måndag 21 juni 2010

Royal wedding och lite rosa fluff.......

Nej, det är inte det kärleksfulla bröllopet i lördags jag menar utan min vallmo. Den kunde ju knappt valt en bättre tidpunkt att slå ut! Sorten heter alltså Royal Wedding och jag sådde dom förra året. Så nu har jag ca 10 plantor och de flesta har åtminstone en knopp. 
Mums!


Blev allt lite full i skratt när jag såg bilderna från bröllopet. Jag ser att vi har ungefär samma smak när det gäller blommor kronprinsessan och jag. Sen upphör väl likheterna (eller jag är ju faktiskt också gift med en prins *ler*).
Här är lite av det rosa fluff som möter besökare på framsidan. Men lite inslag av vitt, lila och blått.

Lite mer vallmo. Salmon Glow glöder i all sin prakt. Det är väl hennes vecka ........

...eller är det kanske lovely Louise Bugnet som vinner prinsen.............


....den stiliga prinsen är förstås den här - nattviolen - som växer i min månskensrabatt. Det räddade jag från en säker död för två år sedan. Han hade nämligen bestämt sig för att växa mitt på stigen. En väldigt trafikerad stig........"min" skog är nämligen en sportig skog. Orientering, mountainbike, hästar, joggare, stavgångare och så vi "hundsportare". Så jag räddade helt enkelt hem den till en lugnare plats och där trivs han visst.  Det är för övrigt rätt gott om nattvioler här och de flesta växer på mer "säkra" ställen.
Lite bladfägring från woodlandet. Bland annat bronsrodgersia, höstsilverax, hosta, flocknäva och myskmadra.

Mitt "gul-bruna" land. En alldeles vanlig daglilja har slagit ut och så är det en härligt gul boll med gulltörel.

Nu ska jag "carpe diem" - fånga dagen alltså..........och njuta av sex veckors total ledighet. Ja, jag ska inte klaga för mycket, jag är ju alltid ledig på veckorna, men nu har jag ledigt alla helger också. Sen följer två veckors heltid. Man får ju ställa upp lite extra såhär i semestertider. Maken (prinsen ni vet...) jobbar två veckor till. Sedan får vi se vad det blir. Vi tar det lite lugnt i år. Inga långa campingturer i Europa. Ett Stockholmsbesök blir det nog i alla fall. Son 3, Tobbe och jag ska gå på muséer och maken och son 4, Jocke, hittar väl på något annat. Golf eller nåt.....Det är inte så svårt att räkna ut vilket barn som brås på vem i den här familjen!

Det verkar bli en solig vecka här i Vätterbygden och jag hoppar överallt i vårt avlånga land. Ha det så skönt!

9 kommentarer:

Fotobloggen 2010 sa...

visst är det underbart med dessa vallmoblommor! Kul dessutom att få ett namn på min aprikosa som blommar som bäst just nu. en av knopparna fick bli mitt Macro Monday-bidrag

/christina

Britt sa...

Jag är ju väldigt förtjust i Louise Bugnet så jag tror hon får prinsen//Britt

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Vackra vallmon! Jag blir så glad när man kan läsa sortnamnet också, så man kan skaffa egna!
Så mysigt spetsgardinen ser ut i växthuset. Åh, vad jag önskar mig ett eget växthus...

Fina bilder du visar här!
Ha en fin midsommarvecka! H.

Petit Eyekiss sa...

Underbara bilder från din trädgård.
tänk att vallmon visste vilken dag den skulle slå ut;-)
Ha en skön ledighet nu och gör som du tänkt.
Carpe Diem!
Elisabeth

Monica sa...

Underbara Pioner ...Har bara en sort men det kanske blir flera. Den är ju tjusig länge eftersom den har så vacker fröställning oxå :)
Tjingeling
Monica

Maria sa...

Ja nu blommar det för fullt i det avlånga landet. superfina bilder som vanligt:)
Vill också önska en trevlig midsommar till dig och de dina:)

Kramar Maria

Maleviks Rosenträdgård sa...

Riktigt cool :)
Håkan

Monica sa...

MMM!
Jag har med två vita Vallmo och många laxrosa, och några oranga ,,och visst är de fina, min vita tyckte jag var lik din, men den heter casino, jag undrar så hur de skiljer sig , kanske i utseendet detaljer menar jag.

Härliga vbildr från dina rabatter, törel gillar jag ,,mer och mer jag tror den har en vild släkting som jag plockade i min bukett eller är de kanske bara lika..

Smester ja, får era hundar resa med? jag har svårt för att lämna Ozzie en längre tid,,hopplöst fall är jag,,enligt min man.
Ha en riktigt go semester och Trevlig midsommar!
kram Monica

Susie på Stjärnarve sa...

Oj vad det växer och frodas hos dig!
Jag gillar också vallmo, men eftersom jag inte drar upp några frön så blir det bara dom vita perenna jag har. Idag har det äntligen blivit lite sol och värme här, just nu är det hela +22 grader!
Tänk om det kunde hålla i sig framåt kvällen då gubben och jag ska fira att visningarna är över. Sista trädgårdsgänget kommer ikväll kl sex så vid sju (dom har fått lov att vara här en timme - trots att visningarna egentligen är över) ska vi grilla och dricka vin. Alltså om inte kylan eller myggen sätter käppar i hjulen för oss!