söndag 20 december 2009

Adventskalender: 20 december och 4:e advent

Ojoj, vad tiden går fort..........redan 4:e advent! Gårdagen på jobbet var just jobbig, men rolig och oj vad fort dom 11 timmarna gick! Spikmattor och eldkorgar är våra storsäljare.........

Lill-killen, pappan och hunden var och högg julgran. En "tillåten" julgran från lillebrors mark, så färskare gran får man väl leta efter. Nu har lill-killen bestämt att vi ska ha ett nytt tema på julgransprydnader i år..........ingen "mammas glamourgran" alltså. Men jag ska ju köpa kulorna så vi får se vem som drar det längsta strået ;-D


Lill-killen ville ha en ren med sig när han kommer på juldagen (vi har alltid vår egen julafton på juldagen!), men några renhorn hittde jag inte utan han får ta med sig en alv! Fröken själv var väl inte helt nöjd med utstyrseln, men med lite godismuta så fixar man allt! Eller också ville hon hellre haft renhorn........

Hörni, tack för alla goa kommentarer igår.............Ester suger i sig allt :-). Jag kikar in hos er alla så fort jag hinner, kanske blir det redan ikväll! Kika gärna in på Maries blogg och kolla hennes adventskalender.

Höll på att glömma........lite julmusik måste vi ju ha! Jag gillar ju Frank...........

6 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Här har vi lite tvärtom, jag vill ha nytt tema på julgranen i år, men möter starkt motstånd av barnen, det skall va som det ALLTID har varit...=) får se vem som vinner...=)
Förstår att ni har massor att göra på jobbet, folk är väl som "galna" nu...

Handarbete/Pyssel sa...

Åh! Eldningskorg, DET skulle jag kunna tänka mig i paketet!
Spikmatta har jag redan fått, julklapp från jobbet. =)

Full rusch förstår jag att det är på jobbet ditt!
Sambon frågade idag om vi skulle åka och julhandla. Jag var tvungen att fråga om han verkligen menade allvar !! "Man behöver väl inte tänka så förnuftigt jämt" var hans svar...!
Men rejält snöfall räddade mig från att ens behöva diskutera åka eller inte åka. Han sa att det var nog bättre att hoppa över det!
Tack snön!!! =)

Nu sitter jag och väntar på frukost (10,50) Lär ta en stund till, då sambon kokar tomtegröt...!!
Fick smyga ner ett glas juice och några kex före, så magen inte kurrar allt för högt... ;)

Önskar dig fortsatta fina dagar fram till jul och en riktigt skön julhelg!
Kram!

annette sa...

Kul med barn som är lite engagerade i sådant som julgran och inte bara i julklappar tycker jag;)
Förstår att Ni har bråda dagar nu, blir ju alltid lite hysteri dagarna innan, själv tar jag det lugnt med inköp, måste försöka förbereda det som går till julafton för jag jobbar t.om den 23, och vi får nog jobba långa dagar för att hinna med alla patienter.
Hoppas Du får en bra söndag!

Kram //annette

NinaVästerplana sa...

Eldkorg har jag en stående som inte blivit använd ännu.... kanske borde ta in några vedklampar så de blir lite lättare o få fyr på ;-)
Tack för den vackra julsången, du är inte ensam om o gilla _Frank...
God Jul önskar jag
http://www.dancingsantacard.com/?santa=1223033
Nina

Resa med Herbert sa...

Hej Anette!

Jag förstår att du har bråda dagar nu, och du måste väl vara helt slut när du har arbetat så många timmar, men kul verkar det vara, hoppas att människorna är glada och inte gnäller för mycket.

Jag tror nog att du får det sista ordet angående kulorna, men du lyssnar nog säkert på vad lillkillen säjer ;)

Vi kommer inte att ha någon gran, men väl grenar från en gran som vi sätter ljusen i och klär med lite röda kulor.

Själva julafton firar vi ute på Donsö hos min äldste som med familj, sen skall vi ha lite julmat här hemma för barn barnbarn svärson, svärdotter, fast min lillkille, 26 år men ändå, kan inte komma, han bor uppe i Umeå med sin käresta.

Solvarma kramar från Irene

http://solvarm-tillbakaigteborg.blogspot.com/

Petit Eyekiss sa...

Alltid så underhållande att läsa din blogg och vilken härlig bild!
Jag har jobbat i julhandeln i Sthlm i över 40 år, så jag förstår om du är trött. Men kul var det, trots stressen och dom långa dagarna.
Ha det nu gott!
Elisabeth