måndag 18 februari 2013

Beställning av nya rosor och solhattar!

För ett tag sedan beställda jag lite rosor och solhattar från Hortogreen. Jag har lånat bilderna från deras webb-shop. Det blir små bilder men det får ni stå med tills jag kan ta kort på mina egna;-)

Framför mitt växthus har jag ju en gul-orange-brun plantering i slänten.


På marken framför växer en ros heter Aichaoch brevid den tänkte jag plantera


Westerlandoch Agnes.

På framsidan går ju det mesta i rosa-vitt-blått och där har jag redan ganska mycket rosor, men lite mer får väl plats,-) Nedan en bild från förra våren när vi hade gjort den nya rabatten. Den ska utökas framåt. Längre till vänster, utanför bild, har jag lite små träd och rosor, syren mm och där ska det "bindas i hop på liknande sätt.
Här finns redan Alba Maxima, Great Maidens Blush, fjärilsbuske och lavendel och en himla massa vallmo. Dessutom planterade jag mängder av tulpanlökar emellan allt.


Martin Frobischer

Madame Plantier

Lövhult

Morden Blush Ole

Nåväl, när rosorna är "utspridda" på framsidan ska det alltså "bindas ihop" med lite mer "rufsrabatter. Så jag har beställt lite solhattar som ska "portioneras ut"Summer Coctail


Catharina


 Strawberry Shortcake, som jag tycker är lite fulsnygg 

Emellan här blir det också en himla massa vallmo som ligger och väntar på sådd. Mer "rufs" på gång alltså.

Ja, det är väl planerna inför våren. Som vanligt får jag hjälp av min "trädgårdsdräng" Jonatan! Han ska förresten snart ut på praktik hos en fruktodlare, något han ser framemot mycket. Vi får väl hoppas det går bra och har han tur kanske han kan får sommarjobb där också. Hans påbyggnadskurs inom trädgård blev inställ pga. för lite sökande (heter det), men kommunen här sparar in ordentligt på vuxenutbildningen så jag undrar om det in är sånt som ligger bakom....

Kika gärna in hos Hortogreen och kolla.........där finns så mycket och jag har handlat där ganska mycket genom åren och är nöjd med allt! Dom håller på att göra en ny hemsida med den gamla är inte du heller:-)

Nu är det dax för hundpromenad! Kan tillägga att jag var på gymmet igår och det känns sååå bra att vara igång igen efter senaste årens ryggproblem! 

Ha en fin vecka och kram.....
4 kommentarer:

Susie på Stjärnarve... sa...

NEJ! Jag tänker INTE kolla hos Hortogreen, jag vägrar. Jag vet ju att jag då kommer beställa en massa växter, utan att ha något bra ställe att sätta dom. Alltså måste jag då gräva upp en ny rabatt IGEN.....*fniss*
Jag har ju redan beställt 4 (dyra) buskar från Holland + 5 superdyra "spindeldagliljor" från vår specialist här i Sverige. Och har inte en aning om var jag ska sätta dom.....ärm man galen, eller!?
Rosen Westerland har jag, den klänger på min folly och jag gillar den verkligen. Den är både snygg och doftar gott!
Sen har jag ju planterat lite solhattar och är verkligen förtjust i dom, så risken är att jag blir lite "samlare" av dom. Måste skärpa mig.....

Lena/isklockan sa...

Vad många fina sorter du beställt. Alba maxima har jag tänkt inhandlat iallafall. Doftar underbart. Kram

Veronica sa...

det där kommer att bli hur fint som helst! Jag ka gå in och kolla utbudet hos Hortogreen..... Jag behöver faktist lite rosor och surjordsväxter!

Och ang vinterträdgården så blev den klar i höstas och är en ombyggd friggebod.... Tur att ens man är hantverkare och lika trädgårdsintresserad som jag ;)

Må gott!

samson sa...

jag brukar handla hos hortogrens tycker det är smidigt att sitta hemma och kolla i lugn och ro sen får man ju allt hem till dörren
kommer att bli hur snyggt som helst i dina rabatter
ha det så bra
maggan