måndag 18 augusti 2014

Ni får säga vad ni vill...........

 ni optimister......att det är sensommar, men JAG tycker det är höst, 9 grader "varmt" och ett konstant regnande...........det är HÖST för mig det......blir det soligt igen så är det en strålande höstdag inte en sensommardag ;)

 
Idag började skolan igen för vissa.........nämligen för "Lilleman" som numera går i 9:an och långt ifrån är en Lilleman...........jag får nästan nackspärr när jag ska prata med honom....
 
Ännu ett säkert hösttecken........Lastbilsmässan på Elmia (vartannat år) och som vanligt - regnigt och ruggigt. Ni kan ju tänka er själv har det ser ut på ett enormt stor gräsplan där lastbilar och jättekranar mm har kört omkring i detta vädret....Maken är som vanligt med bland utställarna och jag har, också som vanligt, fått fixa med blommorna. Alltid lite trevligt.  Dessutom kommer de snygga lila floxen att bli mina efter mässan - bra betalning :)
 

 
 
 
 En ny solhatt - Green Jewel - är ju svag för allt som är limegrönt......


 
Nån som är sugen på lite utefika? Nähä, inte det...........gamla, slitna trädgårdsmöbler blir som nya med lite färgad olja......nu får de hänga med några somrar till!

Supermåne från förra helgen! Så läckert det är med fullmåne.
 
Hmm, ni var några som kommenterade förra inlägget om att vi reser mycket.......så bara för er skull ;) Det blir Spanien 12 dagar i höst också - resor det är livet det!!

 
 Playa de los Genoveses utanför Almeria! Ett paradis från förra hösten. I år blir det nog lite mer turer upp i Sierra Nevada......
 
Men lite trädgårdsarbete ska hinnas med först........lökar och perenner, som jag nämnde förra inlägget. Undras just om de dimper ned den här veckan.....
 
 
 
 

5 kommentarer:

Charlotta sa...

Min definition på höst går strikt efter almanackan. Så jag har ett par veckor sommar kvar. ;D

Tycker man ska försöka njuta av varje årstid i den mån det går, så för mig är hösten inget negativt.

Ha det gott!

trädgårdsdrömmar sa...

Här är det fortfarande ganska bra temp.Så för mig är det sensommar.Vi har fått en del regn och det var på tiden innan trädgården torkade bort.
Tycker det låter mysigt med era resor.Man ska göra som man själv känner.
Kram.

lavendia sa...

Jag tycker faktiskt också att hösten kom på litet väl snabbt. Det har blivit långbyxor, ibland jacka och litet brasa. Som har känts avlägset förut.

Rost och rädisor sa...

Oj, jag studsar i stolen som om nån skrikit mig rätt i ansiktet för varje gång du nämner höst.
Nej, nej, nej... här är det sensommar! Tredje omgången sockerärtor är på gång, liksom två sorters sallader och asiatiska wokgrönsaker. Tredje skörden på dom också. Har till och med satt en omgång morötter som kommer att skördas som primörer i november och då är det dags för HÖSTSÅDDEN.
Visserligen regnar det även här, men det tackar jag för eftersom en massa växter ska flyttas och delas.
Floxurnorna jättefina! Så ska det se ut. Där har du nåt och lära dom på Trädgårdsmåndag. Såg du hur dom planterade tidiga sommarblommor i amplarna igår... Lite mer kunde de allt ha ansträngt sig.
Lycka till på mässan och hoppas ni inte drunknar i lera.
Kram Anette

Veronica sa...

Det är lite hur man vill det där medsensommar alternativt höst...
Förra året fortsatte sommaren, sent sent. Jag vet att vi var iväg på trädgårdsbesök i september och det var över 25 grader och jag hade inte ens reflekterat över att det skulle vara höst men nu gick det så fort från 30 grader till runt 15 här i Stockholm så såklart det känns som höst men jag tror vi kommer få sommar igen... Brittsommar )

Kram