onsdag 6 april 2011

Yes, den är på gång här också.........

även om den inte har kommit så långt som hos många andra......VÅREN alltså!

Rysk blåstjärna i rosa väntar på att slå ut.

Här börjar krokusen sticka fram.


Alliumblad vid foten av min honungsros. Rosen är lite kal nedtill och jag funderar på om  jag kan sätta lite luktärter eller något annat som slingar uppför stammarna.....

Här är en annan ros, som har överlevt vintern och är full med "knoppar". Det måste väl heta något annat än knoppar när det bara är blad förstås........

En den andra rosor ser mest döda ut. Jag får klippa ned dom och se om det kommer något nytt. Till och med mina kära "gamla" Bonica82 ser halvdöda ut........


Jag har fyndat litet i mina land. "Saker" som fåglarna ha sått åt mig. Det här är något helt okänt som har kommit in. Kan det vara oxbär?

Den här suddiga lilla stammen tror jag kan vara kornell. Jag har en sådan på tomten nämligen och den får ju bär som fåglarna nog tagit hand om. Jag grävde upp fynden och krukat dom inne så får vi se vad som blir av dom!


Annars går livet sin gilla gång..............."damerna" alltså hundarna har det bra som ni ser. Gissa om de såg sköna ut där de låg på rygg båda två! Lill-tjejen Nitza löper så det är lite passande nu och henne vågar jag definitivt inte släppa lös det minsta under den här perioden. Ester hon är skendräktig och det är ett elände. Hon har burit omkring på olika leksaker (jag har plockat bort dom förstås.....) och pipit. Dessutom blir hon extra mammig när hon är skendräktig, dvs. hon vill sova hos mig - helst med huvudet på kudden :-) Nu kan man ju faktiskt ta ned dom på golvet, men det är ju lite mysigt och med fyra två-benta söner så är det ju lite kul att få sällskap av "tjejhormoner" även om det bara är från hundtjejer!

Nu längtar man till helgen och förhoppningsvis kommer solen och värmen! Dessutom är jag ju ledig, så jag hoppar på några härliga trädgårdsdagar som ni förstår!6 kommentarer:

Pumita sa...

Lite synd om Ester är det faktiskt. Men du får iaf ha trädgårdslandet i fred, hoppas jag. Så de inte är där och hjälper till, menar jag. Vi får beställa sol till helgen. Det har varit alldeles för grått alldeles för länge nu. Ha det gott! :)

Berit sa...

ja inte har våren kommit så långt hos mig än.Men snart , härligt att få se lite vårblom på bild iallafall.
Ha en underbar dag!!

Merja sa...

Du har också flera fina vårtecken. Spännande med dina fynd. Smart att du krukade upp dom! Ska försöka komma ihåg det tipset;)
Ha det gott

Mia sa...

Härligt med alla små vårtecken som spirar i rabatterna nu!
Mysigt med vovvarna!
Ha en jättebra dag/Mia

Lena/isklockan sa...

Vad mycket fint du har på gång i din trädgård. Rosa blåstjärna låter som nåt jag skulle vilja ha :-))

Kram

Handarbete/Pyssel sa...

Hej Anette!

Härligt att se dina fina vårtecken!
I år har rådjuren inte ätit upp våra krokusar vi växthusen, så nu går vi där och njuter en stund nu och då. Vi hade ingen aning om att det fanns så pass många krokusar där =) Trevlig överraskning!

Och min trädgårdslust har vaknat nu - det tog sin tid i år... (Har inte sått ett frö än...!)
Så nu har jag varit ute i hus-trädgården och klippt lite grenar här och där. Rensat lite ogräs. Donat och njutit.

Pysslar om mina pelargoner också. Fast här om dagen var jag nära att hiva några. Ska röja i ordning i det rummet där de står - KAOS är bara förnamnet... - och då insåg jag att det kommer bli mer utrymme om jag slänger några pellisar på komposten... Men jag kom mig aldrig ut till komposten, så ett gäng står nerflyttade på golvet. Var DET mer praktiskt??

Praktiskt... ser det inte heller ut att vara med två stora hunddamer i sängen. Men visst, mysigt ser de ut att ha det!

Hoppas du får en fin och mysig trädgårdshelg!
Kram!