tisdag 24 maj 2011

Sista försöket........

med mitt "fulhörn". Alla har vi nog en problemområde i trädgården. Jag kallar mitt för "fulhörnet" . Nu har jag gjort ett sista försök med att plantera lite. Här är ju så skuggigt, endast lite kvällssol som silar igenom honungsrosen. Dessutom har Ester (hunden) grävt här. Hon går av någon anledning hit och gräver när hon är skendräktig......ska väl föda sina "valpar" här antar jag.

Var på handelsträdgården i helgen och letade skuggväxter och då insåg jag ju att jag redan hade ett stort antal av dom, nämligen i mitt woodland. Så idag gjorde jag slag i saken och tog några småplantor och flyttade hit, bland annat spetsmössa, myskmadra, ormöga, liljekonvalj och så tog jag några av julrosbäbisarna. Funkar inte detta nu så får det bli nån buske där i stället.....

Liljekonvaljernas tid är nu och igår gick jag förbi ett ställe med enormt stora liljekonvaljer. Plockade hem några stycken och njuter av doften.

Njuter ute i blåsten gör jag inte.........fy vad de blåser nu för tiden......det var bättre förr! Eller?


Kornellens fina blommar går man förbi och tänker inte på, men titta vad de är fina på nära håll!


Här börjar Louise Bugnets blomma kika fram, ett par dagar till så ska ni får se ett skådespel........Jag är så himla glad att denna rosen trivs hos mig!


Här är ett nyinköp från helgen. Jag sådde ju inte alls lika mycket som jag brukar så det "måste" köpas in lite växter. Det här är en marguerit så drar åt rosa. Tyckte den var jättesöt.

Har ett stort antal krukor utan något innehåll, men jag funderar på att inte fylla dom med nåt..........man måste ju inte ha 35-40 krukor, kan ju räcka med de 20-tal jag har fyllt......dessutom finns det ju en del blommor i rabatterna ;-)

Vi har så smått börjat prata om att bygga en inglasad uteplats..........det är ju faktiskt inte så många dagar man sitter ute. Vi har två uteplatser, men den på baksidan används bara när det är riktigt varmt. Där på baksidan skulle den inglasade uteplatsen vara och det skulle inte vara vilken uteplats som helst utan en vinterträdgård! Så långt har vi bestämt, att ska vi bygga en så blir det en vinterträdgård......Det låter väl inte så dumt. Blir det av, så funderar jag på ett "medelhavsområde" därinne och så kunde man ju övervintra pelargoner och sånt.......jaja, den som lever får se!

7 kommentarer:

Rosor och Pioner sa...

Ett fulhörn !! Jag har jättemånga och inte får jag någon ordning där heller. Tycker det låter toppen med en inglasad veranda, vi utnyttjar den ganska ofta, skönt speciellt på kvällar och regniga dagar.
Ser fram emot att få se rosen om några dagar.
Ha en fin kväll
Kram

ormbunke sa...

Så bra att du kom på den tanken att ta växter från woodlandet.Vad spännande med inglasad veranda. Ha de gott. Anita

gittan sa...

Mitt värsta fulhörn är allt den gatstensbelagda ytan mellan garageuppfarten och huset... Vad sjutton skulle man kunna göra där? Där växer det ju bara ogräs mellan varenda gatsten.
En "vinterträdgård" står på min önskelista också men jag tror att vi klarar oss med en mellanvariant mellan det och uterum, det finns tydligen tre klasser att välja mellan. Men visst hade det varit gött att kunna sitta där året om =)Med glas från golv till tak men vindskyddat... nu drömmer jag också "ler"
Kram gittan

Menageriet sa...

Hi Hi! Jasså, Du planerar för vintern Du också? Vinterträdgården, menar jag.
Det låter mysigt i alla fall!
Mmm! Kan nästan känna doften av konvaljerna. Hade många sådana där jag bodde förut och jag saknar dom. En Louice Bugnet hade jag också och den är så vacker.
Må så gott!

Husbilen Credo sa...

Hejsan!
Åh, Tack för tipset om busken.
Du skulle se min trädgård inga växter förutom de som jag försöker spara för att flytta på när vi börjar få ordning runt omkring.
Blåsten för inte tala om kylan så får det gärna bli bra mycket bättre än så här. Jag har oxå dragit ned på alla krukor som jag har inklusive balkonglådorna eftersom de inte hinns med.
Må så gott och Tack än en gång för tipset. Kram LottaM

Helén sa...

Haha...fulhörnan är ju iinte alls ful!! Perfekt att du redan hade skuggväxter hemma, blir billigt och bra då. Underbart med inglasad altan....som ett stort växthus med möblemang och blommor:)//Helén

Berit sa...

Fulhörnor finns inte bara mindre lyckade planteringar på växter som inte vill som man själv vill.
Ha en underbar dag!!