fredag 20 september 2013

Blommig fredag: Om jag en blomma så skulle jag vara en......

en Vallmo!

För precis som vallmon så börjar jag "växa"  eller leva upp frampå vårkanten.........


Precis som vallmon, så tycker jag om färggranna kläder!


Gärna lite kvinnligt kokett.....


med en "tvist"........



och en rolig accessoar.......



När sommarn är slut så har vi blommat färdigt, både vallmon och jag......

Vallmon vissnar ned och jag drar mig åter in i mitt skal - tills nästa vår!


Här finns det mer bilder..........

Trevlig helg!



söndag 15 september 2013

Är detta början till slutet?

Ja, det tror jag nog. Början till slutet på sommaren - på riktigt. För mig börjar hösten egentligen i august när allt blir "som vanligt" igen. När det gäller det så är jag väl lite pessimistisk. 


Det är inte lika kul att hålla på i trädgården heller. Allt börjar se litet "luggslitet" ut, snigelhål och diverse annat. Fast visst har det varit skönt att kunna sitta ute och njuta. Helt färdigarbetad i trädgården är man ju inte heller - i veckan satte jag en massa vårlök och det ser jag framemot. Väntar på några lökar till som ska komma i början på oktober, så jag har några veckor på mig att fundera var jag ska sätta dom. Jag är hopplös för jag glömmer var jag planterar lökar och växter och jag vet inte hur många lökar jag grävde upp i veckan när jag skulle plantera de andra......


Här är mina promenadkompisar son nr 2 Jonatan och "damerna" Nitza och Ester. Äntligen är hästarna borta från hagen och mina små "kalvar" kan springa runt där i stället och äta av diverse "godsaker", som  hästarna lämnat...............ett lite mer tveksamt nöje om ni frågar mig! Dessutom kan visst rulla sig i "godsakerna" också...... Jonatan är lite pirrig just nu för på tisdag flyger han till Frankrike för att plocka vindruvor en månad! Vilket kul äventyr!!


Jag fyllde ju 50 i somras och man börjar fundera lite på andra halvan av livet. Nej, jag har absolut ingen åldersnoja, tycker det är SKÖNT att ha fyllt 50. Vi har mycket planer, maken och jag, får se vad det blir. Helt klart så händer det inget revolutionerande så länge vi har barn som bor hemma och så länge "damerna" berikar vår tillvaro....men SEN då...........jaja, den som lever får se ;) Tror nu inte att vi väntar på att leva ut alla önskningar till vi blir äldre, nej nej vi är duktiga på att leva för dagen och njuta så mycket det går, helst av resor förstås och på höstlovet bär det iväg till Spanien igen. Fast vi egentligen inte borde, men det är ju så skönt att få en släng av sommar igen, så där på höstkanten! I år har vi planer på att besöka Gibraltar "när vi ändå är så nära"........fyra timmar med bil är väl inget!! (Ja, vissa tycker vi är tokiga, men det bjuder vi på!)


Till sist lite blandade blombilder från sommaren som gått. Lite som jag varit särskilt nöjd med......

Den här kombon med "Rhapsody in Blue" och stjärnflocka blev ju läcker.


Vallmo hade jag som vanligt massor!!!


Dagliljor - nu har jag köpt på mig ett antal och hoppas att de trivs och blommar bra! Men de är lite kinkiga med att få att blomma tycker jag. Har en "Artic Snow" som blommande jättefint förra året, men i år kom det inte en blomma......


Ibland hör man lite konstiga ljud när man sitter i trädgården minsann och här var svaret. Jag bor ju på ett berg så det flygs både det ena och det andra härifrån.


Buddlejan blommar - trots att jag trodde att den hade dött! Härligt!


Solen ger oss härliga bilder - här är det soluppgång!

Ha en fin vecka! Kram