söndag 12 maj 2013

POFF!

Det har kommit det stora POFFET - när allt bara grönskar. Alltid lika underbart...........
De här bilderna är två dagar gamla, så det har hänt ännu mer nu.


Överallt är det vitsippor i skogen. Jag har ju i trädgården också, men inte i "matt-form" även om det säkert blir så till slut!

Rufs-rabatten i knopp! I går började tulpanerna slå ut..........härligt gula och röda. När det gäller lökväxter är det inga regler om färger :-). Visst skulle jag satt in färskare bilder tycker man kanske, men kameran är nedpackad för om några timmar åker vi mot Arlanda för vidare transport mot Edinburgh. Tyvärr ser vädret där inte ut att bli så bra......men det ordnar sig ändå!  Någon mig mycket närstående fyller visst 50 i morgon......maken alltså.


En ovanlig vitsippa som jag har köpt av en bloggvän. Läcker!


Det eviga paddfetbladet...........troget kommer ett blad upp varje år, men inte mer...........märkligt!Bollvivor som jag drivit upp från frön. Gillar dom verkligen.Härligt...........scilla och porslinshyacint, mitt bland allt börjar nu kungsängsliljorna att kika fram. Tittar ni noga så hittar ni en liljebagge också..........."tyvärr" finns den inte mer - sorry!


Så vill jag säga GRATTIS till min äldste son S och hans goa hustru F, som idag firar sin första bröllopsdag! Passar bra att F är med i detta inlägget - hennes favoritblomma är vitsippa :-)10 kommentarer:

Marit sa...

Det er mye fint som blomstrer hos deg nå! Liljebiller har jeg funnet også, men det er vel et vårtegn det også. God tur, og håper at du får fint vær!

Raija sa...

Visst är det fantastiskt, nu när allt blir grönt och alla fina blommor börjar slå ut.

Knatten sa...

Jo visst är det så att säger Poff!! Man hinner ju inte med.
Ha det gott i Skottland. /Knatten

Rosor och ruiner sa...

Ja, nu är en ljuvlig tid, när allt börjar grönska!
Jaså det är födelsedagar på gång! Är det månne du med som skall firas sen..? Jag brukar också tycka att alla skall kunna äta det man ställer fram, och vi har en glutenallergisk i vår släkt med, jag brukar anpassa tårtor, gör ofta mandelbottnar o liknande. Det finns ett mjöl som heter Finax Mjölmix som jag använt i några kakor (tex en väldigt god brownieliknande som jag har recept på på bloggen om du vill göra: http://rosorochruiner.blogspot.se/2012/04/harlig-sondag.html )
Jag tror att det mjölet kan funka bra i en sockerkaksbotten med, den funkar bra i muffinssmet i alla fall.

Ha det nu så mysigt på er resa!
Kram Gunilla

Resa med Herbert sa...

Verkligen Poff Anette. Vitsippor är så vackra när de breder ut sig. Härliga bilder du bjuder på.

En härlig resa öönskar jag er båda.

Kram Irene

Charlotta sa...

Inte bara sippor och liljor som tittar fram utan liljebaggar också. Jag har sett några hål i mina krollilje-blad, men inte sett någon bagge, så hos mig lever den ännu... (så länge).

Ha en fin vecka, snart är sommaren här.

Inger Marie sa...

Hei Anette:)
Så nyyydelige vårbilder!...et hav av hvitveis..the best:)
Og grattis til din sønn og fru med 1.årsdag:))
Nyt vårdagene:))

Susie på Stjärnarve... sa...

Men snälla rara, åker ni hemifrån just nu när det är som bäst!?
Förresten, jag ska inte säga nått, vi åker till Öland på tisdag men vi kommer hem redan på natten till torsdagen - med massor av kul växter hoppas jag!

Paula i pörtet sa...

Poff på dej, det var ett bra uttryck, för precis så är det ju!
Jag brukar plötsligt en vårdag varje år då jag färdas i bilen plötsligt upptäcka grönskan i träden, bara sådär över en natt, man blir lika till sig varje gång!
Ha en fin pingstvecka!

Caroline sa...

Härligt när allt slår ut så där, men man hänger inte riktigt med i svängarna känns det som!
/Caroline