tisdag 22 december 2009

Julfriden sänker sig........

över det Perssonska hemmet.............månen vandrar sin tysta ban, snö lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken endaste tomtemor är vaken ;-)
Tyckte ni att jag gnällde i mitt förra inlägg? Ja, det gjorde jag nog och nu när jag jobbat färdigt så minns man bara "goingarna". Han som kom in bara för att önska God Jul eller han som ville ta med mig hem för att jag hade ett så härligt skratt (hmmm) eller den gamla tanten som kallade mig "ängel" för att jag hjälpte henne med telefonen. Om någon undrar så är jag förstås den perfekta kunden själv........lägger alltid streckkoden rätt, går hellre två varv i affären om jag inte hittar det jag söker och säger inte "den är nog gratis" när steckkoden inte fungerar ...............bara så ni vet ;-D

Oj, vad snön vräker ned här nu. Bilden är inte från denna vintern, men det ser ut så precis nu. Jag kände bara inte för att få ut och ta ett likadant kort!

I morgon väntar lite julstök...........handla sista maten, koka skinka och göra coleslaw till "julaftonsknytisen". En coleslaw med vitkål förstås, rivna äpplen, creme fraiche saffran & tomat, russin och så lite lingon till prydnad! Sen ska förstås granen pyntas och lill-killen fick som han ville ett nytt tema och i år kommer granen att gå i svart-rött-guld. Jag ska visa ett kort, när det är färdig. Ha det nu så skönt allihop och ska ni ut på vägarna i morgon så ta det lugnt................"hörs" vi inte innan vill jag önska er alla en GOD JUL! KRAM


8 kommentarer:

Petit Eyekiss sa...

Appropå kunder, så minns jag en äldre gentleman som stoppade mig när jag var på väg till lunchrast,Bara för att säga at han tyckte jag var så tjusig! Oh tack, sa jag men det här är ju min arbetsuniform ( Jag jobbade för Christian Dior).
Herregud ! Sa han, hur ser du då ut när det blir lördagskväl?
En kund som jag gärna minns!

Resa med Herbert sa...

Hej Anette!

Ja det är väl härligt att få goa kommentarer och dom är säkert riktiga vad det gäller dej ;)

Men du det låter snyggt med granen, skall bli kul att se.

Ja i morron skall jag oxå koka skinka för första gången i mitt liv, jag har alltid ungsbakat skinkan tidigare, så vi får väl se hur det går.

Ja här i Göteborg har det kommit en hel del snö igår oxå, klockan är ju 01:00 just nu, så det är väl ganska stora chanser att vi får en vit jul i år.

En riktigt God Jul, önskar jag dej och de dina.

Kram från Irene

sinneskatten sa...

Uhj ja att jobba i affär är både ris och ros inför storhelger.
Själv är jag nästan färdig med det mesta, nu är inte vi så omständiga vad det gäller julen.
Och städa det gör jag när alla åkt hem, ingen idé när det ligger folk i varje vrå.
Men en riktigt avslappnande jul önskar jag dig och din familj.

Maria Thorbjörnsson sa...

GOD JUL å må så gått
Tack för alla kommentarer jag fått
Maria

knatten sa...

Jag är precis som du, lägger koden rätt, går extra varv i affären (hittar jag inte så kan jag kanske lika gärna skita i det annars frågar jag verkligen snabbt, en kort fråga.) Och igår kände jag mej som snälla damen när vi var på Bruger King o tjejen som jobbade där var alldeles snurrig. Jag sa att; Nu så hjälps vi åt o sen får du andas djupt så blir det bra!!!
Varför ska man vara elak o dum? Då får man ju inga julklappar=).
Hur mycket snö har ni fått? Här snöar det fortfarande o Johan har jouren när det gäller snöskottning.
Ska ut o ta bilder sen idag efter att jag handlat det allra sistaste, ål o sånt!!!
God jul o kram till er alla. /Mia

Britt sa...

En god jul vill jag önska dig//Britt

B i r g i t t a sa...

God Jul och Gott Nytt År önskar jag dig och din familj en särskild kram till Esther förstås ;)
Birgitta

gittan sa...

Det är väl tur att man glömmer "knällspikarna" lika fort igen ;P Så snön vräker ner hos er, här är det tö-väder idag och även om jag inte gärna har snö så hade jag gärna unnat alla andra en vit jul. Det återstår att se hur mycket som vinns kvar imorgon när termometern visat +5 grader mest hela dagen.
Ang. din kommentar g´hos mig så kommer jag ALDRIG att flytta till norrland! Kan bara tänka mig en flytt åt andra hållet dit där de inte har fullt så många årstider som oss och där vinterjackorna, vantarna och stälvar inte en existerar - det hade varit kanon "lol" Ha nu en skön helg med de dina / kram gittan