måndag 18 oktober 2010

Fokus på himlen - bokstavligt talat!

Vilken syn jag såg när jag åkte från jobbet i går eftermiddag. Över "mitt" berg flög en vacker luftballong. Hade ju förstås inte kameran med mig i bilen, men jag skyndade mig ut när jag kom hem och hann precis fånga skönheten innan den försvann bakom träden! Luftballonger är en mäktig syn, som vi har har tur att få njuta av emellanåt!

Alltid skönt när jobbhelgen är över och man blir såååå trött i huvudet när det är så mycket folk hela tiden! Fast tiden går fort och de flesta kunder är snälla och rara som tur är.  Surgubbar och surtanter (eller för den delen surkillar och surtjejer...) är inte kul. Men jag försöker intala mig att de har det nog värst själva..............

Efter jobbet åkte vi en sväng, maken och jag. Vi hade ett objekt vi skulle kolla in. Objekt i detta fallet är = ett hus på landet! Vi sitter ju inte i sjön utan vi trivs bra här där vi bor, men dyker "rätt" hus upp så kanske vi slår till ändå. Fast helst vill jag att de ska dröja tills barnen blir lite större! Gårdagens objekt blir det inget av med i alla fall. Dom är duktiga på att får till det i annonserna de kära mäklarna :-)

När vi kom hem så var det dags igen.............in och hämta kameran och försöka fånga den vackra kvällshimlen! Det blir ju inte alls lika vackert på kort, men ni får en idé om hur det såg ut i alla fall.
Egentligen skulle man klättra upp på taket för att på de perfekta bilderna men det hoppar jag nog över!

I morgon ska jag jobba lite extra och efter jobbet ska jag på VIP-visning av nya Citygross, som öppnar på onsdag! Det är till att röra sig i de fina kretsarna ;-D.............Skämt åsido, en tjej jag känner har fått jobb där så det är hon som har bjudit in mig!

Citygross har hyrt in sig på flaggstångar bland privatpersoner, så här och där kan man se deras flagga. Kul idé och effektivt sätt att synas!  MEN på "fina gräddhyllan" i Jönköping blev det inte populärt..............att skymfa flaggstången på det sättet, nej det går ju inte...........endast den svenska fanan ska finnas på en flaggstång tydligen.  Ibland undrar jag hur folk orkar gnälla över allt...........förmodlingen är det samma sura personer som jag träffar på mitt jobb sen ;-)

Nej, nu får jag sluta att gnälla, inte vill JAG bli en surkärring ;-)

Ha en fin vecka!

13 kommentarer:

Ingela´s blogg sa...

Hej! Kul med luftballongen, jag fångade en som landade på E18 en tidig söndagsmorgon. Som tur var hade jag kameran bredvid mig på passagerarsätet. Ha en fortsatt bra vecka

ormbunke sa...

Vilka fina färger både på luftballongen och de från himlen.Ha de gott. Anita

sinneskatten sa...

Ja du det gäller allt att veta sin plats.
Själv har jag precis köpt en Närke flagga som jag ska sätta på huset här i Västergötland. Och vid stugan ska maken ha en Västgötaflagga. Rätt ska vara rätt!

Bea sa...

Hej!
Javisst blir man trött att varje dag konfronteras med andra människor, det gör jag med, men i ett annat sammanhang och det behövs något som roar fritiden för att ge balans i tillvaron :)

Usch, för surgubbar och - gummor, jag föredrar "prata lugnt" metoden och inte "bränna broar", det kan ju hända att man behöver återkomma till platsen eller affären!!

Hoppas ni finner ER stuga så småningom!

Kram /Bea

Pumita sa...

Vilken skön låt du hittade till luftballongen! Själv tänker jag alltid på den där tyska... Nenas 99 Luftballons. Fastnar som sirap i hjärnan. =)

himlaverket sa...

Du kommer aldrig bli en surkärring å inte jag heller. Det är bara bittra avundsjuka människor som stör sig på andras lycka å projicerar sin bitterhet.
Fråga din son vad han å min son träffade för bitterkärring idag ska du få se...
Skulle kunna tänka mej luftballong faktiskt.
En gång höll en på att landa på vår tomt, lyckades lyfta i rätt stund igen.Det hade sett nåt ut det, luftballong i flaggstången istället för citygross flagga(som vi inte heller har)-vi äger inte ens en flaggstång
Kram

Susie på Stjärnarve... sa...

...att jag aldrig skulle kunna tänka mig att flyga (heter det flyga eller åka - hmm) luftballong, jag är ju höjdrädd. Trots det så har jag faktiskt varit på en ballongfestival i England. En mycket trevlig och mycket imponerande upplevelse.
Sen gick det ner en ballong precis på andra sidan vägen (alltså 10 m från vår tomt) när vi bodde i Älvsjö mitt emot Stockholmsmässan. Det var ganska otäckt faktiskt...fast Rolle tyckte det var kul, han fick hjälpa till att packa ihop grejorna.

gittan sa...

Vi bor mitt i ett luftballongsstråk dvs. de lyfter eller landat relativt när oss. Trots det så är det alltid kul att se dem sväva där ovanför (zoomar jag in ordentligt med kameran kan jag se vem som sitter i "hihihi") Det ser så vackert och rogivande ut, synd att man har höjdskräck... Kram

Rosor och ruiner sa...

hihi, inte är du en surkärring inte! Gnälla lite får man allt, speciellt så här i sin blogg!
Spännande med huspålandet-planer! Men hur skall du göra med alla växter, det blir till att gräva upp och flytta med det!

Wickans värld sa...

Undra hur jag skulle reagera om en luftballong skulle dyka upp hos mig! =)
Bo på landet... det är härligt det!! Lycka till med planerna!
Citygross - finns inte här hos oss, men önskar att det skulle finnas.
Gnäll på du, det är skönt att få spy ut lite "galla" ibland!
Ha en härlig tisdagkväll!!

Maria sa...

Att kameran inte är med när man behöver den som mest råkar jag också ut för lite nu som då, men du hann få en bild i alla fall. Do är vackra och en märklig syn.

Usch, hörde att dom varnat för snö..hoppas att det inte är här då!
Ha en riktigt fin dag.

Kramar

Ölandsvindar sa...

Någonstans läste jag hur man ska tolka mäklarnas uttryck i annonserna. Jag skrattade så jag grät. "Stora möjligheter att skapa ditt eget personliga hem" = fallfärdigt. "Sjöglimt" = om man hänger ut genom fönstret på övervåningen när löven har fallit på hösten osv. Men leta på ni! Det är jätteroligt att leta hus.
Kram
Kerstin

karina sa...

Hejsan!

Den upplevelsen fick jag i 50års present och så vackert det var att glida över alla gränder i Stockholm. Ha en trevlig helg, Karina.