måndag 19 juli 2010

Mera rosor och lite voffsingar!

Här kommer lite mer rosbilder, nu har jag nog snart visat alla........
Apotekarrosen

Louise Odier
Ros de Rescht.

Dessa tre rosor och en Maidens' Blush, som inte blommade just nu, växer framför min tvättställning! Den gamla fula torkvindan är nu ersatt av en hemsnickrad sak som maken och lill-killen har knopat ihop. Visst är det fin?

Den här lilla karamellan heter Rockin' Robin.
Mycket blommor är det på framsidan.

Jag älskar ju Italien och det mesta som är italienskt. Tänk att sitta under en pergola fylld med hängande vindruvsklasar. Det har jag gjort en gång. Nu kan jag ju inte ha vinddruvor i min pergola utan jag får nöja mig med min honungsros. Den är inte så dum den heller. Jo, lite dum är den - för nu vissnar blommorna och alla trillar ned på trädgårdsmöblerna och mycket blommor har det varit i är. Det är nackdelen. Å andra sidan gör det ju inte ont när man får en blomblad i huvudet. Det hade varit värre med vindruvor ;-)
Så lite hundbilder.....
Mammas "lilla" hjärtegull Ester. En 45 kg:s hund är ju inget litet hjärtegull precis.....


Men lill-sessan Nitza väger ju "bara" 29 kg och ännu får hon plats på trappsteget, men det börjar bli trångt!

Här har vi Nitza igen. Eller ZlatanNitza som vi kallar henne när hon spelar fotboll. Det är kul med fotboll....


....men sen blir man trött och måste vila!

Idag ska det pysslas lite hemma. Har litet tvätt att fixa med och så tänkte jag baka nåt gott till fikat innan det blir för varmt.

Ha det så fint alla, vare sig ni jobbar eller fortfarande har semester!

11 kommentarer:

Unknown sa...

Vilka underbara rosor du har. Och hundar.
Kan bara säga att skaffar du en pergola med vindruvor ha INGA trädgårdsmöbler under. För även fåglar älskar vindruvor och de inte bara äter utan sk-er också, på vår VITA dynor. Låter mycket mer praktiskt med en rospergola.

Förstår att dina "små" gullhundar har det varm i det här vädret, men spela fotboll tycks gå bra ändå:))

Ha en fortsatt underbar sommar!
Camilla

Bea sa...

WOW...vilka vackra rosor!
Tänk vilken fin tid vi har, blommor i långa banor som vi kan dela med oss utav - härligt!
Söta voffsingar, men lite synd om dom i denna hetta! Åtminstone min lider i värmen!
Ha en bra dag! /Bea

Mimi sa...

Vilka underbara rosor, och rospergolan är ju en riktig dröm. Tur att det inte är vindruvor, för fågelskit på utemöblerna är ganska trist. Jag hade en stare ifjol som envisades att på hösten skita på min parkbänk. Den var oanvändbar tills pippin försvann. Dina gullehundar är så söta, annat är det med mina just nu, gå till mitt sista inlägg så förstår du vad jag menar.....
Hälsn mimi

Wickans värld sa...

Åh, du har så vackra rosor!! Hos mig överlever bara Polstjärnan o en till OCH givetvis nyponrosen som jag grävt bort i över 20 års tid. Den växer inne i stenfoten!!
Ha en härlig dag du med!

Menageriet sa...

Vilken doft Du måste ha i Din trädgård, med alla rosorna. Beundransvärt av grabbarna att tillverka en tvättställning åt Dig. Den är ju jättefin!
Ja, Ester och Famos är väldigt lika, men Ester väger lite mer, för Famos väger bara 39 kg. Han har alltd varit dålig på att äta. Stackars Nitza som fick sig en kyss av elstängslet.
Nu håller hela menageriet tummarna för Ester på lördag.
Ha det så gott!

Rosor och ruiner sa...

Vilken fin tvättställning dom har gjrot, mycket snyggare och gedignare än de där vanliga...(som jag har) Och vackra rosor förstås!

Photos by Storm sa...

Fantastiskt vad mycket rosor du har. Min favorit finns också hos dig. Jag har en Maidens Blush som är stor som ett hus, ca 2,5 m hög, så vackra blommor. Oj vad lilla Nitza har växt/Lis

Ninne sa...

Underbara ROSOR o underbara VOVVAR
Du har ett litet paradis.
Jag har faktiskt Vindruvor i taket på min altan. Jag har fotat den idag- inte på bloggen ännu-
Du får komma ner o sitta här- inte så långt som till Italien?
Kram Ninne

Petit Eyekiss sa...

Härliga rosor du har.Att ha rosor som tak är ju inte så dumt. Jag skulle inte ha något emot att få lite rosen blad i huvudet. Jätteromantiskt!
vovvarna är ju för söta!
Elisabeth

Britt sa...

Härlig Zlatn voffsing. Du har nog den snyggaste tvättställningen vilken skillnad mot de andra fula som finns i de flesta hem.//Britt

Lena/isklockan sa...

Men vad vackra rosor och vad många sorter du har. Du har så fint med alla klätterväxter. Blir riktigt inspirerad av att se bilderna. Ideérna växer.... Kram