fredag 17 juni 2011

Tänk om..............

himlen vore lika blå som veronikan är just nu, men icke sa Nicke - idag är himlen grå igen och det verkar som om det ska hålla i sig. Kallt och blåsigt är det också  *gnäll, gnäll*........

MEN man får glädja sig att det växer och nya blommor slår ut varje dag!


De "vilda" blåklockorna som har hittat till min trädgård är alltid välkomna.

Rosa "rufs" på södersidan i form av pionknoppar, krollilja och i bakgrunden en paradisbuske och mitt i allt rosa "rufs" så kikar den här fram......

en orange lilja! Men inte kan ta bort blommor bara för att dom har "fel" färg.............nej, det går ju inte!

Så här ser det ut i grodperspektiv när man tar kort vid månskensrabatten. Vid växthuset kika ytterligare en orange lilja upp, men den är "godkänd" för vid växthuset är min gul-orange-bruna rabatt. Å andra sidan finns det en katt bland hermelinerna där också i form av en rosa fingerborgsblomma!


Men inte kan man ta bort en sådan sötnos, bara för att det är fel färg ;-)

I "vallmorabatten" är det inte så mycke vallmo som blommar ännu, här smyger det också in mer och mer andra växter och snart kan jag nog kalla alla mina rabatter för "rufsrabatter".


Men här är ju original "rufsrabatten" som är fotograferad i gårdagens härliga solsken.


Idag vilar ett grått och blött täcke över trädgården..............och hundarna vägrar att gå ut. Gick inte ens att locka med en köttbulle..............hmm. jaja, i rasbeskrivningen står det att det är tåliga och klarar alla väder, men det får man visst ta med en nypa salt ;-)Titta vad jag hittade under mina försök att locka ut hundarna - en av de frösådda vallmona har slagit ut. Vilken härlig färg. Den här är väl en "gatukorsning" som så många andra av mina vallmo. Jag vet att jag köpte pionvallmo i den här färgen för några år sedan och det har väl uppstått ljuv musik men någon enkel vallmo...................inte mig emot! Det är bara synd att vädret gör att vallmon inte riktigt kommer till sin fördel.


Nu önskar jag er en trevlig helg. Själv är jag ledig............min jobbhelg var förra helgen, fast då hade jag tagit ledigt och nästa jobbhelg är midsommarhelgen och då är det stängt på midsommardag, så gissa vem som bara har 4 timmar kvar att jobba innan min semester.................passar mig alldeles utmärkt!

10 kommentarer:

trädgårdsdrömmar sa...

Tycker dina rufs-rabatter ser så fina ut.När blommorna får bestämma lite själva så blir det ofta bra.Ha en skön ledig helg.

gittan sa...

Jag tycker du verkar ha ett "skönt rufs" i dina rabatter =) Vädret, vi får väl tänka som så att nu sktar åtminstone blomningen ner så vi HINNER njuta av dem "skrattar" 4 timmar och sen semester - din lyxlirare / KRAM!

Ninne sa...

Sådana underbara Rufsrabatter är ju toppen. Jag har nog alltid haft bara såna, det är bevis på att blommorna trivs hos dej.
Kram Ninne

Husbilen Credo sa...

Ja idag känns det som en tidig höst dag regn blåst och kyla. Men så vackert det blommar i ditt skallade rufs. Alltid kul är det dyker upp annat än vad som var tänkt, skulla ALDRIG ta bort något bara för färgen skull. Jo det skulle väl vara något ogräs i så fall. Måste skaffa mig några vallmo pionvallmo skrev du får kicka vidare på dessa.
Njut av din ledihet. Önskar dig en skön helg Kram LottaM

Helén sa...

Härliga rabatter, och visst måste man välkomna alla trots oönskad färg. Underbar färg på vERONIKAN...ÖNSKAR OSSÅ HIMLEN KUNDE VARA SÅÅÅ BLÅ, FÖR HÄR ÄR DET SVINKALLT O GRÅTT. tREVLIG HELG!//HELEN

Britt sa...

Jag gillar dina rufsrabatter ochjag håller med dig inte kan någon få flytta på sig bara för att de har fel färg//Britt

Rosor och Pioner sa...

När det gäller vädret så är det nog bara att gilla läget och önska. Här har regnat åtskilligt och dessutom är det kallt. Det blommar fint i dina rabatter och ang. det här med färger såå....bara blommorna är fina. Något som oxå är fint är ditt växthus, charmigt och har personlighet,me like. Mitt nästa växthus skall absolut inte bli ett willabs/något annat "glaslåda".
Ha en skön söndag
Kram

Menageriet sa...

Ja, tänk om...
Men, man ska väl inte hoppas för mycket på en blå himmel låter det som på väderrapporten.
Underbara foton! Speciellt det med blåklockan med regndropparna.
Naturen har ju sina egna nycker och ibland kan det ju bli pricken över iet.
Men det förstår Du väl att Prinsessor inte kan gå ut när det är regn? Hi Hi!
Ha en fortsatt fin helg!

himlaverket sa...

Ja, blommorna får ju regn i alla fall....
hoppas på lite värme å sol. Har fyra arbetsdagar kvar, sen sex veckors låååååång semester!
ska bli såååå gott.
Kram ulla
Hundhåret hjälpte inte, rådjuren tog alla rosenknopparna igår. Snyft!

Pialotta sa...

Åh, så många vackra blommor du har i din trädgård.. blir en aning avis på dig.. här finns ju bara några blomkrukor och ett par blomlådor.
Ser du kunde kommentera i min nyaste blogg nu .. kalas ju.. funderar på att lägga in musiktemat där istället för blogg.se.. Kafferastens blogg.. vad tror du .. då vill du kanske va med o musika lite? ;) Kram