fredag 16 januari 2015

Blommig fredag: årets trädgårdsplaner

 
I år är det inget roligt på gång när det gäller trädgårdsplanerna. Det klarade Gudrun, Pär och allt vad de heter, men Egon gav det dödsstöten. Det ser inte så illa ut på bilden kanske, men ett par fönsterrutor har blåst ned, ena hörnan har släppt och "hänger" löst.......
 
 Så nu får vi tömma det på grejor och riva det. Det är ett riktigt hemmabygge det här växthuset, min make tyckte det var kul att bygga ett och frågade om jag ville ha! Virket kommer från svågerns skog, fönsterrutorna är specialbeställda osv. Sista åren har det inte odlats så mycket grönsaker där. Gurka har jag alltid haft, tomater ibland, men mest har vi suttit där och myst.
 
 
Egentligen behöver jag inte ett rent växthus, för jag har bara en massa blommor och de har jag ute........så nu får vi se vad det blir här i stället.........en medelhavshörna med vita murar, en paviljong, ett riktigt lusthus......den som lever får se. Det blir nog inget nytt förrän nästa år.
 
Tack växthuset för alla mysiga stunder!
 
Hos "Bland rosor och bladlöss" finns det mer.
 
 

8 kommentarer:

trädgårdsdrömmar sa...

Inte roligt när stormarna förstör våra växthus.Har haft tur varje gång det har varit blåsigt allt har klarat sig.Hoppas nu bara att det inte kommer fler.
Så synd på ditt växthus man saknar det om det skulle försvinna.
Kram

lavendia sa...

Det var ett fint växthus, så länge det varade. Men en liten medelhavshörna kanske slår det. Lycka till! / Britt

Meta sa...

Vilket mysigt växthus! Hoppas du hittar på nåt bra istället då. annars kan det kanske bli ett orangeri där med massor av blommor.hihi
Ha det gott
Kram Meta

livihagen.blogspot.com sa...

Så synd at vinden har tatt det sjarmerende huset. Håper at dere blir fornøyd med det som kommer som erstatning da. Lykke til!

Ninnis sa...

Mot vädret har man inte stor chans...skönt att det finns planer som tar en vidare.....=)


Trevlig helg !

Kram Ninni

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Vad synd att det vart förstört, hoppas ni hittar en anna drömhörna.
Lycka till med det nya.
Trevlig kväll!
Hej Ewa :)

Unknown sa...

Kjedelig at været gjør slik skade! Lykke til med planleggingen.

Valdreshagenmin sa...

Å, så trist at stormene har ødelagt drivhuset deres! Håper dere kan bygge det opp igjen, for man trenger aldeles ikke bare odle i drivhuset, man kan kose seg masse der også, det er det viktigste synes nå jeg! Vi bruker vårt hjemmelagede drivhus bygget av gamle vinduer hele året, riktig koselig! Lykke til med det nye prosjektet. Ha en fin uke :-)