torsdag 22 september 2011

Storleken har visst betydelse.........och lite trädgårdsbilder....

Igår var jag på en mycket sällsynt shoppingrunda..........jag behövde verkligen en höstjacka och lite nya skor. Skorna eller egentligen stövletter var ju snabbt avklarat. Bara att kolla så det inte sitter några sömmar över "knölen" vid stortån. Det blev ett par bruna och ett par svarta. 
Fjärilsbuske med tillhörande fjäril!

Så var det dags för jacka.........och det är här storleksbekymren kommer in.  Jag har det ibland tvivelaktiga nöjet att dra stor storlek över "mina behag".........så där är det 48 som gäller. Övriga kroppsdelar klarar sig med 44. Nu är ju dubbelstorlekarna ändrade så i stället för att det är 46/48 (som det "alltid" har varit) så är det nu 48/50. 


Amerikanska blåbärsbuskar får en härlig höstfärg.

Så jag började leta jacka. På de "vanliga" avdelningarna finns ju inte mina storlekar alls utan jag får gå till de "storas" avdelning.  Kan inte någon designa kläder till "stora" kvinnor som inte är som tält? Provade lite i 48/50 och det var inte att tänka på. Visst den satt ok över "behagen" men på övriga ställen var det enormt stort.  Men jag hittade till slut en jacka i storlek 44/46 som jag fick på mig och kunde knäppa utan problem, så det var inte mycket att välja på utan jag fick köpa den.  Den var väl inte precis vad jag hade valt om jag kunnat välja vad som helst men vad gör man.

Korallkornell med härlig höstfärg.

Jag som alltid tyckte det var kul med kläder förr. Nu är det mest ett nödvändigt ont att gå i affärer. Det finns säkert affärer utöver de stora kedjorna som har kläder för mig, men det ska ju gå och betala också............Nej, det blir mest jeans och tunikor nu för tiden, om jag hittar nån tunika som inte är enorm och gör att man ser gravid ut vill säga.

Nya delen av woodlandet har växt till sig riktigt bra.

Har precis kommit in från morgonens hundpromenad. Idag var det riktigt varmt och skönt om än lite blåsigt. Det känns som om det alltid blåser nu för tiden.


Inte mycket blommor kvar i trädgården, men den limegröna tobaken kämpar på. Lite tilltufsad av regn och vind har den blivit, men den lyser upp så fint.

Annars så kämpar vi på. Maken är inte i en intensiv jobbperiod med extra mycket resor, men efter denna veckan ska det förhoppningsvis lugna ned sig lite. Lill-killen har börjat med sin handbollsträning igen och är så nöjd med det. Mamma kämpar på och håller på att röja i huset. Mäklaren ska komma dit på fredag och värdera det. Mamma och pappa byggde huset 1965 så det är lite att plocka med. Pappa var dessutom en riktig samlare så hon hittar allt möjligt spännande....sådana där "bra-att-ha-saker"..... Området är populärt och huset är perfekt för en liten barnfamilj så det blir nog inga bekymmer att sälja det. Det stora bekymret är att hitta en lägenhet i samhället de bor i.......

Ha det så gott!

9 kommentarer:

trädgårdsdrömmar sa...

Va trist att inte kunna köpa kläder som man vill ha.jag tycker det är så kul att handla kläder.hoppas du kommer att trivas i jackan i alla fall.

Christina sa...

Jag gillar inte att shoppa kläder. Men jag gillar skor! Nej, nu är det inte mycket som blommar. Tycker det är tråkigt med höst, särskilt när det regnar hela tiden,/Christina

Susie på Stjärnarve... sa...

Jag gillar varken att shoppa skor eller kläder, men det gör inte så mycket...har inte så stor användning av nått nytt här ute i bushen. Men jag kom faktiskt på att jag måste köpa lite nya underbrallor, dom jag har - och dom är ganska många - har hängt med sen 80-talet och börjar bli som flor! *fniss*
Gillar verkligen ditt woodland, det har blivit jättefint!

Hanneles paradis på Hisingen sa...

så höstvackert, jag är kort och lite rund, kläder är svårt... när man inte är en jätte eller supersmal.

himlaverket sa...

Hade gärna sett bilder på dina skor;) är också ute efter stövletter. Ja du, det är mycket att stå i när man ska tömma ett bohag, hoppas det löser sig med boende för din mamma.
Ha det gott Anette!
Kram ulla

Suss o Kai sa...

Gillar ditt woodland Kram Suss

Ninne sa...

Inte gillar jag att köpa kläder. Plockade fram en kavaj- o kom att tänka på när jag köpt den ?? "bara" 11 år gammal-- men den är ju tydligen modern igen nu??
Ibland kan det vara bra o ha- gammalt--
Har också stora behag o dessutom besvärlig mage-midja. Det får bli Gummibandsmodell på byxor o kjolar, men villa ha snyggt om benen??
Visst är det problem, men i min ålder får det duga som det är..
Hoppas du trivs i din jacka iaf.
Kram Ninne

Ingela´s blogg sa...

Det är trist att inte kunna välja kläder som man vill. Ser fint ut i din trädgård ialla fall fast hösten är på väg. Fortsatt trevlig helg på Dig!

karina sa...

Hejsan!
Jag saknar min gamla kropp där man kom i allt "ler", men med åren blir kroppen förändrad. Har artros på hälen så det blir inga promenadskor här inte och, som tur är så finns det mycket halvhögt. Har äntligen hittat ett par vinterskor som sitter perfekt och tur det, för de gamla gick inte att laga längre. Jag söker efter en snygg skinnjacka typ slängkappa men jag lär få söka, för det är visst inte "inne". Ha det gott, Karina.