måndag 30 maj 2011

Det blåser och blåser.......

men idag skiner i alla fall solen! Passar på att sitta och blogga lite medans jag väntar på att vattnet ska komma tillbaka. Det är väl nån läcka någonstans här på berget. Det händer någon/några gånger per år......

Blåsandet gör mig nästan lite tokig! Det är inte alls skönt att sitta ute heller och man önskar man hade den där inglasade uteplatsen......

 


Man får gå en runda i trädgården och se vad som har slagit ut och så får man passa på att fota emellan de värsta vindpustarna! Nu har trädgårdsnattviolen slagit ut och den är härlig, men lite ogräslik. Man får hålla efter den lite annars har du snart hela rabatten full! Trädgårdsnattviol alltså, ej att förväxla med nattviol, som är något helt annat. Den har jag faktiskt också en liten planta av. En som har flyttat in från skogen där det finns ganska många nattvioler.


Louise Bugnet håller på att slå ut och knopparna är så söta!

Ja, det är väl fortfarande ett strulande här på Blogger, men jag har upptäckt att man kan kommentera utan att vara inloggad.......dvs. om den som har bloggen har markerat att alla kan kommentera. Man måste alltså ha möjligheten att kryssa i "Namn/webbadress" eller "Anonym"...... Kan ju vara ett litet tips till er som inte har det att gå in och ändra! För alla vill väl ha kommentarer;-)). Ölandsvindar till exempel........jag kan inte kommentera hos dig, men jag kikar in ändå.....
Violkungsljusen blommar nu och lugnar vinden sig lite så ska jag fota några fler. Finns ju i ett antal färger.

I morgon och på onsdag så ska jag jobba lite extra.........Känns väl inte jätteinspirerande, för som på så många andra ställen är det ett gnällande till höger och vänster..........Jag hade utvecklingssamtal i lördags och fick bland annat höra att "vi tycker att du som har så stora barn kan komma in när vi ringer....". VA! Har jag tagit ett helgjobb så har jag, sen ska väl de skita i (ursäkta uttrycket) vad jag gör annars. Ja, vad svarade jag......jo, jag har ju två stora hundar som jag inte kan lämna i 8 timmar och det är inte precis några hundar som man kan be grannen gå ut en sväng med....Dessutom så sa jag till "bossen" att kolla på mina tider de senaste åren. Det är inte många månader som jag bara jobbar det jag är anställd för, men jag kan ju inte ta alla tider.....Sen frågade jag när jag var "godkänd", jag menar jag tar ca 70 % av tiderna de ringer om, men det duger visst inte....

Men nästan det värsta var när "bossen" frågade varför jag kom och jobbade när de ringde.......om det var för att jag behövde pengar eller nåt annat..........."det gör jag endast för att jag är snäll" sa jag.......men det kan jag väl sluta med om det är på det viset!

Vad jag är trött på alla som har åsikter om hur man ska leva sitt liv! Jag gör väl som jag vill och som jag/vi mår bra av eller hur? Alla människor vill väl inte göra karriär och bara leva genom sitt jobb .....förresten om jag hade velat jobba mer så hade jag väl inte sökt ett helgjobb?  Inte heller ligger jag samhället till last.............jag tar aldrig ut nån sjukpenning, har aldrig haft barnen på dagis, aldrig haft något annat bidrag (förutom barnbidrag och föräldrapenning då) Tänk bara på alla Vård av barn-dagar som jag aldrig har behövt använda mig av..............Jag bara undrar....

Ursäkta att ni fick stå ut med mitt gnäll, men ibland bara måste man "lätta på trycket".......nu får vi hoppas att vattentrycket har kommit tillbaka så det går att ta den där välbehövliga duschen.....

12 kommentarer:

Menageriet sa...

Du har så många fina blommor i Din trädgård!
Ja, jäkla blommor som inte kan stå still medans man fotar! Jag har samma problem. =D
Förstår att Du blir förbaskad på bossen! Ibland kan man ju undra vad dom sysslar med? Verkar ju inte som om dom arbetar för att arbetstagarna skall trivas, men dom är väl stressade som dom flesta nu för tiden. Tråkigt när det blir sådär!
Visst är det besvärligt att vara utan vatten? Man går och skruvar på kranen stup i kvarten av gammal vana. Då inser man vad synd det är om dom i länder som inte ens har rent vatten.
Nåja, upp med hakan och ha det så gott!

gunsan sa...

Gud vad jag hatade dessa utvecklingssamtal när jag jobbade.Kan förstå att du blir Förb..På bossen när han kommer med så dumma kommentarer.Vilken urbota dum fråga han kom med där.
Har det lika blåsigt här med och var ut för en stund sedan och fotade mellan vindbyarna.Ha det gott.

mammi sa...

Det var inget gnäll, bara kalla fakta. Härliga bilder
Kram

gittan sa...

Jag fastnade ju i ditt utvecklingsamtal och glömde helt bort allt du visade/skrev ovanför... Jag började ju plugga pga en hel-idiot till chef. Han kunde bl.a absolut INTE förstå varför jag vägrade ta den heltidstjänst som blev ledig när jag bara jobbade 20 timmar/vecka dvs. havltid! Och visst kände man pressen när någon av mina två arbetskamrater var sjuka eller vile ha ledigt - vem skulle annars jobba? Med tanke på hur arbetsmarknaden ser ut idag så borde väl din chef inte ha något som helst problem att få tag i fler som vill jobba?
Ha det gott,nu kallar sooooolen på mig igen / Kram gittan från ett vindstilla Skåne (som omväxling)

Susie på Stjärnarve sa...

Väldigt vackra blommor du har "trots" blåsten! Här har det inte blåst så mycket, däremot varit onormalt kallt. Aldrig får man vara riktigt nöjd!
Men idag är det ÄNTLIGEN 20 grader och strålande sol. Alltså nästan FÖR varmt för att jobba i trädgården, men nu är dagens jobb gjorda i alla fall och jag sitter här och vilar ut.
Man får ju vara evigt tacksam för att man inte haft någon idiot som boss dom senaste 43 åren! Jag har ju varit min egen boss och får jag säga det själv så har jag varit väldigt trevlig och snäll som arbetsgivare åt mig själv!! :-)
OK, gubben min har väl försökt "bossa" mig några gånger under åren, men det har han inte haft något för. Då blev jag nämligen väldigt obstinat! *fniss*

Rosor och ruiner sa...

Ibland blir man ju helt förbannad, att inte folk fattar...man måste visst passa in i en mall där det förutsätts att alla vill jobba heltid...grr...jag har ingen sån boss men nog känner jag att de ser fram emot att mina barn blir större så att jag kan jobba heltid, det förutsätter att jag vill det - det får vi se det..:o)

Pannkakor på mors dag, det var avancerat det..:o) det skulle inte min make klara det...

essemia sa...

Vilken trädgård du har. Bara älskar alla fina blommor du visar.

Och chefen är chef! Dvs hjärntvättad. Åtminstone tycker jag dom är det, haha. Man har väl rätt att leva sitt liv som man själv vill, det tycker jag också. Är samma om man är sjuk nån gång, genast man blivit frisk så tycker dom att man ska ta och jobba extra. Hur bra är det då på en skala? Jag har heller aldrig utnyttjat barnomsorg eller vabdagar. Dels var jag hemma i många år, dels hade jag ovanligt friska barn så jag behövde aldrig ta ut några. Men sånt räknas inte i det långa loppet tydligen!

Hoppas du har lugnat ner dig lite nu och att du hinner njuta av din trädgård.
Kram Elzie

Britt sa...

I bland måste man få gnälla av sig om det nu är gnäll. fina bilder som vanligt bjuder du på//Britt

Monika Häägg sa...

Här har det också varit väldigt blåsigt men nu har det lugnat ner sig! Och... gnälla får man visst lov att göra!

Susie på Stjärnarve sa...

Du skrev att dina allium inte synts till, mina är extremt tidiga för dom brukar normalt blomma veckan före midsommar. Allt annat är sent, men inte dom - konstigt!

Helén sa...

Visst är det ledsamt att folk ska lägga sig i vad man vill göra, men jag tror att det är ren avundsjuka.....för annars tror jag inte de bryr sig. Hoppas det ordnar sig.//Helén

Petit Eyekiss sa...

Jag har ju jobbat inom handelsn i 40 år, så jag vet precis vad du talar om.
När "lilltjejen" (hon fyllde 30 i år) så jobbade jag tor,fre,lörd,mån,tis,ons, och så var jag ledig en vecka. Hur många veckor tror du att det funkade? Inte många. Särskilt lördag när jag var ledig ringde dom in mig.Vad hade handeln varit utan alla helgjobbare?
Stå på dig,det du gör räcker gott o väl.
Elisabeth