tisdag 29 juni 2010

Sommar har sannerligen kommit med besked!

Värmen är allt härligt och det växer och frodas i trädgården. Midsommaren förflöt lugnt och stilla tillsammans med makens syster med familj. De bor vid Ören och det blev en del badade. Nitza badade för första gången. Oj, så kul det var!

En konstig vallmo har dykt upp i rabatten. Inte minns jag att jag köpt någon sådan.

Nu är det också en högtidsstund att njuta av alla fingerborgsblommor. De är nog vackrare än nånsin i år!


En del är riktigt fyllda av klockor!

Jag fyllde år i går och lill-killen är det ju ordning med som ni vet om ni brukar läsa här. Såklart hittade han den perfekta presenten (som pappa fick betala såklart)!
En rosenbåge! Två klängrosor är planterade. Det blev två stycken Awakening. Den är besläktad med New Dawn och liknar den, men blomman är mer fylld.
Snart har vi ännu ett födelsedagsbarn i familjen. Ester fyller 3 år den 1 juli. Klart att jag måste visa den fina bild jag tog av henne häromdagen. Motstå den blicken om ni kan - jag kan det inte;-)

Nej, nu är det dags att gå ut i trädgården igen. Tillsammans med vattenkannan.........

14 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis i efterskott! Vilken passande present du fick. Fingerborgsblommorna är udnerbara, vilket fick mifg att inse att jag förmodligen rensat bort varendaste en ur muren tillsammans med alla andra frösådda perenner. Jorden var helt täckt av gröna små perenna plantor på sina ställen och så kan man ju inte ha det =) Får väl "offra" mig och investera i några nya fingerborgar "hehehe" Ha det gott och njut av sommaren som äntligen är här / kram gittan

ps i min trädgård är det t.o.m för varmt för att man ska kunna vara i solen någon längre stund idag (och jag som älskar värme)

Petit Eyekiss sa...

Grattis , grattis i efterskott!
Måste varit roligt att titta när Nitza badade. Var hon inte rädd?
Det är skönt med solen och värmen nu,vi har ju längtat så efter den.Jag håller mig lite i skuggan, som vi har gått om här uppe bland tallarna.
Men det blir mycket vattning. Jag har ju alla blommor i krukor, och dom är ju extra känsliga för torka.
Fortsätt att njuta,det ska jag göra
Elisabeth

Rosor och ruiner sa...

Grattis i efterskott! Vilken underbara present! Han är drillad den killen..;o) Ha det gott i sommarvärmen!

Lena/isklockan sa...

Wow vilka vackra fingerborgsblommor. Väldigt snygg båge. Får man fråga var den är köpt :-) Kram

Britt sa...

Stort grattis till dig. Fin present den finns även i min trädgård//Britt

Mimi sa...

Ester är så söt!! Roligt att hundarna fick bada. Min sabrina går så här varma dagar ner till stranden och svalkar sig. Skönt!! Det som är mindre skönt är att hennes löptid började idag, och jag hade just bytt till rena mattor! Typiskt!! Vilken fin present du fick, wow att han visste vad du vill ha. Sånt lyfter man på hatten för! Hälsn Mimi

Ingela´s blogg sa...

Grattis i efterskott!!! Vilken passande present, verkligen fin. Så hon fick bada nu det måste ha varit roligt att titta på. Vi passerade Jönköping/Huskvarna idag då tänkte jag att här någonstans bor Anette. Nu kommer jag att vara ca tre veckor i Skåne, härligt! Kram

annette sa...

Grattis i efterskott, Din son är verkligen en "fena" på att hitta fina och passande presenter.
Sommaren kom verkligen med besked, så underbart med sol och värme, just nu hardet regnat lite, men bara en skur och då gör det ju ingenting, bara lite uppfriskande.

Ha det fortsatt skönt i sommaren!

Kraaam!

annette

annette sa...

Det är bara ett vanligt pajskal fyllt med härlig vaniljkräm;)
Hade ingen basilika hemma annars så fint att dekorera med.

Ha det gott!

annette

Wickans värld sa...

Hoppas värmen håller i sig så det blommar ännu mer!! Men... vi måste ju vattna själva då! =)
Ha en bra dag!

Husbilen Credo sa...

Hejsan!

Grattis i efterskott.
Vädret är ju helt underbart. Synd bara att jag börjat jobba deltid. Så nu får ju trädgården stå åt sidan de dagar det sker. Ja det var välbehövliga droppar som kom både igårkväll och på morgonen, men det slutade snart och blev soligt igen skönt det oxå.
Åh, vilken fin födelsedagspresent så kul när man får något man verkligen vill ha och som är till trädgården.
Kommer att följa dina rosors klättrande uppför den bågen.

Tack för dina ord hos mig.
He en riktigt skön kväll
Kram LottaM

Marie sa...

Stort grattis i efterskott! Vilken redig grabb som klurar ut sådana bra presenter!

Vilken läcker vallmo - vill minnas att jag plötsligt hade en sådan i trädgården för något år sedan. Men sen försvann den lika plötsligt som det dök upp.

Härliga sommarbilder som jag njutit av!

Marie

Gela sa...

Grattis i efterskott. Visst ger hundarna en mycket glädje. Härlig present du fick. Det var uppenbarligen en som visste hur vi trädgårdsmänniskor vill ha det. Ha en fin kväll/Gela

karina sa...

Hejsan!
Man får gratulera, själv har jag slutat fylla år för efter 55, vem bryr sig då om ålder "ler". Än har jag inte stoppat kroppen i badet men det kommer när mannen får semester och utflykterna ska börja. Blir en lugn skön sommarsemester med i allafall några timmar utanför grindhålet, för alltid är det något som måste fixas och har man en veckopendlande man så hinns inte allt på helgerna. Vilken vacker rosenbåge, hoppas rosorna växer bra i värmen, härliga hundar och Ha det gott med de dina, Karina.