fredag 1 juli 2011

Strålande tider - vallmotider!

Det fick allt bli ett inlägg till innan Londonresan............för den här veckan har det verkligen varit vallmoväder! Soligt och varmt och nästan ingen vind - perfekt för en vallmo. Så jag har passat på att fotografera några av dom, för när jag kommer tillbaka är nog vallmotiden förbi för i år. Dessutom blir det inte vallmoväder den närmsta tiden.....

Dom flesta av raringarna kommer från en frömix som heter "Angel's Choir" och det är väl ett passande namn.


Just den här vallmosorten är "skyldig" till hela min vallmosjuka.............den här hittade jag hos svägerskan och så fick jag en frökapsel från en bukett eterneller och på den vägen är det.......

Den här enkla vallmon är rena ogräset.........den sorten kom med från en hink med jord som jag fick av en granne............den här rensar jag bort en del av (ja det är faktiskt SANT!).........den behöver ju inte översålla alla rabatter!

Härlig blomning och som ni ser............lite "fel" färg, men det har ni lärt er nu...........inget slängs längre bara för att det är fel färg......
Blomlådorna är fina nu, väntar endast på att de frösådda pelargonerna ska slå ut, men det är på gång.

Titta den klarade vintern! Det såg illa ut ett tag i våras, men nu blommar den "Iceberg" fd. Schneewittchen.


Honungsrosen igår..........finaste den blir i år........för i natt kom ju regnet och nu ligger det fullt med blomblad på marken.


Den här utsikten har jag när jag sitter och bloggar!Dagens födelsedagsbarn Ester, prinsessan, fyller 4 år idag! Grattis till mammas lilla "höna".

Nu lovar jag att ni slipper mig ett tag....................ha det så fint alla bloggvänner! Nu ska jag vandra på "streets of London" i en vecka.


18 kommentarer:

Rosor och Pioner sa...

Vilken honungsros och vilka vallmo, suck. Nu blir jag så så där avis, jag vill oxå ha mycket vallmo och en stor honungsros. Här går det ju inte att komma med en vallmo och en liten honungsros inte.
Ha så trevligt i London.
Kram susanne

Lena/isklockan sa...

Vallmo är allt bra fint och det är ju så extra roligt med dem när de kan bli så olika varann.

Hoppas du får en trevlig resa.

Kram

anemonen sa...

Längesedan jag var här och det är synd för så mycket fint du visar. Dina vallmo är förtjusande vackra. önskar de vore mina.

Elzie sa...

Såg att mina små vallmoplantor också blommar nu. Men jag har ingen så fin som din rödvita. En sån skulle jag gärna ha!!!

Vår honungsros var så risig i våras så gubben kapade av den. Nu är det bara några stackars blommor på den, men nästa år kommer den igen. Doftar ju så härligt och till och med jag tål den!

Hoppas ni får en skön helg och en härlig Londonresa. England vill jag gärna resa till också, fast mer ut på landsbygden då.
Kram Elzie

Christina sa...

Vallmobilderna är ljuvliga! Älskar också vallmo! Ha det så bra i London.

Petit Eyekiss sa...

Wow!
Vilken vallmosamling. Får du fröer över så skicka dom till mig. Behöver alla möjliga sorter som förebilder för mina målningar;-)
Ha nu en riktigt trevlig London vecka,och roa er ordentligt!
Elisabeth

Menageriet sa...

Vilka härliga färger och visst kan man förlåta att det blir "fel" ibland, eller hur?
Ett STORT GRATTIS till "Princess nr one" Ester på Ditt 4:e år! Nospussar från oss alla!
Hoppas att vädret blir bättre i London och ha en skön tripp!

Handarbete/Pyssel sa...

Mmmmm... säger jag om alla dina vallmobilder! Som jag längtat efter dem!
Honungsrosen är ju också bara helt underbart vacker!

Ha en finfin vecka i London!

Helén sa...

GRATTIS till Ester...hoppas hon fick ett gott litet hundben:) Visst är Vallmo fina, finns ju så många ola färgkombinationer o man blir ju helt sjuuuk av all sorter.//Helen

Pumita sa...

Jag smälter! Inte bara i värmen utan mest för dina vallmobilder. :) Och där är inget fel när det gäller vallmon, det ska du veta. De är alltid lika underbara. Önskar dig en superfin Londonresa! :)

Ölandsvindar sa...

Vallmo hör till mina favoriter och de gör sig verkligen bra på bild.Här växer de överallt!Grattis i efterskott till den stora dagen.
Kram
Kerstin

Suss o Kai sa...

Vad många fina olika vallmo du har :) och vilken kanonbra bild på hunden, riktigt lyckad med bakgrunden o allt. hoppas du får de bra i London Kram Suss

himlaverket sa...

Kikar bara in för att önska dej en skön semester...
kram ulla

Rosor och ruiner sa...

Så många vackra vallmor du har, du här nog lika vallmotokig som jag är piontokig :o)
Ha nu en riktigt skön resa!

Susie på Stjärnarve... sa...

Hoppas du har haft en underbar tid i London, det finns ju så vansinnigt mycket att se och göra där. Och att du såg några vackra trädgårdar också!
KRAM
Susie

Husbilen Credo sa...

Underbara foton på dina vallmo, honungsrosen ser ju bedårande ut med alla sina fin blommor.
Faktiskt alla blomsterfoton är toppen bra.
Ett stort grattis till Ester så här i efterskott, hon saknar dig säkert nu när du "walking up and down of Londons steets" istället för med dina fina voffsingar.

Take care out there Kram LottaM

Cyrran sa...

Mm, vallmo!! Sådana härliga bilder och så en bild på finaste Esther till sist!
Hoppas ni har en underbar Londonresa!
/Cyrene

karina sa...

Hejsan!
Till och med en annan låter fel färg sitta kvar "ler", och honungsrosen ska det tittas närmre på för den verkar klara olika väderförhållande. Grattis och ha det gott i London, Karina.