lördag 7 mars 2009

Helmossigt!

Snön smälter och det betyder att min älskade mossa börjar synas igen.................har ni sett vilka underbart mjuka stenar...........som gjort för att sitta och fika i vårsolens glans. Snart blir det kaffetermos-dags på våra promenader.............


Kolla vad många olika sorters mossa på en enda sten...............fint eller hur?

Här börjar en annan mossig sten kika fram igenom isen............


Så här ser det ut i hästhagen just nu..........här under trädet gillar Ester att nosa, brukar nog vara lite rådjur där...........Den här pinnen finns på ett annat ställe i hästhagen. Den igår i Hitta ut-projektet, som pågår här i stan. Runt omkring finns det sådana här kontroller. Kontrollerna finns utmärkta på en karta, som man kan hämta på olika ställen. Sen samlar man bokstäver. Man anmäler sig på Internet och kan vara med och tävla. Om man har GPS i mobilen kan man få kartan där. Kul idé, vi är inte med för vi går så mycket ändå, men just den här dagen kom det tre stycken som letade efter kontrollen....................det tyckte Ester var väldigt mystiskt.*************

Annars har vi idag varit på Öppet Hus för internationella engelska skolan, som ska starta här i höst. T ska börja i 7:an där. Det har varit bestämt sen i höstas. Ska ställa J i kö också, känns bra att ha lite alternativ att välja på. Annars tycker jag att den kommunal skolan här verkar vara mycket bättre än sitt rykte. Men T vill absolut gå på den engelska och då får han det.

Idag fick vi träffa rektorn och han var supermysig!

När jag ser vilka möjligheter de har i dag med att välja skola så önskar jag att jag var barn igen. Jag hade valt engelska skolan direkt....................
***************

Har också varit och storhandlat mat. Igår var jag så duktig och skrev matsedel för nästa 4 veckor. Har hållt på med det ett tag och det funkar bra, men sen tappar man inspirationen och struntar i det där schemat. Men nu har jag bestämt mig för att ta tag i det igen. Det blir faktiskt mycket billigare när man handlar så sällan, för allt det där onödiga hoppar man över då. Den där godispåsen, kexpaketen, det livsfarliga nybakta kaffebrödet som doftar så gott, trädgårdstidningen man har missat............allt det där "missar" man ............och då sparar man pengar!

***************
I brist på annat så blir det väl Andra chansen i Melodifestivalen i kväll. Jag tittar med "ett halvt öga" för jag stickar samtidigt.......... och i morgon jobbar jag igen, första gången på 3 veckor, ska bli kul att se om man känner igen sig i affären.

Ha en trevlig kväll!6 kommentarer:

Anonym sa...

Kroppkakor är nåt annat! Nästan godare än palt...
Bra ide´ med att Hitta-ut! Å att göra matsedel o handla därefter!
Ha en bra lördagkväll!

Wickan

Gunilla sa...

Vilka fina mossiga stenar det gillar jag. Ibland tar jag någon sten som jag tycker blir bra i skuggrabatten med mig för det är ju inte överallt som dom finns.
Visst är det bra med matsedel. Jag brukar försöka följa skolans när jag handlar, den finns ju för hela terminen.Men jag handlar bara veckovis. Jag har ju dagbarn som skall ha mat och då får dom ju liknande hos mig som syskonen i skolan.
Ha en fortsatt trevlig helg

Gunilla

X-blog sa...

Nu var det mossigt igen ja ;)

Ojoj, matsedel för FYRA veckor!!!
Jag är nöjd de gånger jag sätter mig ner och gör matsedel + handling för EN vecka...!
Kanske man skulle ta det som en utmaning, att prova på 4-veckors ?! Skulle nog bli betydligt nyttigare och billigare!!!

Idag lurade vi på att äta ute, men sen var vi så sugna på att komma hem och pyssla, så det blev linssoppa istället, som puttrade på spisen medans här tillverkades albumsidor och påsk-kort. :)

Ha en skön kväll!
Kram!

Bea sa...

Vilka fina mossiga stenar! Där hade jag gärna suttit med kaffetermosen och hade säcken full med mossa när jag gått därifrån :))
Men du...göra matsedel!!? Vad duktig du är, jag hade nog stupat redan på första veckan och skapat oordning på matsedeln! Men, så är vi bara två hemma numera och dessutom äter vi på personalbespisningen så det behövs knappast för min del, men är full av beundran för din prestation.
Men visst blir det förmånligare att göra inköpen veckovis och slipper onödigt "plock". Det strävar jag till i varje fall ;)
Ha en fortsatt trevlig helg! /Bea

Lilla My sa...

Hoppas på att mina stenar som jag behandlade i sommras med surmjölk ska bli så där mossiga också som dina stenar :) Låter härligt om man kan välja skola, tycker också att dom kunde ha lite bredare utbud av språk här i våra högstadier men det hänger väl på lärarna vad dom kan för språk. Ha en bra kvinnodag!

♥Min Eden♥ sa...

Jag älskar också mossa...kolla in här:

http://mineden.blogspot.com/2008/11/jag-har-gjort-ett-fynd.html