onsdag 23 oktober 2013

Lite allmänt svammel.....

Håller på med tvätten och försöker få ihop lite "outfits" att ha med på semestern. Vi har ju bara handbagage så man får tänka till lite........men vi börjar ju få vana av det där "handbagageresandet".

Nu kom jag på att man inte ska sitta här och skriva att man reser bort...............MEN om nu mot förmodan någon potentiell inbrottstjuv sitter och snokar så kan jag meddela att i huset finns 2 st 45 kgs hundar av rasen rysk svart terrier, alltså vakthundar som har använts av KGB och ryska armén!  Dessutom är inte alla barnen med oss utan några är hemma med lite extrainvånare dessutom! Så välkomna inbrottstjuvar - om ni törs!!!!

Nitza, hovdamen, har klagat lite på att bara Ester får vara med på bild...............nåja, så är det ju inte men det är kanske ett tag sen hon var med vår lilla tokmaja......Så här är hon "the one and only" Nitza!!
     

Visst är det fint med lysande gula blad mot en grådaskig himmel! Så här ser det inte ut nu för just de här löven ligger nu på marken. Det har regnat rejält de senaste dagarna och det behövdes verkligen. Känns konstigt att gå på mossa som knastrar av torrhet. 


Vad fort oktober har gått också..........jösses, man får snart börja tänka på julklappar! Eller snart, jag har redan börjat fundera och jag har en plan :)


Åkte genom smålandsskogen för någon vecka sedan och var tvungen att ta ett kort här. Visst är det nåt visst med en sjö såhär "utslängd" i skogen. Såhär i efterhand så var det ju dumt att stanna här, för hade vi inte gjort det så hade jag ju hunnit förbi "älgstället" utan att träffa på dom..............men så där kan man ju inte hålla på att tänka.........fast man gör det ju ändå!


Så här såg bilen ut efter mötet, inte så farligt när man tänker på hur det kunde ha gått!

Nu blir det lite semester............ha det så gott!


9 kommentarer:

Menageriet sa...

Visst är det fint med vårens och sommarens färger, men hösten går inte av för hackor den heller.
Så passar ju dom färgerna så bra till Ert röda hus. Härlig bild!
Alla bilder förstås!
Men Nitza tar priset! Med sin frisyr och gummiproppen fram så är hon för go'. Det sticker lite i hjärtat för hon är så lik Famos när han var oklippt.
Herrejisses, vilken smäll det måste ha vart? Tur i oturen att det "bara" blev plåtskador. Otrevlig tid längs vägarna nu när älgarna rör på sig.
Önskar Er en riktigt skön semester och ha det så gott!

Unknown sa...

Vilken tur att det bara blev ärr på bilen.
Om inte om hade varit....
Vackra höstbilder. Vart går semesterresan?

Snäckskalsdalen. sa...

Uuuh, det där med älgar är lite kusligt, dom är så stora. Tur att det gick så bra som det gjorde. Häromkvällen när jag körde hem stannade jag och tittade på två som gick och betade här alldeles intill.....då tänkte jag, bra, gå ni där på åkern och inte upp på vägen.

Skönt med semester! Och lite packning är underbart bra! Man behöver i regel bara hälften i alla fall.

Ha det fint!

Och lilla vovven, så söt! Vad gjorde man utan sina husdjur!

Agneta kram

Anette sa...

Hej Lennart! Vi ska till Spanien, Andalusien. /Anette

lavendia sa...

OBS. Kommentar nr två är min, men det blev fel namn. Lyckas ej ta bort den.

Anette sa...

Hihi, Lavendia, jag blev lite fundersam.......

Anki sa...

Härliga bilder... ja förutom den älgkrockade bilen då... vilken tur ni hade ändå :) Fina hundar du har!
Ha en fin semester!
Kram

Freja sa...

Hoppas du har en härlig semester!

lavendia sa...

Nu har du gjort ett tillägg. Jag funderade redan då jag läste. Om man ska skriva när man åker bort. Men du hade ju garderat dig. Hoppas du har det skönt och att ingen försökt ta sig in.