onsdag 15 september 2010

Höst!

Nu är det ingen tvekan längre - det är höst! Löven börjar ändra färg och trilla ned........

 

...dom kan faktiskt hamna lite varsomhelst.......

....på en hundnos till exempel! Nitza, lill-sessan, börjar bli stor på riktigt. Hon löper för första gången. Hon är helt oberörd. Vilken skillnad, Ester var helt förändrad när hon löpte första gången. Det är väl som i människovärlden - en del har det si och en del har det så!
Idag hade vi en härlig promenad. Det är inte riktigt lika lerigt längre och man behöver inte bara livrädd för ormar. Vi såg en förra veckan, men då var det mycket varmare. På det sättet gillar jag verkligen hösten. Inte lika stor risk att möta en orm.

Gullris. Är det en trädgårdsväxt som har förvildats eller en vild växt som har blivit "trädgårdsgodkänd"? De på bilden växer ute i "vildmarken", men jag minns att mina föräldrar hade gullris i trädgården när jag var liten.


Förra hösten var det ju full trafik av trädfällningsmaskiner i skogen. Nu har jag förstått varför. Här ska det bli en ny fotbollsplan nämligen. Det var ju bra att trädfällningen blev till något nyttigt!

Lite "sitta kvar" träning på stigen hem. Notera att storasyster vet vad det handlar om och ser allmänt ointresserad ut. Lillasyster har fokus på mig och väntar ivrigt på klartecken att få resa sig.


Medan jag ända har er "på tråden" så att säga, så vill jag önska er en trevlig höstdag i vårt avlånga land!

KRAM

12 kommentarer:

Photos by Storm sa...

Vad tiden går snabbt? Nu har ni två stora hundar. Ser ut som att det funkar bra. Är de lika i sättet?

Ja, löpen kan verkligen vara olika. Vi har en som är skendräktig nu, äter dåligt och bäddar överallt. Ha det bra/Lis

Rosor och ruiner sa...

Trevlig höstdag på dig själv! Här har det varit omväxlande väder, 27 mm i natt och på fm, sen uppklarnande, så jag gick ut och beskar ett träd, o plötsligt börjar det ösregna...nu skiner solen igen..;o)

mammi sa...

Vilka lydiga vovvar du har. Det där med promenader är inte precis min grej, just p gr a de där slingrande sakerna man kan möta. Det är fruktansvärt med fobier. I dag t ex kom min veckotidning, och gubben tittade i den först, har du ett gem sa han, visste exakt vad som visades på bilderna, bara att gema ihop, så jag klarar att titta i den. Idiotiskt. Skall försöka få hjälp med min vansinniga fobi.
Ha det så gott

Maria sa...

Jag gillar hösten och dess färger. Skall bli trevligt att uppleva en riktig höst i Sverige:)

Fin fina bilder!!

Kramar Maria

Monica sa...

hmm ljuvliga höstfärger dem har ännu int visat sig här men de kommer,,och håller med är skönt att slippa se ormarna,,idag har vi bara träffat herr råtta,,det var otäckt tyckte min lillkille,,
goa dina hundar är!
ha en gott veckoslut
kram Monica

NinaVästerplana sa...

Jisses.... hon har verkligen hunnit bli storas damen, lilla Nitza :-)
Gullriset var en av de växter som fanns i min trädgård när jag flyttade hit, har försökt få det att bo vid nedersta gränsen som en slags häck.... men det kommer ständigt nya plantor!
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Lilla My sa...

Tiden går så snabbt tyckte just det var vår men så är hösten här i ett nafs inte för att jag klagar jag gillar höst också.
Söta hundar!
Kram Lotta

Anonym sa...

Vad duktiga dina hundar är! Själv har jag två golden och jag känner igen mönstret dels från den äldre och dels från den yngre. Visst är det härligt med hundar.
Guldriset minns jag också från mitt barndomshem och det lever kvar där än efter många år. Den växten är så långlivad. När jag flyttade hit till mitt röda hus fann jag att jag hade massor ! Dom hade bäddat in fina pioner och andra fina växter med sin växtkraft. Jag rensade ut mycket av guldriset för att ge de andra blommorna andrum. Men under hela sommaren har jag upptäckt nya skott av guldriset som försöker sprida ut sig igen.
Jättefina foton du har på din blogg.
Jag roar mig med en särskild hundblogg också: fyratassarhundtraning.blogspot.com
Välkommen in och titta!
/Marie

Ölandsvindar sa...

Visst går det mot höst och vinter! Jag har till och med hittat nästa års knoppar på en del grenar. Kanske ett litet tidigt vårtecken?
Kram
Kerstin

Christina, Sweden sa...

härliga höstfärger och hög klar fräsch luft är inte dumt och när skogen dessutom är full av svamp känner jag mig rätt nöjd :-)

Christina

Njut i din trädgård sa...

Jag önskar detsamma!

så fina vovvsingar du har alltså! Jag har ju en minivariant, helsvart, fast schnauzer, men dem är ju himla lika. Nästa vovve skulle kunna bli en sådan, urmysiga ju!!!

Susie på Stjärnarve... sa...

Vad söta och gulliga syrrorna är - och så snälla och duktiga!
Vår lilla kelgris börjar bli rätt jobbig, hon skriker hela kvällarna för hon är hungrig. Hon får massor med mat, men får hon samma sort två dagar i sträck så äter hon inte!
Och så hör hon ju ingenting längre, så det hjälper inte att säga till henne. Hon går bara ut i köket och står och glor på kylskåpet och gallskriker!
Man brukar ju säga om gamlingar att dom "går i barndom", jag tror att det är precis vad hon har gjort också. I alla fall är hon lika kinkig som en unge i trotsåldern!
TREVLIG HELG - Susie