onsdag 4 januari 2012

Nu ska vi se...........

om jag kan ta tag i det här nya året och göra något bra av det.........och framför allt om jag kan ta tag i det här med bloggandet igen. Det har varit lite si och så med lust och tid i höst. Sen är ju tanken att det mest ska vara om trädgård så då är det klart att det är lite si och så den här årstiden.


Jul och nyårshelg är överstökat. Det gick bra trots att bara 1/10 av allt mitt julpynt var framme, trots att pepparkakorna och godiset inte var hemgjort och trots att vi inte hade något traditonellt julbord! Det var en lugn och mysig tid utan stress för en gångs skull.


Jag har ju skrivit om att jag har beställt canvastavlor och de sitter nu på väggenEn golvlampa från "stora svenska möbeljätten" har inköpts och den lyser upp fint, även när den inte är tänd.


Några bokhyllor och mattor ska inköpas när lust och tid finns. Jag vet ungefär vad jag vill ha (eller vi ska jag väl skriva....).

Som sagt den här hösten har tankarna varit på annat håll. Pappa dog ju i augusti med allt som det medför. Nu flyttar mamma till sin lägenhet i morgon och huset lämnas över för gott nästa vecka. En barnfamilj ska ha det och det glädjer mamma mycket. Det är klart det är svårt att lämna ett hus som man själv byggde 1965.........mycket minnen innanför dom väggarna. Själv har jag ju inte bott där på nästan 30 år (och vad man börjar bli gammal!!), men det är klart att det blir lite konstigt att inte åka dit och hälsa på.

Trädgårdslusten var det ju också si och så med under hösten och ett tag tänkte jag faktiskt att jag skulle strunta i att driva upp egna plantor till våren....................MEN man är ju inte sämre än att man kan ändra och igår gick beställningen iväg till kära, gamla IMPECTA

Det blev inte lika mycket fröer som vanligt, men det brukar ju ändå vara alldeles för mycket så det må väl vara hänt.....

Här är ett litet urval av det jag beställde. Jag lånar bilderna av Impecta!!

Flitiga Lisa i gruppen Ettåriga blomsterväxter hos Impecta Fröhandel (221)

Flitiga Lisa, Super Elfin Seaside.

Flitiga Lisa i gruppen Ettåriga blomsterväxter hos Impecta Fröhandel (203)


Flitiga Lisa, Candy Lavender

Hängpetunia i gruppen Ettåriga blomsterväxter hos Impecta Fröhandel (394)

Hängpetunia, Opera Supreme Raspberry Ice.

Lite "lull-lull" till snittblommsrutorna blev det också

Blomsterlin i gruppen Ettåriga blomsterväxter hos Impecta Fröhandel (8502)

Blomsterlin, Charmer

Sommarmalva i gruppen Ettåriga blomsterväxter hos Impecta Fröhandel (8490)

Sommarmalva i en färgmix som jag gillar.

Och lite slinger blev det.....

Purpurvinda i gruppen Ettåriga blomsterväxter / Slingrande/Klättrande hos Impecta Fröhandel (8456)

Purpurvinda, Carnevale di Venezia.

Lite mer blev det, men det får ni förhoppningsvis se när det blommar!

2012.......vad ska det bli av det året? Vissa evenemang är spikade............Min äldste son ska gifta sig i maj. Ojoj, så spännande det ska bli och så stora barn man börjar ha;-)

Semester planeras i mitt huvud om jag lyckas få ihop det ...........har tänkt en resa till Paris med maken och smågrabbarna. Vi har varit där två gånger förut, men då var det med de äldsta barnen (det är ju Disneyland som hägrar bland annat....). Son 3 var ju med 2:a gången, men det är klart att han minns väl inte så mycket. Även om vi andra minns klart och tydligt att man "gjorde 2:an i blöjan" när vi var uppe i Eiffeltornet..... 

Kommer vi iväg till Paris så blir det förstås ett besök i Monets trädgård igen. När jag var där sist så hade man ju inte digitalkamera så ni kan ju tänka er hur det kommer att bli.....

Årets första inlägg är nu till ända och jag önskar er en fin trettonhelg. Här i huset går den i handbollens tecken. Lill-killen spelar i en handbollscup och det blir minst 5 matcher!

Kram7 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Vad mycket fint du beställt. Undrar om det är samma hängpetunia jag vill ha...kommer inte ihåg vad den hette.

Paris ...härligt. Nästa gång vill jag också till Monets trädgård.

Kram

Rosor och ruiner sa...

Roligt att höra nåt ifrån dig - förstår att du har haft en jobbig höst! Det är så omtumlande att förlora en förälder, och du har haft mycket att ordna med det praktiska efteråt - hoppas det blir bra ändå för din mamma i lägenhet.
Jag är också uppväxt i 60-talshus, vår familj byggde hus 1963 (o sen föddes jag 64)men sen flyttade vi -74.
Här blir det handbollscup för "stortjejen" i helgen,i Finspång, är det dit din kille skall också?
Ha det gott vännen!

Husbilen Credo sa...

Jo, ibland blir det lite si och så med tid och Du med begravning oxå. Härliga växter du beställt ska bli kul att få följa upp dessa skönheter. Bröllop är aldrig fel.
Paris är ett ställe jag aldrig besökt skulle vara kul att få se det.

Här har oxå varit si och så med bloggande känner liksom du att det är så mycket annat som prioriteras före bloggen. Ska försöka ändra på detta. Men det är inget nyårslöfte för det slutade jag med för flera år sedan att avge.

Må så gott Å Kram LottaM

Pumita sa...

Vill bara kika in och säga HEJ och önska dig en fin fortsättning på det nya året! Känner igen det där med bloggandets toppar och dalar... har inte själv heller varit så flitig (och urusel på att lämna spår efter mig). Det kan bara bli bättre! ;) Må så gott!

himlaverket sa...

kikar in i ditt lilla hörn av världen för att önska ett gott nytt år.
Kram ulla

Ölandsvindar sa...

Ja, tänk att det blir jul även om man inte sliter ihjäl sig. Jag satt där med min hopnitade mage och det blev jul i allafall.Jag måste också skärpa mig när det gäller fröpåsar. Det blir alltid några kvar.
Kram
Kerstin

samson sa...

Man tappar lusten till mesta när en förälder går bort,KRAM
Monetsträdgård skulle jag gärna vilja se i verkligheten har flera böcker med härliga bilder från trädgården
Ha det så gott,maggan
PS:glömde ta bild på tujan som jag köpte hos dej men den blev fin på dotterns trappa DS