fredag 19 juni 2009

En annorlunda midsommar.......

Midsommarvädret slog alla rekord hos oss eller vad sägs om detta.......tredje hagelovädret på en dryg månad....
Det var rejält stora korn och mycket blev det!

Ser mer ut som nyårsafton än midsommarafton.

Tyvärr ser det ut så här i trädgården efteråt. Alla funkior har trasiga blad. Många andra plantor har också rejäla skador. Tråkigt!


Mina barn (och deras kusiner) som hatar att dansa runt midsommarstången hittade ett annat sätt att dansa midsommardans på. Det tyckte dom var jättekul............

........och så här hittade vi smågrabbarna och Ester i hallen framåt kvällen.......

Nu är alla omstoppade i sina sängar i stället och lär sova länge i morgon.
Imorgon får jag se över mina balkonglådor, tyckte blommorna så helt söndriga ut där också. I så fall köper jag några nya. Om det är öppet någonstans förstås......

14 kommentarer:

X-blog sa...

Men OJ! Vilket väder ni fick då :(
Vi har haft typiskt midsommar-väder; fint på förmiddagen, en skvätt regn på eftermiddagen - sådär lagom så knotten gillade läget och kom fram i MÄNGDER när det klarnade igen. Så när vi klädde stången (första gången i mitt liv jag varit med och gjort det!) så hoppade och viftade vi som besatta... Sen fick dansen gå i räser... Och sedan in i ladan där det var dukat till långbord (2 st) och med myggnät i port-öppningarna. Blev väldigt mysigt och trevligt!
Sen badade vi badtunna, barnen först, kvinnor sedan och när jag och dottern åkte hem vid 24 så var det grabbarnas tur.
Vi hade även kontakt via datorn med vänner (mina grannar) som är ute på resa och just nu befinner sig på Hawaii. Häftigt hur det kan fungera så otroligt bra, se dem på skärmen, och de såg oss och så pratade vi med varandra och det var inte alls mycket fördröjning. Teknikens under!
En väldigt trevlig midsommar afton! Imorgon blir det väl till att gå ut och greja i trädgården så sambon får vara bakis i lugn och ro... *hehe*

Hoppas dina blomlådor klarade sig bra i ruskvädret!
Och du, vilken härlig bild på grabbarna och hunden! :)

Ha det gott!

Lilla My sa...

Underligt väder vi har nu för tiden. Här tycker jag det inte alls vill bli sommarvärme och hos dig haglar det och ser ut som på vintern! Hoppas resten av midsommar helgen blir bra och att inte så många blommor var trasiga. Ha det gott /Lotta

Annika sa...

Usch fy och blä. Stackare. Fy tusan rent ut sagt vilket tråkväder ni fick, men jag hoppas ni hade det trevligt i allafall. Här på Öland var det vackert väder hela tiden. Inte en droppe regn förutom några lokala skurar men inte hemma hos oss i Eriksöre här sken solen hela dagen. Himla tråkigt med haglet som förstör växterna. Hände även här hemma för några veckor sedan så även jag har massa hål i mina hosta blad vilket retar mig massor eftersom jag använder dom för att gjuta med. Hoppas att vädret blir bättre hos er resten av helgen och att ni får det riktigt mysigt.
Kramar Annika

knatten sa...

Nämen!!!! Här fick vi regn o två åskknallar men det var på eftermiddagen det. På kvällen hade vi minsann ganska fint även om det blev kallt efter en stund.
Svårt att ta sej in på TB nu. Gör dom nåt eller är det bara det vanliga inloggningsproblemet? Jag finns annars på metrobloggen.se/Knattensharmoni fast där är det inte så kul som TB.
Ha en fortsatt skön midsommarhelg. /Mia

Vittran sa...

Oj vad tråkigt. Här var det bara lite hagel. Hoppas att inte för många av dina växter har blivit förstörda.
Annars hoppas jag att midsommarafton blev trevlig.
Forsatt trevlig helg!

Maria sa...

Vilket hageloväder ni fick, inget roligt mitt i sommaren.

Vi hade typiskt midsommarväder, regn och lite sol...

Hoppas blommorna klarade sig :-)
Ha en skön dag !

Maria sa...

Men vilken otur du fick med vädret, trist med hagelskadorna. Här var det typiskt midsommarväder, gråmulet och mindre regnskurar.

Anonym sa...

Fy, vad tråkigt det är när man får alla växter sönderslagna av hagel. Ungarna hade ju kul i alla fall.
Önskar dig en trevligare fortsättning på helgen.
Kram
Bibbi

annette sa...

Nej, men fy sjutton vilket väder Ni fick, så tråkigt med alla Dina vackra blommor som fick ta mkt stryk, måste vara vättern som drar till sig sådana oväder, här har det varit riktigt soligt och skönt i dagarna två, började regna vid 22.45 igår kväll sedan över natten och lite imorse, nu är det nästan klarblå himmel.
Hoppas Ni fått bättre idag och att inte alltför många blommor tagit stor skada!

Kramar //annette

ormbunke sa...

Skönt att komma in på bloggen igen. Har haft strul med internet.
Usch vad det är tråkigt med hagelskurar som förstör. Det går ju inte att rädda nånting som man planterat. Får nu ta mig tid att titta i bloggarna.. Kram Anita

Solvarm sa...

Hej Anette!

Det var ingen kul dag, men säkert en dag som du kommer i håg. Jag förstår killarna som gillade att glida runt i haglet.

Vi hade det gott, fast när vi kom fram till majstången så började det regna, men vi kunde gå in i ett hus och vänta ut regnet och när regnet var över tog dansen vid utan vi blev blöta. På kvällen kunde vi sitta ute på altanen hos min son och grilla, fast koftan var ett måste.

En fortsatt fin helg,

Solvarma kramar från Irene

Britt sa...

men vad bra att du finns här också, då börjar jag att vara här istället. Ja visst är det claes olsson. //Britt

Marie sa...

Nä du det var inte mycket som skilde nyårsafton med midsommarafton! Ja det skulle vara att ljusskenet och knallarna inte är lika hälsoväådligt som det till nyåret...

Men nu ska det komma rekordvärme... Ja den som lever får se!

God vecka önskar jag dig!

Lillebeth sa...

Men du, det var det värsta jag sett på länge. Hörde att Italien också drabbats - och så du då. Nej, vet du vad. fy. Och så alla förstörda blad. Hur ska väderguden kompensera detta? Hoppas det ändå, trots allt, blev en skön midsommar.