onsdag 5 februari 2014

Rufsrabatten, min favoritrabatt!

Ni som brukar kika här har väl läst om min "rufsrabatt". Här är en grådisig vinterdag så jag livar upp tillvaron för mig själv, och för andra kanske, med att visa lite bilder från just den rabatten.
 
Det är från olika år i en salig röra. Rufsrabatten är alltid rufsig, men ser aldrig likadan ut år från år. Vissa växter trivs bättre vissa år tydligen. Förra vintern gick ju hårt åt rosorna, de överlevde men var klena. Så vi får se om de har repat sig till i år.
 
Varsågoda här kommer lite rufs....
 

 
Fingerborgsblommor är ju ett måste rufsrabatten och ser jag inte tillräckligt med bladrosetter på våren så flyttar jag dit några till!
 
Den perenna vallmon heter Salmon Glow och är fyndad på Plantagen för 10 kronor. Ibland är ett fynd verkligen ett fynd!
 

Den här vita lilla "prästkragen" vet jag inte vad den heter.....är det mattram kanske. Den sprider sig villigt så man får hålla efter den lite. Jag har inte en aning om hur den har kommit in här, men den hittade sin plats i rufsrabatten och gifter sig fint med den andra blommorna.

 
Rhapsody in Blue är en av favoritrosorna!


 
Clair Renaissance, från ett bra år, i somras var den inte så pigg, men skam den som ger sig. Vi får hoppas hon är pigg i sommar i stället!Här ser ni rufsrabatten till vänster, ja det är rätt "rufsigt" till höger också, men det är inte den "riktiga" rufsrabatten. Honungsrosen är ju hur stor som helst över uteplatsen. Den vita till höger är en clematis Snow Storm, starkväxande även den.


 
Spännande möten blir det i rufsrabatten och här är ett av favoritmöten, om jag får bestämma.
 
Nu väntar jag med spänning på våren och sommaren. Först alla tulpaner och sedan perennerna.
 

5 kommentarer:

samson sa...

verkligen en härlig rabatt
ha det så bra
maggan

AnnA sa...

Jag gillar också rufs!Härliga bilder att titta på denna dimdisdiga dag.
Ha det gott!
Hälsn
AnnA

Rosor och ruiner sa...

Härlig rabatt, bara namnet gör en positivt inställd, den känns opretentiös på nåt sätt och kan tänka att den ger dig njutning varje år! Nu längtar vi lite extra efter den blommiga tiden, ute är det ju så februaritrist...kallt och dimmigt, isigt och tja, februaritrist...
Kram Gunilla

lavendia sa...

Jag har också rufsrabbatter, fast de har inte blivit så fina som din. Kanske jag har min rabatter i ett ogynnsamt läge. Mattram har jag också och den kommer överallt. Tycker bladen är finare än blomman egentligen.

Susie på Stjärnarve... sa...

Jag behövde verkligen att få se "rufsrabatten" idag. Allting är ju så otroligt grått! Och din kombo var ursnygg, helt i min stil!!
KRAM
Susie