måndag 11 oktober 2010

Sommarens sista suck......

jo, nog var det sommarens sista ryck vi fick uppleva i helgen...........en liten söt vallmo som slår ut i de sista sommartimmarna...
Det var en härlig helg i solskenet och vi gick en lång promenad med hundarna i lördags tränade i hagen. Oj, vad de sprang. Sen sov de gott resten av dagen......och vi hann med en tur till IKEA. Var i stort behov av en ny bäddmadrass till vår säng. Vi har en som täcker hela sängen, vilket är jätteskönt när man sover, men inte så smidigt när man ska tvätta överdraget. Inte ens i min stora maskin som tar 7 kg så går det. Nej, jag har tvättat i badkaret.  Men nu fick det vara nog. Nu blev det en ny och det känns som att sova på vita fluffmoln ;-)
Jag gillar mossa och den här hittade jag på en sten. Tänk vad det är fantastiskt med macroinställningen på kameran.
Daggiga mornar hade vi i helgen. Det är också vackert, men kallt för morgontrötta hundtassar. Dom gillar inte att gå ut så där tidigt......


Igår, söndag, röjde jag lite inomhus, medan maken tog hand om krukorna och städade växthuset! Tänk så skönt att slippa det.  Nu är allt färdigt nästa säsong.

Den amerikanska blåbärsbusken får en härligt röd höstfärg! I morse kunde man dessutom äta djupfrysta blåbär på den:-)


Frostigt värre var det i morse och det var minusgrader under hela hundpromenaden. Men nu har solen värmt upp och det ser härligt ut. Får väl ta en sväng ut i trädgården längre fram på dagen.

Ha en fin vecka!

8 kommentarer:

Susie på Stjärnarve... sa...

Det är så vackert på morron när man kommer ut, men Penny är inte heller förtjust i blöta tassar så hon vill bara kissa och in igen. Sen kan man sova flera timmar i sin varma sköna och ombonade korg på kontoret, tycker hon.
Jag tror att vi också har haft en liten frostknäpp, men än så länge är det endast en enda sommarblomma som strukit med.

Petit Eyekiss sa...

Jag visste inte att det fanns rosa vallmo!Så bra att blogga,man lär sig en massa nytt hela tiden;-)
Underbart vackra macro bilder. Mossan är ju fantastisk i sin struktur
Här vid kusten har vi inte haft någon frost ännu, men det var nog på gränsen i natt.
Nu får man börja leta efter vantar och handskar, för man vet inte vilken dag det smäller till.
Ha det gott!
Elisabeth

Christina, Sweden sa...

Ja Macro plockar fram de intressanta detaljerna i naturen så vi kan se dem bättre. trädgårdssäsongen känns över nu, inatt frös mina pumpaplantor och dahliorna slokar betänkligt. Varför blommer de alltid så vackert när frosten kommer??
så synd när man inte hinner plocka in dem

himlaverket sa...

Så vackra bilder...
gillade daggbladet. Underbart.
Sommarens sista suck, det lät som en film av Ingemar Bergman....;)
Men utan höst å vinter ingen skööööön sommar.
Kramis

Mimi sa...

Jo, macro är nog super när man fotar blommor. Tänk att du ännu har en liten vallmo kvar, jag såg mina sista i augusti! Hälsn Mimi

Ölandsvindar sa...

Vad lyxigt med lite nytt i sängen (nu pratar jag om sängkläder alltså). Vi har haft lite frostkänning här också men ännu så länge har allting överlevt.Lilla hunden och jag var på stranden och kastade fresbee i går så nu har vi små sandhögar överallt där hon har legat en stund.
Kram
Kerstin

Ingela sa...

Fina bilder du tar. Vi har haft en härlig helg i London vädret var så bra så man hade kunnat gå i barärmat. Jag hade med paraply för jag har hört att i London, England regnar det alltid, det var min första resa till London, gav mersmak. Kram

Rosor och ruiner sa...

hihi, nej det blev inte Visingsö, det får bli en annan gång i stället! Nån frost har vi inte haft här, inte i min trädgård i alla fall, dahliorna är ännu vackra o dom är ju känsliga för minsgrader.