onsdag 25 augusti 2010

Mässdags...

Lastbilsmässa alltså. Maken är ju i branschen och vartannat år är det stor branschmässa på ELMIA i Jönköping. Vi ser mässområdet från vårt hus på berget. Gissa vem som får fixa blommorna till montern? Officiellt är det ju maken förstås men inofficiellt så är det förstås jag!!
Dessa krukor ska stå vid ingången. Får väl hoppas att det lugnar sig med vinden........

.......på fikaborden inne blir det de här. Jag satte i en fjäril eftersom det inte var några blommor. Men jag tyckte färgen på bladen var så fin mot de silvriga krukorna.

Lastbilar är förresten riktigt tjusiga innan den är använda. Kolla in speglingen från gräsmattan i verktygslådorna.

I montern finns också denna bilen. Som lite dragplåster. Den ska startas ett par gånger under mässan också (bara ett par gånger för det kostar närme 10000 varje gång den startas!!). Bilen är i alla fall Ronnie Petersson, inte den han körde när han förolyckades utan från hans tidiga karriär. Hjälmen är också hans. Lill-killen fick förstås prova och meddelade att den var "astung".


Ett litet besök på ytterdörren i morse. Inte lika stor som spindlarna i "Fångarna på fortet" men tillräckligt stor ändå. Jag är inte rädd för spindlar och småkryp och dödar dom om det behövs, men när de är så här stora så känns det lite äckligt att döda dom...........tänk om den inte dör på ett slag!! Nåväl, han flyttades till blomlanden istället. Slutet gott allting gott - för spindeln alltså.

Till sist - sessorna på spaning på framsidan. Vissa väljer sin plats med omsorg. Kan man ha det bättre än mitt i en lavendelbuske?

10 kommentarer:

gunborg.uhno sa...

Jättefina krukor du har fixat

bokhyllan sa...

Hej!
Spindeln... läskig...
Hundarna... söta!

Rosor och Pioner sa...

De arrangemangen har du fixat bra, snygga. Vilka söta hundar du har.

Rosor och ruiner sa...

Fina arrangemang du har gjort! Och spindeln var jag ju tvungen att skrolla förbi fort, det räcker med dem på "fångarna" i går...*ryser* och hur kan du flytta ut dem i trädgården, nej, här måste de dö om jag ser dem....fast jag vill ju inte göra det själv.

gittan sa...

Fina krukor! Visst är det supersnyggt med rödbladiga växter till silvriga krukor - me like! Spindlar på utsidan är väl ganska okej, men när de som här har letat sig in och är av modell sk-tstor då är det inget kul alltså =( Härom natteb ringde mellandottern (som bor i källaren) upp till oss på ovanvåningen (två trappor upp)för att tala om att det satt en superstor spindel i trappan!!!! Jag kröp ner under täcket igen, knuffade lite lätt på maken och sa: Älskling det var till dig "sss" Jag tar dom bara med dammsugaren när de är av större modell. Monsterna vi fått in nu är t.o.m så pass stora att de knappt går i i dammsugarröret -URK!!!
Jag ska på mässa i Jönköping i oktober, då får jag vinka till dig där uppe på berget =) Ha det gott / kram gittan

gittan sa...

Lillsessan ligger försåss i Lavendeln för att hon vet att matte älksar doften "ssss"

Menageriet sa...

Hej!
Så snygga krukor Du har gjort! Vad är det för sorter i dom? Smart med fjärilarna också. Fick lill-killen provsitta bilen också? Kommer så väl ihåg när R.P. kraschade på tävlingen och det var tur att han hade hjälmen på sig. Hemskt!
Usch, vilken äcklig spindel. Jag hade nog slagit ihjäl den, jag.
Ja, var annars skall sessorna vara, om inte i lavendeln. Dom måste ha doftat ljuvligt efteråt.
Såg den härliga filmen på tjejerna och dom såg verkligen ut att ha kul!
Alf Robertsson har ju så fin röst och sjunger ju riktiga snyftare, eller hur? Alla "gamlingar" gillar ju honom. Synd att han gick bort så tidigt.
Ha det så gott och tack för påhälsningen!

Susie på Stjärnarve... sa...

Vilka tjusiga krukor, vart tar dom vägen när mässan är över?
Ronnie Pettersson kände vi på den tiden han körde gocart och en trevligare kille - och en mer gudabenådad chaufför - får man leta efter. I alla år efteråt när vi träffades i depån på olika race så hälsade han och var extremt trevlig.

Ölandsvindar sa...

Fina krukor! Hoppas vädret lugnar sig lite. Konstigt att lilla hunden väljer lavendeln. Det måste ju lukta otroligt starkt för deras välutvecklade luktsinne.
Kram
Kerstin

Ingela´s blogg sa...

Fina krukor, men hur stor var den där spindeln egentligen, såg ju hur stor ut som helst. Inte min favorit. Kram