onsdag 28 maj 2014

Tittar in..................

 
och säger HEJ.............hoppas ni alla har det fint i era trädgårdar :) Idag är vintern tillbaka här - bara 3 grader på morgonkvisten. Får väl hoppas solen värmer upp det snart. För inte kan man ta på sig "tjockjackan" igen.
 
 

Den här våren är väl helt enormt när det gäller blommor och trädgård. Oj, vad allt är tidigt. Har till och med stora knoppar på den ettåriga vallmon.

Men oj vad det är mycket ohyra..........främst har jag problem med små gröna larver........jättestora sälgen har uppätna blad, häggmispeln likaså och igår såg jag att både plommonträd och kastanj ser likadana ut.

Alla rosor är angripna av nåt och där plockar jag de larver jag hittar. Ingen besprutning här inte. Får väl hoppas det blir lite blommor i alla fall.


Den där mördagsnigelinvasionen som jag befarade har inte kommit. Som mest har jag plockat 10 på en dag.............får väl se om det tar fart längre fram.
 
Snart är maj slut - hej och hå - varför går de mysiga månaderna så snabbt?
 
Ha det så fint och KRAM
 

6 kommentarer:

Marit sa...

Hei! Lenge siden sist :-)

Så vakre bilder du viser! Det var bare 7 grader her også i dag tidlig, og det kjentes kjølig ut.
Ønsker deg en fin dag, klem!

Rosor och ruiner sa...

Nej, nån tjockjacka vägrar jag bara att ta på...men nåt mer än bikini och shorts får det ju bli förstås...

Ja, varför tar maj slut så fort? Den borde vara dubbelt så lång!!

Ha det gott!
Kram Gunilla

Anonym sa...

Kan meddela att vädret inte är mycket bättre i Wales, varmare ca 14 grader, men det känns kallt och så duggregnar det, usch! Vill ha värme så man kan njuta av trädgården.

Charlotta sa...

Nej inget gift i trädgården. Men jag hoppas att såpvatten mot bladlöss och feromonfällor i äppelträden räknas som ogiftigt... För det behövs.
Med den härliga blomningen vi fått i år så räcker det kanske till utan skadedjursbekämpning också? De små insekterna ska kanske få sitt också. ;)

Susie på Stjärnarve... sa...

Här är det svinkallt och väldans blåsigt (men idag skiner solen i alla fall), så jag var tvungen att gå in och värma mig när jag var ute på altanen och försökte reda ut trådgardinerna som blåst in i några krukor med penséer. Väldans jobbigt - så när jag fått bort alla trådar ska jag flytta krukorna! Nu vet jag varför jag inte hade några blomkrukor precis där förra året!!
Än så länge har jag bara sett det årliga angreppet av spinn på virgianahäggen. Men det är man ju van vid.....
KRAM
Susie


Annica Östlund sa...

Vi har blivit bortskämda med fint väder och då är bakslag aldrig skoj. Men jag hoppas det vänder igen.
Mördarsniglar slipper jag *peppar peppar*, men annars har jag alla andra tänkbara sniglar som partajar i min trädgård varje natt.
Trevlig helg!
Kram Annica