torsdag 24 juni 2010

That's the way I like it........

Jag läste en artikel i Vi i Villa häromdagen. Om trädgårdsstil...........man petar ned lite plantor här och var, där det finns plats helt enkelt och så ska det vara MYCKET blommor och ingen bar jord och kanske inte helst färgstämt heller. Gissa om jag kände igen mig! Även om jag mest har rosa, vitt, blått och lila så sticker det upp lite gult eller rött här och var och mycket blommor det har jag och huller om buller. Rufsig, rikblommande och romantiskt kallar jag det. I artikeln kallades det för english cottage garden! Nu tycker jag det låter lite pretentiöst att kalla min trädgård för english cottage garden så min stil får helt enkelt kallas RRR,  rufsig, rikblommande och romantisk alltså!

That's the way I like it!

Rosa, rosa........

En annan härlig tid har börjat! Tid för fingerborgsblommor. Behöver jag säga att jag har massor som sticker upp här och var?
Har ni varit inne hos mig på sistone så har ni sett mina frösådda jättevallmos Royal Wedding. Den som slog ut sin första blomma i helgen. Den är ju vit och gissa om jag blev förvånad när jag hittade en planta med den här blomman på! Jag är säker på att det är från samma fröpåse.........
Rosa blev den och hur söt som helst!

Tänk att fel kan bli så rätt!

Månskenslandet med vita blommor (ja, det sticker förstås upp en och annan blomma i "fel" färg här också). Två vita Royal Wedding lyser och så är det vit brunnäva längst till höger och bredvid står porslinsveronika. Om nån vecka ser det helt annorlunda ut för då har nog den vita rosen Henry Hudson till vänster slagit ut.

Så har äntligen mina frösådda penséer slagit ut. Påminn mig nästa år när jag börjar tjata om frösådder...............det är ingen idé att så penséer i januari och tro att de ska blomma i mars/april!! Tänk om jag kunde lära mig det nån gång.
Lite hundliv måste jag ha med förstås....
Sessorna letar godis i blåbärsdjungeln. Det skiljer inte så mycket i storlek längre.......På höjden alltså. På viktkurvan är det fortfarande ganska stor skillnad.

Jag har lite ormskräck, både för egen del och för hundarnas,  så jag håller mig mest till lite skuggiga och blöta platser. Har inbillat mig själv att ormar inte trivs där!  Nackdelen (tycker jag alltså.....) är alla små härliga "spa-pölar" som finns och måste användas. Den här är väl rätt snäll, mest vatten, men längre fram finns härliga lerpölar. Det är tur att man har dusch vid groventrén...........


När man busat mycket så blir man trött. Här är favoritplatsen för Nitza inomhus........
...på den härliga kalla marmorplattan framför kakelugnen. När det eldas i den ligger hon inte där!
Varmt och skönt är det ute och "tokmatte" är helst i solen - det är inte vi! Är man svart och lurvig så hittar man helst andra ställen.......

Nu vill prinsessorna Ester och Nitza och jag önska er alla en härlig midsommar!! Var försiktiga om ni ska ut på vägarna -  "krama varandra i trafiken", som man sa i någon parodi på Trafikmagasinet nån gång på 80-talet..........minns ni?

13 kommentarer:

knatten sa...

Precis så vill jag oxå ha mina rabatter.
Önskar dej en skön midsommar. Här ska vi kurera en magsjuka som tagit sej hit. /Knatten

Lena/isklockan sa...

Hi hi ditt rufs är jätte fint :) Fingerborgsblomma får jag inte nån i år . Köpte ju min endaste planta förra året så de små plantorna som den förökade sig med blommar väl inte i år. ? Tror det är så ....MEN nästa år så :)De är ju så otroligt vackra. Men de andra höga , rosa blommorna du visar ...vad är det ?? De är ju också jätte vackra. Tror det är en Nora framför dem.Kram

trädgårdsdrömmar sa...

Först vill jag passa på och önska dej en trevlig midsommar.Och det där med hullerom buller i rabatterna så är det här hos mej med .Och det trivs jag med.Ha det gott. Gunsan.

ormbunke sa...

Jag läste också artikeln i tidningen. Känner verkligen igen mig. Man har ju ambitioner i början men sen blir det huller om buller. Jag undrar hur länge jag kan behålla ambitionen vid uteplatsen där jag bara vill ha rött och vitt.
Dina planteringar är så härligt färgrika .
Jag önskar dig en fin midsommar bland blommor och blader. Kram Anita

Margot sa...

Exakt så kan man definiera mina rabatter också! Gillar den stilen bäst! Vallmon var otroligt vacker, visst är det så ibland att fel kan bli väldigt rätt! Fingerborgsblommor finns lite överallt hos mig med, de är så vackra!
Önskar dig en skön och härlig midsommar!
Kram Margot

Rose Garden Malevik sa...

Här var det somrigt :)
Håkan

Britt sa...

Jag håller med dig till fullo RRR är mitt måtto också. Ha en fin midsommar//Britt

mammi sa...

Tillhör också de som glömmer penséefröna, så det tycker Plantskolan om.
Ha en skön Midsommar
Kram

Petit Eyekiss sa...

Var glad för din RRR trädgård. Det vackraste jag någonsin sett var när vi besökte ett gammalt torp förra året.
Där fanns en hel äng med Akleja och de kinesiska busk pionerna var stora som träd.
Snöbollsbusken växte högre än huset. Det var ett litet paradis här på jorden.
ha en skön midsommar!
Elisabeth

Cyrran sa...

Så vacker den är din vallmo som du visar, den är identisk med min Patty's Plum! Min Royal Wedding har tjurat i flera år och vägrat blomma, funderar på att flytta den..
Trevlig Midsommar!
/Cyrene

Bea sa...

Hej Anette!
Ja, med tanke på trädgårdsstil har jag ingen aning om var jag befinner mig men, den är min, på mitt sätt och jag trivs ypperligt :)
Rosa och blått finns det gott om hos mig också :)
Önskar dig en riktigt skön Midsommar! /Bea

Marie sa...

Härlig blogg! Där är precis det allra bästa jag vet!!! Blommor och hundar... *blink*

Trevlig midsommar!
Marie

Vittran sa...

Mina rabatter ser också ut så. Det blir liksom inte vad som är tänkt från början. Det bästa är när det blommar.
Underbar vallmo du fick. Vad kul när det blev en annorlunda.
Ge vovvar en stor midsommarkram från mig. Önskar dig och din familj en rolig och solig midsommar.
P.S. Här har jag mer vildsvinsskräck i skogen. D.S.