måndag 15 juni 2009

Bara lite vallmobilder.......

Äntligen en solig dag! Härligt tyckte alla i familjen och trädgården! Vallmon vecklade ut sin blomma ordentligt och sög åt sig av solskenet. Visst är det läcker..........Salmon glow heter sorten. Har ni kikat in är förut så har ni sett den som seeeg knopp. Men det var värd att vänta på eller hur?!


Kolla in frökapseln........

och så här ser den ut från sidan..........jag är nog lite "vallmonörd".......

Mina bruna krasse har slagit ut! Äntligen något i "chokladpudding och vispgrädde-arrangemanget" som har rätt färg. Den bruna liljan är ju mörkröd och den bruna dahlian är vinröd.................men krassen visst är den brun!!

Annars kan jag inte se mig mätt på funkiarabatten just nu...............så här tidigt på säsongen är den som fräschast. Inte ett blad har snigelhål..........

I "månskenslandet" blommar det för fullt med vita blommor. På bilden är det vit näva längst bort, i mitten porslinsveronika och längst fram vit blågull.
Snart blommar också den vita rosen, vit kransveronika och så har jag lite frösådda plantor i framkant av landet. Får väl se om det blir någon blomning i sommar..............värme tack!!

Första riktiga sommarlovsdagen har varit härligt solig och slapp! Dessutom har jag tagit mig i kragen och varit på Friskis & Svettis och tränat. Det är alldeles för länge sedan jag var där............gissar att jag har träningsvärk i morgon!

10 kommentarer:

Lillemor sa...

Å så fantastiska foton speciellt på dina vallmor! Mina funkior är också fina nu, men oj vad speciellt dcen ena sorten (är nog den "vanliga" helgröna) breder ut sig... Jag blir inspirerad av dina foton - måste ut o fotografera lite i trädgården själv... Jag blandar trädgård och silver på min blogg; det är nog mina två största intressen.

Hedera Helix sa...

Du får gärna vara vallmonörd, så länge vi får ta del av dina vackra bilder...=) Det är nog lätt att bli vallmonörd tror jag, min första knopp är på gång nu...och jag längtar tills den slår ut!
Funkianörd är jag nog redan, men håller med, de är ju vackrast nu innan snigeljä***rna hinner dit....

Bea sa...

Underbar Vallmo!! Undrar om det är samma som jag väntar på? Sådde den ifjol, tror du att de blommar på tredje året kanske?
Må gott! /Bea

annette sa...

Ja. här har Du ytterliger en Vallmonörd, bara älskar den blomman, den Du visar här har jag aldrig sett tidigare så underbar färg, och den är ju vacker även som knopp.
Här fick vi inte sol förrän på eftermiddagen men nu ikväll är det skönt, träna på Friskis, ja, det är säkert nyttigt, men jag har tröttnat helt, vill bara vara ute i friska luften och röra på kroppen;)

Ha en bra tisdag!

Kram //annette

@nemonen sa...

Inte bara lite vallmobilder...De är väl värda att visas och visas om och om igen. Vacker är din rosa sort. Otroligt vacker. Jag skall komma ihåg namnet. Jag vill ha en sådan i vår trädgård. Många och fina är dina växter. Vilket paradis du bor i. Kanske har du en bra växtzon där du bor?

Solvarm sa...

Hej Anette!

Underbara bilder och vallmon är bara så tjusig, den ser så härligt gammaldax ut, och dina rabatter kan du vara mycket stolt över.

Själv har jag varit på ett barnbarns avslutning på dagis med picknick i det gröna.

Solvarma kramar från Irene

foto CHIP *Birgitta* sa...

Din vallmo är ju bara så super!!! Super-super fin!!!
Ett riktigt konstverk!

sinneskatten sa...

Oh! vilken fin trädgård du har,verkar finnas allt möjligt hos dig.
Den bruna krassen är för läcker!

Annika sa...

Så vacker din rosa vallmo är. Vill också ha vallmo i min trädgård och jag har massor med fröer av olika sorter men problemet är att jag inte vet vad jag ska plantera dom någonstans så dom ligger fortfarande kvar i sina påsar. Skulle verkligen behöva ha hit en trädgårdsarkitekt som hjälper mig att planera min trädgård. Gillar även din krasse och visst är den lite brun alltid. Har planterat krasse för första gången i år men än så länge syns det inga blomknoppar.

Visst var säng gungan häftig. Hade aldrig sett en sådan förut. Vore så mysigt att ha en sån i trädgården. Har alltid velat ha en säng ute någonstans och den vore perfekt med tak på.

Ha nu en skön tisdag.
Kramar Annika

Ragnvi sa...

Morning! Var precis på väg in till dig när du dök upp hos mig!
Oh så fiin vallmon är! Ja alla andra också!
Hi, hi...mina frön av krasse har precis tittat upp i backen!
Kramen!
Ragnvi