torsdag 31 december 2009

Frusna nyårshälsningar...

till alla mina bloggvänner! En märklig känsla är det när man går ut idag..............det känns som om det regnar fast det är riktigt kallt. Ett fruset hjärta hittade jag att skicka till Er.........


......fast egentligen är det en frusen cykelsadel! Lill-killen envisas med att cykla till skolan hela året (han tränar ju mountainbike så det är väl okey då.....).
Champagnen står på kylning. För att citera Winston Churchill.........."Champagne ska vara kall, torr och gratis" och det är vår i år. C har fått flaskan som julklapp från en leverantör!

Maten är på G. Har gjort chokladfondanterna och ställt in i frysen. Sen ska de tas direkt från frysen och gräddas i 10 minuter och så ska de bara krämiga inuti och bakta utanpå.........hmm, får se hur det blir. Det är första gången jag gör det nämligen. De ska serveras med frukt och hallonsås (halloncoulis heter det visst på fint kockspråk!). Dagen till ära så har lill-killen bestämt att det ska strös silverkulor över alltihop!
Snart ska jag lägga fläskfilén i marinad och så ska jag koka potatismos. Den ska sedan blandas med basilika och parmesan och spritsas ut till "toppar" och så ska den gratineras innan servering. Alltså kan den också förberedas i förväg. Sån mat gillar jag!
Förrätten kan också förberedas. Det blir en liten "italiensk tallrik" med lite olika skinkor och korv, oliver och ost. Festen kan börja!

En särskild hälsning vill jag ge till Manitou...........TB-bloggen kommer jag inte åt och Blogspot-bloggen hittar jag inte, men jag får dina rara "anonyma" kommentarer! Mailadressen jag har är ju till ditt jobb.


Ännu en gång

GOTT NYTT ÅR OCH KRAM TILL ER ALLA

21 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Mmm vilken god mat ni ska ha. Vill önska dig också ett riktigt Gott Nytt År. Kram

Ninni sa...

Mmmm vad gott det låter! Chokladfondant är riktigt gott. En vanlig dessert i Brasilien som jag testat att göra en gång...men jag gräddade dem ett par minuter för länge så de blev inte rinnande inuti. Så vill jag ha dem:)
Ett Gott Nytt År onskar jag dig och din familj också.
Kram Ninni

Resa med Herbert sa...

Gott Nytt År till dej och de dina, Anette!

Vad månde det bliva av din lillkille han verkar att vara väldans kreativ.

Vad gott det låter med din meny så jag får önska er en smaklig spis.

Vi skall inte ha det fullt så avancerat, det blir lövbiff bred med mjukost, dragon och tomat, som jag viker dubbel och steker, så blir det klyftpotatis bakad i ugn. Till efterrätt blir det någon eller några delikata chokladbitar.

Kunde du somna om?

Då säjer jag Skål och skickar lite nyårskramar
Irene

OF SPRING AND SUMMER sa...

Vill önska dig ett Gott Nytt ÅR!! Från ett regnigt London.
Kram Ingrid

Petit Eyekiss sa...

Håller med WC.
Champagne ska vara gratis! "Guben" fick sin till födelsedagen i måndags.
Vi firar i vårt lilla hörn med extra god mat o dryck. Kram
Elisabeth

Cyrran sa...

Gott Nytt År, Anette!
Champagnen ser härlig ut! Skål!
/Cyrene

Ragnvi sa...

Jamen jisses...det är lite hursomhaver med min aptit...men nu blev jag såå sugen! Vad gott ni ska äta!
Önskar dig o de dina Gott Nytt År!
Kramen!
Ragnvi

Marie sa...

Mmmmmm så mycket gott som står på er nyårsmeny. Tack för fin nyårs hälsning och för alla fina bilder och kommentarer under 2009. Ser fram emot 2010. Gott slut på 2009 och ett fint 2010 önskar jag dig och de dina. Kram från huvudstaden.

Knatten sa...

Jag önskar dej en skön kväll o så vill jag att du skicka vidare hälsningen till Manitou från mej oxå=)).
Vi hörs nästa år. /Knatten

Photos by Storm sa...

Vilken god meny du jobbar på. Jag önskar dig ett Gott Nytt År så "ses" vi 2010. Hoppas inte Ester far illa av alla fyrverkerier. Våra bryr sig inte som tur är/Lis

gittan sa...

Åh... så smarrigt det låter! Har du plats för en till (med liten,liten rumpa) vid bordet så kommer jag på studs! Här blir det inte precis något nyårsfirande. Gästerna är avbokade och maten utbytt mot något snällare för en inte fullt välmående makes mage. Dottern ska på fest och jag lär nog få peta in en film för att underhålla mig ikväll. Maken är helt slut och har sovit nästan hela dagen. Champagn ska jag däremot ha! Det står en flaska kvar sedan studentskivan =) Nyårsgästerna är "ombokade" till en annan dag och nytt år blir det oavsett. Ha ett gott slut och Gott Nytt År / kram gittan

Wickans värld sa...

Mmmm, vilken meny!! Jag hade också tänkt göra chokladfondanter, men vi fick kvar en tårtbotten från igår, så det blir Ricecrisptårta till kaffet... Sparar fondanterna till nästa middag, vill gärna ha ditt recept med den frysta varianten, det hörs väldigt smart!

Ha en härlig kväll o ett riktigt gott nytt år till dig o din familj!

anemonen sa...

Vackert hjärta och god champagne. Gott Nytt År och tack för i år.

Rosor och ruiner sa...

mm, det låter som en härlig nyårsmenu! Det blir faktiskt fläskfilé här också, med "potatismosduttar" spritsade och gratinerade! Skall igång med det nu. Resten har jag förberett. Till förrätt blir det gratinerad toast skagen, och till efterrätt vaniljpannacotta, med hallon och silverkulor här med...=) Ett gott slut och gott nytt år!

ylvahi sa...

Gott Nytt År till dej och din familj
Ska också sätta igång med lite mat snart / Kram Ylva

Britt sa...

Ett riktigt gott nytt år vill jag önska dig. Maten låter härlig//Britt

Moments of photography sa...

Jag tittar in en stund innan 12 slaget och önskar dej
ETT GOTT NYTT ÅR!!

Lilla My sa...

Ett riktigt gott nytt år till dig också.
Kram

annette sa...

Får önska Dej och Din familj ett riktig God Fortsättning på 2010.
Hoppas maten och drycken smakade bra och att Ni hade en riktigt trevlig Nyårsafton.
Skönt för Din kille att få en ny lgh, Eknäsgatan ligger ju oxå i ett trevligt område tycker jag, eget kök är nog guld värt efter att ha delat med andra.

Kram//annette

NinaVästerplana sa...

Jisses så mycket gôtt ni proppade i er igår då.... Jag jobbade så det blev hamburgare med ananas o bacon o pommes på Torngrillen i Lidköping... avslutade med lite ost när jag kom hem ;-)
Vill önska dig o familjen
Ett Himla Gôrgôtt Nytt År
Nina

Ingela´s blogg sa...

Det där lät gott! önskar dig en God fortsättning på det nya Året!! kram