tackar!.1977 var Bonnie tyler en av mina stora favoriter, fjorton år och helt såld över en ballad. Marianne Faithful minns jag inte när jag gillade men hennes hesa whiskyröst är hel go,
Ha det gott kram Monica,

"Lillagul" sa...

Tjenixen !
Den där låten med Bonnie Taylor har jag missat totalt !
Den var jättebra !
Marianne Faithful med Luccy Jordan gillar jag skarpt också.
Kan tänka mig att det är en pärs att åka upp i Eiffeltornet med 4 barn :)
Jag har inte ens lyckats ta mig dit själv , ännu ;-)
Dublin är en jättemysig stad , lagom stor för att man ska kunna ta sig runt till fots till dom flesta ställen o skulle man bli trött så finns det många pubar att vila fötterna på :)

Susie på Stjärnarve... sa...

Balladen om Lucy Jordan är en av mina stora favoritlåtar. Den berör en kanske mer och mer ju äldre man blir.
Fast jag har aldrig varit i Paris eller haft nån längtan dit och inte har jag haft långt hår heller - eller kommer att få. It´s too late now!

Njut i din trädgård sa...

Tänk vilka minnen musik kan väcka!