onsdag 26 maj 2010

Blommor och hundar i en salig röra......

Först av en allt en bild på 4-månaders valpen. Hon blev 4 månader den 16 så det är ju ett tag sedan.........varsågod här är Prinsessan Nitza! Hon väger numera runt 20 kg, när vi hämtade henne för två månader sedan så vägde hon 7,5...........det är tur att inte alla i familjen ökar i vikt så mycket!
Nedan ser ni en bild på min luktolvon.  Ser ni att den bara har blommor upptill och nedtill. Mitt på är det tomt! Det är nämligen rådjurshöjd på dom grenarna och de var ju så hungriga i vintras de små liven. Det är ok att ni tog en lite att äta!!

Alla tre syrenbuddlejorna är nedsågade sedan några veckor, men alla tre lever fortfarande och det kommer nya skott! Kul, jag har varit lite ledsen. Även om jag vet att syrenbuddlejor kan bete sig såhär i vårt klimat. Men detta är första gången som jag har behövt klippa/såga ned dom. Innan har de alltid klarat sig perfekt.

Tänk för en stund sen ringde äldste sonen..............det är ju alltid trevlig även om det inte är så ofta :-). Vi pratade en stund och plötsligt säger han "jag och flickvännen var ute........". FLICKVÄNNEN!!! Aha, så det var DÄRFÖR han ringde *fniss*. Kul och nog blir man lite nyfiken........

Tillbaka till blommorna. Nedan ser ni lite violer. Jag har ju visar dom förut, men visst är dom söta. I detta landet kommer det att se helt annorlunda ut och någon månad. Då är det fingerborgsblommor och vallmo som står för prakten.Äppelblom på G. Det kan nog bli lite äpplen i år också även om det trädet också ser lite "slitet" ut efter vintern.
Så tillbaka till hundarna eller prinsessorna som de kallas ibland. Eller "åbäkena" som maken brukar kalla dom.....


Vad tycker ni? Nog passar denna sängen för en lill-sessa?


Visst ser det rätt kul ut när de ligger precis likadant?


Håller på och testar lite.............tänkte göra en "hundvarningsskylt" som jag ska sätta på grinden! Jag ska inte ha denna bilden. Tänkte försöka få dom att sitta bredvid varandra en stund........och hinna ta ett kort. Inte så lätt kan jag säga!!

Ikväll är man "ensamstående" igen........maken är i huvudstaden. Så jag tänkte passa på och ha ett litet mini-spa....dvs. färga håret, fixa naglarna (nu när allt är färdigplanterat!!) och smörja och fixa lite på alla vintertrötta/bleka kroppsdelar. Håret förresten............jag har väldigt mycket funderingar på att sluta och färga det. Jag har ju de "grå tinningarnas charm" i övrigt är det inte så mycket grått, men jag tycker det är lite jobbigt att hålla på. Någon som har något tips hur man ska göra. Sådär i "övergången" om ni förstår hur jag menar. Jag har funderat lite på om man skulle göra slingor eller nåt kanske........

Såg en kvinna häromdagen som var helt gråhårig men hade svarta partier i håret. Skitsnyggt!

Det var allt från mig "under korkeken"

9 kommentarer:

Ninne sa...

Dessa gulliga vovsingar. Jag avundas dej- särskilt när de ligger så fint!! men visst kan du gosa med med osså
Jag följer dina blommor o visst är det gott nu när det bara spirar på för fullt. Mina Fjärilsbuskar har rönt samma öde, men de brukar ju kunna sprinta på rätt bra.
Ha det gott med de´dina o din mysiga trädg.
Kram Ninne

mammi sa...

Nu tycker jag det växer alldeles för fort, hinner inte med. Jag har inte de grå tinningarnas charm, har råttfärgat på hela skallen. Sist jag färgade det blev det alldeles för rött, så efter ganska lång tid färgade jag om det. Himmel vilken stoppskylt jag blev.(Skulle inte ha rött) Ringde till frissan, fick besked ingen abonnent (slutat) hittade en annan 6 veckors väntetid, men nu är det klippt,lite röda testar kvar.Blir nog slingor i fortsättningen.
Ha det bra
Kram

Mimi sa...

Jag hör också till de råttfärgade, så jag vet inte. Säkert är slingor ett bra alternativ, sådana har jag tagit förut, och då har man inte så mycket märkt när de är nya eller gamla så att säga.
Charmiga troll du har, sätt nu en lite barskare uppsyn på dem vid porten, så det håller långfingrade bättre borta.
Hälsn Mimi

Unknown sa...

Jag tänker färga ett bra tag till:)
Gärna röda nyanser, det passar mina fräknar. Tycker håret ser så tråkigt och glanslöst utan färg.
Men har man en snygg hårfärg så är det väl onödigt att färga. Grått eller inte spelar ingen roll.

Luktolvonet luktar väl bara för ljuvligt nu på våren. Den brukar fylla halva trädgården med sin doft.

Ha det härligt i spat!

Camilla

agnetha sa...

Härliga hundar du har!! Vacker trädgård också!!
Det där med att färga håret har jag slutat med. Det var så jobbigt med denna utväxt. Efter en vecka så fanns den ju där igen. Å det var fult!! Nu är jag naturligt grå. Låter kanske trist men sånt är livet.
Du, in sångfågel den går jag bet på!!! har försökt så många gånger o på olika sätt men det vill sig inte. Synd för jag gillade den.
Ha det gott

Petit Eyekiss sa...

Dina hundar är såååå fina. Jag tror att du är väldigt lycklig över att du har dem.
Trädgården kommer tillbaka, det brukar den göra, precis som det grå. Det kommer alltid tillbaka;-)
Elisabeth

Marie sa...

Vilken söt "liten" valp:)
Vi har också skaffat oss en liten vovve:) Min syrénbuddleja ser precis likadan ut. Små små kvistar är på gång iaf. Hälsn Marie, Citronella.

IreneL sa...

Oj så stor valpen har blivit! vad fort det går! Så fina dom är!
Jag är ju rätt gråhårig och ibland blir jag så trött på det grå och då brukar jag göra slingor! Det är så bra för när det växer ut så syns inte "gränsen" så mycket!
Ha en fin dag! / Irene

Katarina sa...

Hej!
Vilka fina flickor du har - goa bilder på dom :)))
Fina blommor också. Som du vet, tycker jag mycket om fina blommor och vackra trädgårdar, men det egna intresset och tiden finns inte för att fixa det själv. Numera är trädgården en byggarbetsplats... hundgård och hundhus flyttas och renoveras + nytt gunnebostängsel efter vinterns tunga snö. Gunnebo = inte vackert, men praktiskt.
Kram från Prinsessornas "Gamla Mormor"