söndag 10 juli 2011

"If a man is tired of London, he's tired of life"

eller nåt sånt skrevs en gång av Samuel Johnson och efter en underbar vecka i London tillsammans med mina "smågrabbar" så kan jag bara hålla med.......Tur med vädret hade vi också, det var nästan för bra (riktigt varmt) och det kom bara någon regnskur.

Oj, så  mycket kul var har gjort och så mycket fint vi har sett.......zoo, muséer, madame Tussauds, rundtur med buss och med båt mm.mm...............men man behöver vila sig några dagar när man kommer hem för oj vad det är stimmigt och oj vad man får ont i fötterna................tur att jag köpte tunnelbanekort i alla fall.


Jag ska inte trötta er med att visa alla mina bilder, men ett litet smakprov får ni stå ut med. Här är det utsikt från London Eye, som var en fantastisk upplevelse.


Vi var en sväng vid Buckingham Palace och vakterna kan man ju inte undgå att känna igen! Det var kul att se slottet för man har ju sett det så många gånger på TV.

Jo, den här bron har man ju också sett några gånger...............Tower Bridge förstås.

Vi har "lyxat" riktigt den här veckan, grabbarna och jag. Vi bodde ju i en liten lägenhet, men inte sjutton har jag lagat nån mat. Frukost fixade vi förstås, men sen har det ätit ute varje dag........t.ex Hard Rock Café, som var ett häftigt ställe med trevlig personal och god mat...........och musik förstås.

Här har vi "Londons öga"........häftigt! I byggnaden bredvid ligger London Aquarium som vi också besökte. Jag är så glad att jag hade köpt så mycket biljetter i förväg. Det var smidigt och sparade mycket tid. Dessutom såg jag till att vi var iväg rätt tidigt på morgonen och på det sättet slapp man långa köer.....Trafalgar Square hade en "nedräkningsklocka" inför OS nästa år och jag som är sportnörd tyckte förstås att det var häftigt. Passade förstås på att köpa lite OS-souvenirer också.....

Trädgårdsbesök? Nej, det blev det inga, men jag fick mitt lystmäte i alla Londons parker.................Regent's Park var nog den finaste när det gällde blommor.................och så träffade jag förstås på Robbie Williams...........även om det nu bara var en vaxkopia;-)

Trädgården mådde bra och hade klarat sig med makens ömma vård. Pelargonerna inne hade väl fått lite väl mycket omsorg, men de torkar nog upp........

Givetvis gick jag en runda i trädgården när jag kom hem, dvs efter att jag hälsat på hundarna, vilket tog en stund.

Håller på att fota lite trädgårdbilder, så det kommer senare i veckan.

13 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Vad trevligt ni har haft. Jätte kul att kika på dina fina foton.

Kram

Rosor och ruiner sa...

Vilken härlig vecka ni verkar ha haft! Vad skönt att slippa laga mat, det brukar vara bland det bästa när man reser så där ;O) Och så se en massa annat förstås, och få en massa minnen.

Rosor och Pioner sa...

Härlig vecka och i London finns mycket spännande att se.
Lika härligt är det att komma hem sedan.
Ha det gott
Kram Susanne

Susie på Stjärnarve... sa...

Visst stämmer det att om man är trött på London så......! Kul att ni alla uppskattade England!!
Jag blir också f...d när jag ser kvinnor helt insvepta i tygsjok och anser att det är medeltida, religion eller inte.
Dessutom är det ju BÅDE en nervärdering av kvinnor samt män. Skulle dom inte tåla att se millimetrar av hud eller en lock av hår utan att bli lockade till våldtäkt!? Vilka jäkla dumheter!!!

Christina, Sweden sa...

Ja några dagar i London är aldrig fel :-) Åkte London eye när den var ny och håller med om att det är en upplevelse, allt från utsikt till att nästan ha golv tom under fötterna. Parkerna är ochså en skön upplevelse för ögat. Tar oftest en tur på våren, när den kommit igång där och inte riktigt gjort det härhemma så får man den x 2. Ett annat härligt ställe är Kew Gardens

Mia sa...

Ja ! London är värt ett besök, men det är skönt att komma hem från storstan igen....Vilken underbar park du visade bilder på.
När jag var där så var jag det som scout så det blev mycket på det temat men vaxdockorna hann vi också med.Otroligt hur lika många är verkligeheten.
kram mia

Cyrran sa...

Vilken toppenvecka ni verkar ha haft, längtar till semestern när jag ser din beskrivning! London är ju helt fantastiskt att besök, det gå rinte att komma ifrån, måste få till ett besök där snart..
Kram!

Vittran sa...

Intrycken blir många i den storstaden. Så visst är det skönt att komma hem och smälta allt.
Det finns ett trädgårdsmuseum, var du där? Jag hann aldrig med det.
Ha en bra dag!

Britt sa...

Jag tror aldrig man kan tröttna på bilder från London. Härlig stad//Britt

Ölandsvindar sa...

London är speciellt men det gäller nog egentligen hela England. Ett mysigt land på många sätt. Onda fötter hör till London. Det har jag minnen av.
Kram
Kerstin

Husbilen Credo sa...

Hejsan å Välkommen tillbaka ...

Kan tro att du var efterlängtad av voffsingarna, jo maken oxå oxå då.

Rese skildringar och foton kan man aldrig få för mycket av, man upplever ju allt så olika.
Nu var det X-antal år sedan vi var där maken och jag.
Må så gott Kram LottaM

Elzie sa...

Vilken vecka ni haft. Såg lockande ut måste jag säga. Och kul att dom har så fina parker i en sån stor stad.
Naturligtvis måste hundarna hälsas på först, haha. Får väl se vad vårt vilddjur gör när hon kommer hem nästa gång!!
Hoppas du har en skön dag.
Kram Elzie

Pumita sa...

Jätteroligt med Londonbilder! Jag tröttnar inte så fram med fler bara... ;) Det är länge sedan jag var i London men skulle gärna åka dit igen. Det finns såå mycket att se och uppleva och passar perfekt för dig också som är intresserad av trädgårdskötsel eftersom det finns gott om grönområden. Lite lustigt det där med fint väder. Jag var förberedd på att det kunde regna mycket men när vi väl var där hade vi strålande sol i en hel vecka.