lördag 13 oktober 2012

Oktober!

Vart tar dagarna vägen? Fast vi är lite "orörliga" efter Nitzas alla sjukdomstillfällen så går dagarna i en rasande fart.  Nitza var på återbesök i fredag med anledning av sin operation och under över alla under så visade det sig att tumören vi tog bort trots allt var godartad! Så nu kan vi släppa den oron. Nu är det bara öronen som spökar. Hon har ju "hängöron" med världens trångaste örongångar som dessutom är fulla av hår. Så nu är det svamp i ena örat och svamp och bakterier i andra örat. Det har troligtvis förvärrats av att hon behövt gå med "lampskärm" så länge. Blir alldeles för tätt och fuktigt.  Återbesök på fredag för öronrensning så vi får vi hoppas att vi slipper antibiotika.  Men öronproblemen är ju en småsak efter allt annat hon har råkat ut för.....


Trädgårdsintresset är ju i botten. Inte ens några höstkrukor har jag fått till i år. Men det får gå ändå. Vi har i alla fall köpt spotlights som vi har satt på baksidan. Blev ju lite spännande tycker jag och vi har inte haft någon belysning alls på baksidan så det behövdes verkligen.


Katsuran skiftar till höstkläder och häromdagen kände man den härliga doften av nybakt! Tycker verkligen om katsuran för sin fina färg. Har väl sagt det förr, men jag köpte den för 20 kronor på Nordiska trädgårdar för ca 5 år sedan. Ett naturbruksgymnasie hade frösått egna katsuror.


Lite nya blommor till köksfönstret blev det idag. Läckert med de färgerna tillsammans och så passar de utmärkt i mina limegröna krukor.

Annars håller vi på att ladda för höstlovsresan om två veckor som går till Spanien, samma ställe som förra året. Ska bli så skönt att komma iväg!

Ha det så gott!

11 kommentarer:

Menageriet sa...

Long time no see! Men, så tråkigt att prinsessorna är och har vart sjuka! Så skönt att tumören var godartad och jag håller med Dig i att nånstans får man sätta stopp när det gäller obotlig sjukdom. Min Famos har ju också en MASSA hår i öronen och gillar INTE att man rycker bort det, men det måste ju göras. Peppar, peppar, så har han inte haft öronproblem än! Hoppas att Nitza blir kvitt sitt snart?
Fina bilder!
Önskar Er alla en fin helg!

gittan sa...

Jag blir ju nästan lite glad när jag läser att även ditt trädgårdsintresse är i botten, inte en höstkruka, inget inplockat, ingen sista rensning.. nä, mitt intresse havererade rejält med mitt elaka virus! Men det kommer en vår och då vaknar det väl till liv igen, eller vad tror du =) Hoppas Nitza slipper mer elände nu och att ni får en underbar resa / Kram gittan
(funderar på att åka upp "till dig" i veckan men har beslutsångest, norrut lockar inte på hösten)

Knatten sa...

Men halloj!! Stackars Nitza. Inte alls kul. Men hellre lite öronproblem än tumörer!!!
Och såå gott att få åka till Spanien. Ha det gott där. Vår resa på höstlovet blir till Sävsjö=))) o Bodaborg. /Knatten

Lena/isklockan sa...

Tur att det var en godartad tumör . Kul med en resa. Söta blommor.

Kram

Rosor och ruiner sa...

Va skönt att den var godartad! Trädhårdsintresset ja, det lyser med sin frånvaro på hösten... Vissa år har jag vart orolig, skall mitt intresse ta slut nu... Men det har hittills alltid kommit tillbaka på våren!
Hoppas ni får en skön resa när det är dags!

Monica sa...

Oh vad gott att höra att prinsessan är bra, lite öronsvamp är ju inte så tungt. Ozzie har det från och till inte mysigt.
Låter gott att ut på en höst resa, själv tar jag det lugnt på höstlovet. Mitt tr lust är med lite i botten har varit så förkyld senaste tiden. Ha det gott kramMonica

samson sa...

Skönt att hon är bra nu
inget kul med tratt på huvudet
öronen fixas nog lätt på Fredag
vad kul med en höstresa
ha det så bra
maggan

Elzie sa...

Inte konstigt att du inte hunnit med trädgården. En sjuk vovve tar minsann upp tiden rätt bra. Och trädgården överlever ju vintern trots att man inte sliter ihjäl sig där. Och nog klarar man sig utan krukor också något år.
Skönt att tumören var godartad. Nu får vi bara hoppas att hundstackarn slipper eländet med öronen också. Tycker hon har haft nog nu.
Så läcker den blomman var du köpt till köksfönstret. Helt otroligt vilka färger.
Hoppas du har en fin kväll.
Kram Elzie

Christina sa...

Vad tråkigt att dina hundar har varit sjuka, hoppas att dom är friska nu och att det håller i sej! Ha det så gott i Spanien! Kom hem för 14 dagar sen, varmt och gott!!/Lila-Christina

karina sa...

Hejsan!
Köpte ju också ett litet träd, och tror säkert det är typ 30 cm, men jag ska gå ut i mnorgon och se om det luktar nybakat, för blad se de har den. Ha det gott, Karina.

Britt sa...

Inte alls kul när djuren är sjuka,hoppas att det vänder och allt blir bra igen. Ljus är något som jag skulle behöva i min trädgård, har inte ett ända//Britt