onsdag 22 april 2009

Blommor, blommor, blommor och ett litet träd.

Vi börjar dagens vandring med en liten narciss som heter Rip van Winkle. Den är riktigt söt, mindre än de "vanliga". Tyvärr så är den lite svår och sprider sig inte som jag skulle önska. Men ett exemplar har jag i år i alla fall......

Julrosen "Pink" har slagit ut...............gillar den färgen......

Här är Green Corsican i förrgår när den var halvt utslagen.....


.....och i går såg den ut såhär.Gullviva i orange. Den är lite ovanlig så har man oranga ska man vara rädd om dom. Annars har jag massor av gula, men de står lite skuggigare så än är de inte utslagna.


Acklejablad är bara så fina.......man får njuta av dom innan de börjar blomma, för då ser man ju bara blomman!


Rosa lungört som växer i mitt woodland.


En vit lungört. Lungört är också en favorit. Minns dom så i från min farmors trädgård.

Till sist mitt lilla träd. Katsuran i lövsprickning. Blir mer och mer förtjust i detta lilla träd. Ja, det är litet hos mig än så länge, men det har ju växt massor sedan jag satte det i höstas så det blir nog snart större.
Nu är det dags för morgonens hundpromenad, sen ska det sås i "rutorna". Grönsaker och blommor. Köpte fiberduk igår, som jag ska täcka med. Mest för att hålla undan alla "eländiga" katter, men det var visst bra mot harar också...............läste om det i morgontidningen.
Ha en bra dag!


10 kommentarer:

Trebarnsmamman sa...

Åh vilka fina trädgårdsbilder du bjuder på :)

Veronica sa...

Hej!

Det ser så härligt ut i din trädgård :) Även fast jag inte kan ett dugg om blommor och växter är det en dröm att en gång i framtiden ha en egen liten trädgård där man kan pyssla med blommor, grönsaker och örter. När jag kommer in till dig så vill jag att drömmen ska slå in så snabbt som möjligt :)

Kram på dig

Solvarm sa...

Hej!

Tack för blomstervandringen, ljuvligt vacker var den. Bra att du talar om namnet på blommorna oxå, då jag inte är så bra på dessa, har aldrig haft någon egen trädgård, men jag älskar blommor.

Solvarma kramar från Irene

@nemonen sa...

Jag njuter av dina fina bilder från din trädgård. Önskar att jag hade lite fler sorter. Jag får köpa till lite i vår. Nu blev jag jättesugen.

sinneskatten sa...

Det har kommit lite längre nere hos dig än här.
Själv har jag stått på huvudet i landet sedan jag kom från jobbet så nu sover jag gott i natt.

Vittran sa...

Härliga bilder. Narcissen är fin. Synd att den inte sprider sig så bra. Det gör inte våra gamla påskliljor heller. Ingen vet hur gamla de är, "dom har alltid funnits". Troligen har de funnits på samma plats i minst 200 år. Lite mer spridning hade inte varit dumt.
Julrosorna är vackra. Det finns så många sorter. Sambon och sonen släpar bort mig från dom i affären. Nu blir det inte fler är det bestämt. Typiskt. Får nöja mig med alla vackra bilder på bloggarna istället.
Trevlig kväll!

annette sa...

Oj så mkt vackert det har kommit i Din trädgård, så fort det går nu trots att värmen stannat av lite, och bra är nog det för annars skulle vi inte hinna med alls att njuta av allt vackert.

Ha en bra torsdag!

Kram //annete

Tant Grön sa...

Det är verkligen blommornas tid just nu, och sannerligen i din trädgård! Så fina blommor den korsikanska julrosen har! Hos mig har den sista vinterattacken i mars gått hårt åt bladen som har blivit bruna i kanterna. Men jag tror på blomning i alla fall. Den vita lungörten, den fanns i mängder i engelska trädgårdar i förra veckan. Den lyser vackert i vårskymningen.

NinaVästerplana sa...

Mmmmm.... visst är det underbart! Jag har också en Rip van Winkle som har svårt att bli fler.... De är ju så fina!
Ha dé himla gôtt i vårsolen
Nina

Lilla My sa...

Oj så det blommar hos dig. Här har det inte kommit i gång riktigt ännu men snart. Ha det bra
Lotta