tisdag 18 januari 2011

Drömmar om ett woodland...

Ja, för två år sedan så började jag med ett litet projekt - ett "mini-woodland". Det fanns redan en lönn och en rönn och dessutom en kornellbuske.
Sagt och gjort.........jag grävde upp grässvålen emellan. Fick snälla maken och snälla grannen att flytta några stora stenar och så inhandlade jag lite woodlandväxter, dvs växter som tål skugga.  Är dom lite torktåliga är det också bra, för det blir torrt under varma somrar även om det mest är skugga.Jag har planterat bland annat bronsrodgersia, alunrot, ormbunkar, hosta, myskmadra, hasselört, julros i olika varianter och så finns det massor med kungsängslilja.


En brunnäva i woodlandet. Den är så fin. Jag höll på att säga "favorit" men jag ska nog sluta säga det för jag har bara "favoriter" i trädgården;-)


Fingerborgsblommor sticker upp lite här och var. Också en "favo......" nej, just det jag skulle ju inte skriva det mer.....Kungsängsliljorna blir så fina mot den vackra stenen.

Jag hade stora planer förra säsongen att jag skulle uttöka woodlandet lite, men tyvärr så satte min rygg stopp för dom planerna. Får se om det blir någon utökning i år istället. Får väl muta någon av barnen att gräva eller kanske snälla maken!En sak som kom till förra året är den här trädgårdsportalen som blir som en liten port till woodlandet. Här ska det slingra klängrosor Awakening i år är förhoppningen. Vi får väl se hur rosorna har klarat denna vintern.På lördag börjar handbolls-VM här i stan och vi ska vara på plats. På måndagen är det fler matcher och då ska lill-killen, handbollsspelare, få hålla en landslagsspelare i handen när de marscherar in...........ojoj, det är stort det. Han hoppas på att hans lag får gå in med Frankrike.........vi får väl se.

Dessförinnan, på fredag, så ska de möta ett norsk pojklag i en vänskapsmatch. Det norska laget är här för att titta på Norges landslag (om de nu går vidare). Inte nog med det, på söndag är han och hans klass med i "Lilla VM", så ni för står att det går i handbollens tecken den närmsta tiden!

Det var allt för i dag. Nu "ropar" en jättehög med osorterade strumpor på mig.......fy vad det är tråkigt att sortera tvättade strumpor och ni kan ju tänka er att det blir många med alla grabbar här i huset och svart eller grå är de allihop, strumporna alltså ;-D

Vi hörs!

13 kommentarer:

Monica sa...

Jag ska banne mig försöka fixa ett woodland jag med i sommar ...Det känns så mysigt på nåt sätt :)
Tjingeling

Petit Eyekiss sa...

Så fint du har gjort Anette!Det är bra att ha lite mysigt i skuggan också, om sommarsolen blir för het.
Oj, vad mycket handbolldet blir för er. Förstår att det blir spännande för Lill-killen. Själv var jag målvakt i handboll när jag var ung,med följden att jag har ärr på kbåda knäna, och på sommaren blir dom inte solbrända!!!
Får fuska lite där.
Ha det så kul i veckan
Elisbeth

AnnA sa...

Åh, vad härligt&fintAnnette!
Ha en fortsatt skön vecka!
hälsn
AnnA

Lena/isklockan sa...

Skulle också vilja ha ett woodland. Har planer på ett runt en idegran och ett äppelträd. men är det ett woodland då , vet ju inget egentligen om woodland förutom att det helst ska vara skuggtåliga växter. Ja många favoriter finns det allt :-)) Kram

trädgårdsdrömmar sa...

Så fint du har fått till det.Det där är något som jag är sugen på men det finns ingen bra plats här hos mej.

Lilla My sa...

Vad man börjar längta efter sommaren när man ser dina fina foton från trädgården...men här ligger snön i tjocka drivor ännu.
Kram Lotta

Cecilia Artista sa...

Lycka till med ditt woodland! Det ser riktigt fint ut. Och tänk att nästan alla blommor blir favoritblommor - ja så är det hos mig också!

ormbunke sa...

Så fint det blev ditt woodland. Kommer ihåg när du startade projektet. Ikväll hejar vi på Sverige i handbollsVM. Det får man ju inte missa. Ha de gott. Kram. Anita

Tant Grön sa...

Å,nu vet jag var jag ska placera en jättestor sten som vår avloppsgrävare dumpade utanför köksfönstret i somras. I skogen förstås! Och plantera kungsängslijor runt omkring!
Jag förstår att du är stolt över ditt woodland, det är fantastiskt fint!

Christina sa...

Du har ju en väldigt bra stomme med flera träd i ditt woodland. Jag har också börjat anlägga ett men inte planterat något där ännu. Jag har tagit bort en hel del gräs och byggt upp med torvblock. Vi gräver upp jord på andra ställen, som läggs där. Vi får se hur långt vi kommer i sommar, vi har båda ont i ryggen just nu!
Men du har ju redan gjort en hel del, det blir jättefint!
Ha det gott!
Christina

LindaLunda sa...

Jag tycker det är så fint med kullerstenskanter... hade det en gång men gräset växte in i den.
Tycker inte du det är svårt med kompinationen gräsmatta och kullerstenskant?
Jag har tagit bort min kullerstenskant helt bara därför.

Britt sa...

Så lummigt du har det fint. Kul med handbollen har följt en del på TV.Kan bara hålla med om dessa strumpor//Britt

karina sa...

Hejsan!
Ska bli intressant att följa dig i ditt woodland, och då vet man vart man har mannen när han kommer till helgen "ler". Ha det gott, Karina.