söndag 13 september 2009

Stafettpinnen briljanta kvinnor!

Hihi, undrar jag om någon tycker jag är briljant!!! Men klart jag plockar upp stafettpinnen från Ulrica och som startat hos Karin och även besökt Christina. Läs gärna deras inlägg........


Alltså hur briljant är jag? Jag bara undrar.........

- jobbar utanför hemmet? Visst.............hela 12,2% tjänst!! En sån karriärskvinna har ni sällan skådat!!

- har förvisso varit hemma med barnen de senaste 13 åren........och när man säger det till någon man inte känner så tror de man har superstädat, fylld frys eller en extremt rik make! Alternativt att man är med i någon konstig religös sekt (4 barn och hemmafru!) Inget av detta stämmer in på mig!

- tycker faktiskt det är skitjobbigt när barnen har läxan "läs en kvart om dagen......"

- tycker det är rätt trist med hemarbete överhuvudtaget! Fast jag sköter ju 95% är det. Stryker till exempel min mans skjortor!! Varför inte?!! Han sköter ju min bil (något som jag aldrig skulle vilja göra själv.........fy så tråkigt!)

- tränar gör jag rätt mycket faktiskt, men rund och go det är jag ändå. För mat och kakor är alldeles för gott!

- jag är faktiskt väldigt allmänbildad och vinner alltid när vi spelar TP!! Jag kan väldigt mycket om onödiga saker som författare och konstnärer och sånt (tycker min man!!). Typiskt humanist, säger han i nästa andetag.....

- är intresserad av språk: engelska älskar jag att prata! Tyska förstår jag bra, men slipper helst prata. Franska har jag läst och kan väl göra mig förstådd, om man inte pratar för fort för då begriper jag ingenting. Italienska har jag snappat upp på våra semesterresor och det önskar jag att jag kunde jättebra! Ett underbart språk och så har jag visst läst latin i två år, men det är väl preskiberat (stavas det så?)........

- jag är faktiskt väldigt blyg fastän ingen tror det................är väl bra på att luras då!

- har inte det minsta problem med att sitta en hel dag och läsa en bok, sitta vid datorn eller pilla med blommorna - även om tvätten och disken ligger/står i högar!

- inser att jag egentligen skulle kunnat fortsätta plugga efter gymnasiet om jag hade vetat vad jag ville bli.................nu vet jag, nu när jag har blivit stor! Skulle förstås utbildat mig inom trädgård! Fanns det bara en utbildning inom rimligt avstånd så skulle jag inte tveka..............men att vara borta hela veckorna och plugga skulle inte fungera för mig!

- är nog rätt fåfäng.....................står hellre och kisar när jag ska läsa nåt i affären än sätter på mig glasögon.......men jag kan numera åka och handla mat utan att ha sminkat mig!!

- beundrar alla duktiga kvinnor som bollar med karriär och familj och verkar klara det galant! Själv skulle jag nog inte fixa det....................för då skulle jag ju aldrig ha tid att göra det jag gillar.............läsa, trädgården, träna, vara med hunden.............och hjälpa barnen med läxorna..........jösses vad läxor som har kollats och hjälpts till med genom åren.........men något måste väl ha blivit rätt, för äldste sonen går nu på universitetet!!

- men stolt är jag för jag betalade sonens språkresa med egna pengar!! Jobbade extra i julas!!

- stolt för att mina barn är hela och rena, glada, kan sina läxor och är omtyckta i skolan!

- stolt för att mitt äktenskap är lyckligt. Jag har själv valt att vara hemma och är inte "tvingad" som många tror..........tack maken för att du låter mig vara hemma!! (Fast han är väl smart nog att inse att han också tjänar på det *ler*)

- förebild för andra? Nja, kanske inte.....................om man inte anser att en förebild är någon som följer sitt hjärta och går mot strömmen...................i så fall är jag kanske en förebild!!

- briljant............hmm, kanske inte i andras ögon, men i mina! Är det inte det viktigaste att vara sann mot sig själv!!

Plocka gärna upp stafettpinnen och berätta om er egen briljans!!

Avslutar med en bild på mitt växthus, som min goa make har byggt åt mig! Om nån nu fortfarande undrar varför jag stryker hans skjortor!!


10 kommentarer:

Ulrica sa...

Fantastiskt underbart briljant - det är du det! Följer sitt hjärta, gör som hon önskar, är sann mot sig själv och går modigt mot strömmen. Heja, heja DU!!!

En stor kram Ulrica

Och så delar du med dig av fina ord till mig - och det ska du veta, det värmer :)

Lillebeth sa...

Mycket, faktiskt väldigt mycket, känner jag igen - även om jag är lite äldre!

gittan sa...

Intressant att få veta lite mer om dig =) Visst är det underbart att inte följa strömmen! Jag har ju också haft förmånen att få lov att välja - maken här förstår också att han vinner på det, även om han inte haft något emot att jag jobbat heltid heller om jag velat göra det. Hoppas solen lyser även över dig idag / kram gittan

LottaM ..ღ sa...

Kul att läsa lite mer om personen bakom bloggen.

Ha en bra dag! Kram LottaM

Solvarm sa...

Hej Anette!

Vad härligt att läsa detta om dej, det är så kul att se, och i detta med att följa sitt hjärta känner jag igen mej själv i, som du vet, det har jag gjort med bravur minsann. Liksom detta med att sitta vid datorn eller läsa en bok, istället för att hushållsarbeta, passar oxå in på mej.

Och vad bra du är på att skriva om dej själv, det är något jag aldrig skulle klara av. Kom just hem från jobbcoachmötet och fick i läxa att göra detta, formulera mej i ett personligt CV.

Men att skriva om mej själv i bloggen gör jag inte, då det finns speciellt en nyfiken person, som vill veta allt vad jag företar mej, och jag känner inte för att meddela henne detta. Det är av den orsaken, som jag inte är speciellt personlig i mina bloggar.

Och du vilken fin huvudsak du och sonen ar fått ihop.

Solvarma kramar från Irene

BP sa...

Gillade din "stafettpinne" skarpt. Tänk hur lyckligt lottade både du och din man är att ni kan göra precis det ni vill, när ni vill och hur ni vill. Ärligt talat så tror jag att många skulle vilja byta med dig, men de skulle aldrig medge det.

Emma sa...

Vilken briljant text av dig :) Och typisk humanist är ju fantastiskt bra att vara :)

Ingela´s blogg sa...

Så bra skrivet, jag skulle inte kunna göra detta jag är en bildmänniska. har otroligt svårt att skriva ner ord/tankar osv. kram på dig.

sinneskatten sa...

tack för du delade med dig om dig själv.
Det stämmer bra överens med min uppfattning av dig , det du förmedlar med dina bilder och ord.
den staffetpinnen ska jag fundera på och kanske ska ta med mig vidare.
Ha en skön höstdag i trädgården, det skulle jag vilja ha.
Men jag ska ut i skogen med mitt arbete.
(inte helt fel det heller)

annette sa...

Du om någon är en förebild för oss andra kvinnor tycker jag, Du följer Ditt hjärta och går Din egen väg, det är att föregå med gott exempel tycker jag!

Kram //annette