tisdag 11 september 2012

September!

Nu är det höst på riktigt! Ännu har det inte blivit de där riktiga höstfärgerna dock och ännu har vi inte haft någon frost, fast man känner att det närmar sig.


Asparna har i alla fall fått sin höstdräkt och man ser att det börjar skifta lite färg här och var.  Två av barnen var hemma för två veckor sedan med den obligatoriska "nu-har-skolan-börjat-förkylningen", som de sedan skickade över till mig och sin pappa (stackarn;-D). 

Inte nog med det........."lill-hunden" Nitza bröt en klo och fick åka till veterinären och skala bort klokapseln och nu är det bandage som gäller. Det verkar vara en lång konvalescens på klobrott, så det blir lugnt med långpromenader ett tag.

Inte nog med det - del 2 - så fick Ester urinvägsinfektion några dagar senare och ett nytt veterinärbesök följde. Nu ska jag gnälla lite............varför i hela världen måste det kosta 250:- att analysera ett urinprov från en hund. Ett prov som jag dessutom tog själv innan vi åkte in och man tester ju bara med en sticka...........ibland tycker jag nog att man utnyttjar vår svaghet för våra djur......Visserligen har jag försäkring på båda, men Esters räkning kom ju inte upp i självrisksumman.

Nåja, så är livet ibland, men nu hoppas vi det vänder och att alla blir friska!!


Nu har lill-killens handbollssäsong satt igång och det blir ett skjutsande till träningar tre gånger i veckan och så matcher förstås. Men det är ju roligt att han spelar och håller igång och handboll är en kul sport! Igår satt jag i bilen och läste när han var inne och tränade, ibland åker jag och handlar mat under tiden och ibland sitter jag inne och kollar.


Här är en lilja från i somras. Visst är det en härlig chokladfärg?! Annars var jag rätt besviken på alla blommor jag sått och alla lökar jag köpt, men det är klart att vädret kan man ju inte råda över. Men nästa år så ska jag nog inte driva upp så många plantor själv................tror jag inte i alla fall;-) Det är ju mycket jobb och mycket pengar man köper fröer för och då vill man ju gärna att det ska bli nåt av det också!


Plockade in lite rosor igår och jag gissar att det blir sommarens sista rosbukett! 

Nej, nu ska jag köra ett Zumbapass. Har en DVD som jag kör med. Blir ju inga långpromenader nu och jag är ju "beordrad" att motionera minst en halvtimme varje dag för att få ned blodtrycket så pass att jag slipper öka på medicinen. Det vore ju skönt att slippa starkare piller för det går så bra med dom jag har, dvs inga biverkningar.

Ha en fin höstvecka!

5 kommentarer:

Berit sa...

ja bara kliv in hos veterinären innanför dörrarna kostar skjortan.Hoppas dina sjuka hundar blir friska fort.
Ha en underbar dag!!

Mia sa...

ja gud vad det kan kosta...vår ena hund kom i kläm med sin svanstipp förra året och fick operera bort den yttersta lilla delen på svansen och det blev ingen billig historia kan jag säga men precis som du hade vi ju försäkring som tur var som täckte en del.
Jag kan känna ett visst lugn när hösten börjar komma. det är härliga färger att njuta av under hösten.
ha de gott/mia

Rosor och ruiner sa...

Då har ni haft lite sjukstuga ett tag alltså - hoppas att det vänder nu då! Ja, veterinärer är verkligen duktiga på att ta betalt... :(

Ölandsvindar sa...

Oj då! Där fick jag lite dåligt samvete. Jag borde nog också promenera en halvtimme om dagen. Och frön. Visst blir man besviken ganska ofta men lyckas man få två-tre plantor täcker det ju ändå kostnaden. Och dyrt hos veterinären. Tja, tur att vi själva har vår nästan fria sjukvård. Hoppas alla kryar på sig.
Kram
Kerstin

karina sa...

Hejsan!

Efter min stroke så äter jag Cozaar men fick lägga till comp på den styrkan, så nu ligger trycket bra. Ett elände med mediciner men ett glas vin går bra utan att ändra blodförtunnande medicinen, så man får inte klaga "ler". Nu dricker jag väldigt lite och lika gärna alkoholfritt, men en liten hjortronlikör i ett vackert glas med en kopp kaffe framför brasan, si det unnar jag mig då och då. Du kan mala sötmandeln själv, men jag köper min på hälsokost och det är så gott brödet även utan smör och pålägg. Jag hade lite rostade solrosfrö i degen sist, så blanda lite som, men inte mer i deciliter.
Ha det gott, Karina.