torsdag 14 oktober 2010

Tema fredag: reseupplevelser

Reseupplevelser - det finns väl nästan inget bättre! Ni som har kikat in hos mig under mina bloggår vet ju att det finns något i resväg som jag tycker mer om än allt annat...........nämligen alperna på sommaren, gärna i Schweiz. Så här kommer en liten kavalkad av bilder (får man visa mer än en Carina?) från Saas-Fee i kantonen Wallis.
Egentligen behöver man väl inte förklara varför detta landskap och upplevelserna här är så fantastiska. För det första så är ju utsikten alldeles hänförande. Saas-Fee ligger nere i dalen. Uppe bland bergen finns en glaciär som används flitigt av diverse landslag i olika skidgrenar. Jag såg till exempel att Anja P tränade här för ett tag sedan. I kantonen Wallis har vi varit många gånger och det känns som om alltid solen skiner här. Bara en sån sak!
Mycket kul finns det att göra i alperna på sommaren. Den här cykelfärden är omtalad i familjen och mycket minnesvärd! Man åkte ner från liftstationen............nerför hela vägen alltså;-)
Utsikt från glaciären i Saas-Fee.........................En glaciär som för övrigt har en alldeles....
fantastisk glaciärgrotta som man förstås måste gå in i. En märklig upplevelse utöver det vanliga. Här uppe på toppen finns också en snurrande restaurang med jättegod mat och som ni för ännu mer vacker utsikt!

..och titta här vem som har fastnat på ett kort! Jag är ju oftast den som fotograferar men nån bild kan jag väl tänka mig att vara med på.....

Fler resminnen finns hos Carina.

19 kommentarer:

Maria G sa...

Vilket makalöst vackert landskap.
Bilderna är helt underbara!
Ha en fin fredag!

Jah Hollis sa...

Vacker landskap, speciellt om man gillar snö och is och höga berg. :-)

Pysselfarmor sa...

Fantastiska bilder - vilket ljus snön reflekterar.

Sommarträdgården sa...

Underbart restips,vill också vara där!

Anni sa...

Underbart - jag älskar ju också sommaralperna, men vill helst håll mig helt undan från snön då. Glaciärgrotta har jag varit i - en mäktig upplevelse!

Ölandsvindar sa...

Schweiz, alperna, sommar! Då tänker jag alltid på en bok jag läste som liten om Heidi som fick vara hos sin morfar på en alpäng en hel sommar.Johanna Spyri tror jag författaren hette. Då föreställde jag mig hur vackert det var och det besannas ju av dina bilder.
Kram
Kerstin

Marie sa...

Väldigt vackert landskap. Tack för att du delar med dig utav dina fina bilder.

Unknown sa...

Kom ju nyligen hem från Österrikiska alperna. Underbara även de.
Ser helt ljuvligt ut på bilderna.
Ha det bra!
Camilla

Susie på Stjärnarve... sa...

...att det var väldans vackert - och då menar jag både landskapet och damen som för en gångs skull råkat fastnat på en bild!
TREVLIG HELG

Petit Eyekiss sa...

Inte undra på att du längtar dit.Jättefint reseminne.
En fin helg till dig!
Elisabeth

Anneli - A'la Foto sa...

Den första är helt ljuvlig! Vilket landskap!

Ha en skön helg!

Cecilia Artista sa...

Vilka härliga bilder du visar från alperna! Den första bilden är speciellt läcker!

Hösten 2008 så åkte vi genom alperna ner mot Spanien. I Nice blev vi bestulna på våra båda bärbara datorer och våra mobiltelefoner mm. Jag hade förstås tagit massor med undersköna (ha ha) bilder bl a från alperna men nu var de borta. Så synd. Men jag njuter av dina i stället!

sinneskatten sa...

Det är oförlåtligt om du inte visade dessa fantastiska bilder.
Det ser magiskt ut.

Wickans värld sa...

Ser helt underbart ut! Att cykla nerför alpsluttningen måste vara... farligt, härligt, mäktigt, jobbigt... KUL!!

Beppan sa...

Så vackra bilder från ett fantastiskt landskap!!

Erik "Semlan" sa...

Att ta sig nerför alperna på en sparkcykel med ballongdäck verkar som en upplevelse av stora mått. Något jag gärna skulle testa på själv. Dina grabbar ser lyckliga ut på fotot. :-) Fina foton och det är lätt att fatta att du gillar Alperna.
Brukar ni sjunga låtarna från "Sound of Music" när ni är där? ;-)

Ninne sa...

HAr kuskat runt lite i alperna. mest skidturer.längtar att få komma dit igen på sommaren. Dina bilder är härliga säger bara AJA vore jag där!!
KRam Ninne

Pumita sa...

Nog gissade jag att jag skulle få se bilder från Alperna när jag klickade på länken hos Carina. :) Och visst är de härliga. Det där grottan är jag kanske lite tveksam till efter alla gruvhistorier... men jag hade gått in ändå. Tack för titten!

Freedomtravel sa...

Ser ut som en fantastisk reseupplevelse! Påminner lite lite om när vi var i området runt Mt Cook på sydön på Nya Zeeland.