fredag 25 december 2009

Som man sår får man skörda........

för vad hade jag skrivit på önskelistan..............jo, en klocka som man kan SE tiden på...........det har varit vissa problem med min gamla klocka.............nu behöver jag minsann inte ta på mig glasögon!

Varm i hjärtat blev jag när jag öppnad T:s present............han har gått förbi ett spa på väg till skolan och tagit sina sparpengar och köpt ett presentkort på en massage och relax..........lille plutten. Det var så tårarna kom på hans gamla mamma (alltså jag!) Han är bara 13 år!
Och som han sa "yes, det passade ju så bra nu när du fått ont i ryggen igen.......".

Julafton avlöpte lugnt och still. Vi tar ju inte med oss våra paket utan har vår egen julafton på juldagen och nu är det avklarad och alla är nöjda och glada!

I morgon ska jag jobba en sväng (5 timmar)............det är visst något som kallas "annandagsrea" som börjar...........har aldrig hört talas om det ;-)

Ha en god fortsättning på julen allihop och tack för alla kommentarer. Jag har försökt att titta in hos så många som möjligt, men har jag missat någon så vet ni att jag ändå tänker på er kära bloggvänner!

Nu gäller det att börja planera nyårsmenyn...........svågern, svägerskan och deras 4 grabbar kommer (ja, dom har OCKSÅ fyra grabbar!!). Vi kör vartannat år och i år är det vår tur.



onsdag 23 december 2009

GOD JUL!

Ester och jag vill önska alla våra goa bloggvänner en riktigt God Jul! Hittills har Ester fått smaka på skinkan, revbensspjällen och köttbullarna och allt blev godkänt!

Lite julmusik blir det förstås................en riktig nostalgitripp!

GOD JUL

tisdag 22 december 2009

Julfriden sänker sig........

över det Perssonska hemmet.............månen vandrar sin tysta ban, snö lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken endaste tomtemor är vaken ;-)
Tyckte ni att jag gnällde i mitt förra inlägg? Ja, det gjorde jag nog och nu när jag jobbat färdigt så minns man bara "goingarna". Han som kom in bara för att önska God Jul eller han som ville ta med mig hem för att jag hade ett så härligt skratt (hmmm) eller den gamla tanten som kallade mig "ängel" för att jag hjälpte henne med telefonen. Om någon undrar så är jag förstås den perfekta kunden själv........lägger alltid streckkoden rätt, går hellre två varv i affären om jag inte hittar det jag söker och säger inte "den är nog gratis" när steckkoden inte fungerar ...............bara så ni vet ;-D

Oj, vad snön vräker ned här nu. Bilden är inte från denna vintern, men det ser ut så precis nu. Jag kände bara inte för att få ut och ta ett likadant kort!

I morgon väntar lite julstök...........handla sista maten, koka skinka och göra coleslaw till "julaftonsknytisen". En coleslaw med vitkål förstås, rivna äpplen, creme fraiche saffran & tomat, russin och så lite lingon till prydnad! Sen ska förstås granen pyntas och lill-killen fick som han ville ett nytt tema och i år kommer granen att gå i svart-rött-guld. Jag ska visa ett kort, när det är färdig. Ha det nu så skönt allihop och ska ni ut på vägarna i morgon så ta det lugnt................"hörs" vi inte innan vill jag önska er alla en GOD JUL! KRAM


Adventskalender: 22 december........vad är det som händer med folk?

Bara en liten undran från en slutkörd butiksanställd...........vad är det som händer med folk när julstressen sätter in? De flesta är ju som tur trevliga och tålmodiga och har förståelse för att det är kö till exempel.........sen finns det ju de där "andra".............som avbryter när man står och pratar med någon annan kund för att "ställa en kort fråga".................en kort fråga det är när man undrar om var en viss avdelning är eller om en viss vara är slut. En kort fråga "i vår värld" är inte hur man kopplar ihop "ditten" och "datten"..............eller hur man monterar ett larm eller sånt........
Häromdagen blev jag dessutom mer eller mindre utskälld för att vi inte hade extraöppet nu när det var jul....................vi har öppet 10-20 alla vardagar, 10-18 på lördagar och 11-17 på söndagar (dessutom börjar ett gäng alltid kl 07.00 för att plocka upp varor..)............jaja, man skulle vara en robot tycker nog vissa :-)
Sen finns det ju dom som blir skitsura för att extraprisvarorna som vi haft sedan mitten på november är slut 3 dagar innan julafton...........ska man fynda så gäller det att ha lite koll och vara ute i god tid, så är det bara.......

Men som tur är så är de flesta trevliga och det är ju det som gör att man orkar!!

Idag jobbar jag sista dagen för jul ........skönt, inte mycket ork kvar i ryggen nu måste jag säga......usch, det blev lite gnälligt det här.......ursäkta!

Finns det en jullåt som passar bättre till detta inlägg än denna.......

Kika in hos Marie och kolla på hennes adventskalender

söndag 20 december 2009

Adventskalender: 20 december och 4:e advent

Ojoj, vad tiden går fort..........redan 4:e advent! Gårdagen på jobbet var just jobbig, men rolig och oj vad fort dom 11 timmarna gick! Spikmattor och eldkorgar är våra storsäljare.........

Lill-killen, pappan och hunden var och högg julgran. En "tillåten" julgran från lillebrors mark, så färskare gran får man väl leta efter. Nu har lill-killen bestämt att vi ska ha ett nytt tema på julgransprydnader i år..........ingen "mammas glamourgran" alltså. Men jag ska ju köpa kulorna så vi får se vem som drar det längsta strået ;-D


Lill-killen ville ha en ren med sig när han kommer på juldagen (vi har alltid vår egen julafton på juldagen!), men några renhorn hittde jag inte utan han får ta med sig en alv! Fröken själv var väl inte helt nöjd med utstyrseln, men med lite godismuta så fixar man allt! Eller också ville hon hellre haft renhorn........

Hörni, tack för alla goa kommentarer igår.............Ester suger i sig allt :-). Jag kikar in hos er alla så fort jag hinner, kanske blir det redan ikväll! Kika gärna in på Maries blogg och kolla hennes adventskalender.

Höll på att glömma........lite julmusik måste vi ju ha! Jag gillar ju Frank...........