torsdag 2 juni 2011

Raringar - blommor och hundar!

Här är en raring jag hittade på hundpromenaden idag och som fick följa med hem till mitt "månskensland" (rabatten med bara vita blommor!) Det är en midsommarblomster fast i vitt och den fanns flera plantor, så jag tog inte den enda!


Brunnävan är en annan raring, som nu blommar i woodlandet och den sprider sig härligt.

Det gulstrimmiga tillhör en bergklint som har valt att bli varigerad. Bergklint har jag försökt att utrota men gett upp. Håller efter den genom att rycka upp plantor på våren.


Söta Louise Bugnet har slagit ut, men jag tycker allt bäst om knopparna!

Violkungsljus.


ljusrosa violkungsljus.....


....och lila. Oj, vilka skakiga bilder, men det blåser fortfarande en massa.


Här har jag sått blommor i rader.....ser ni inte det? Jo, det är sant - tre rader med blommor..........men som ni ser så är det fullt! Men det är inte ogräs utan andra blommor som har har haft förr om åren och som har självfröat.......helt ok alltså.

Lite woodlandbilder. Det växer som ogräs, man får bara komma ihåg att vattna ibland för träden suger vatten och även om det regnar så når inte så mycket ned till marken. Dessutom torkar blåsten upp nåt förfärligt har jag märkt.  Idag blir det en trädgårdsdag. Jag har jobbar två dagar så jag har lite abstinens........dessutom så jobbar jag hela dagen i morgon.

 

Nu tycker vi att mamma inte bara kan hålla på att visa blomraringar! Nej, lite ordning får det vara så här kommer vi - "hund-raringarna"!

Snygg-Ester


Miss Devil = Nitza (tycker Ester)

Igår var vi hos veterinären och vaccinerade oss. Vi fick spruta (känns inte) och så sprutade man in vaccin i nosen - lite äckligt. Det vaccinet var nytt och skulle hjälpa oss mot kennelhosta. Det har vi haft och vi hoppas att vi slipper det fler gånger.

*****

Tack för alla uppmuntrande kommentarer ang. mitt utvecklingssamtal! Det är skönt att höra att man inte är helt "ute och seglar".

Ha en fin Kristi Himmelfärdsdag och en härlig långhelg!

6 kommentarer:

Suss o Kai sa...

Vit middsommarblomster? häftigt :) Tur du har dina sötnosar så du kommer ut på promenad och kan hitta fina blommor Kram Suss

gittan sa...

Mmm... behöver jag säga mer =)

fotopunktMis sa...

Ja detsamma till dej och de dina..må så gått..Maria

Helén sa...

Vit midsommarblomster har jag inte sett innan...så söt. Dina sådder är ju perfekt i rader...hihi....tur det inte är ogräs:) /Helén

Susie på Stjärnarve sa...

Så söta hundar och kungsljus! Brunnävor fick jag av en väninna och nu kan jag nästan gödsla med dom. Dom finns överallt. Som tur är dom ju lätta att dra upp!
TREVLIG HELG
Susie

Menageriet sa...

Många fina bilder på blommorna, men jag gillar ju hundbilderna bäst såklart.
Har aldrig varit med om att dom fått vaccin i nosen, bara tillsammans med det andra vaccinet. Kennelhosta är nog inget som är kul att ha och det är tur att det finns vaccin.
Ha fin helg Du och de Dina också!
Kramar från oss!