måndag 3 oktober 2011

Naturlig skönhet...........

är ju tyvärr inte alla förunnat att ha............jag har massor, dvs massor av vacker natur utanför trädgården;-). Titta till exempel på den här döda björken, som en skulptur står den där...........


Mer och mer svamp växer på den och skapar nya blickfång. Jag gissar att björkstammen inte kommer att stå kvar så länge till. Den har varit död ett tag så snart ruttnar den nog helt och dukar under i någon storm.


Så har vi vår vackra hästhage. Fylld med naturlig skönhet och nu börjar den skifta färg. Man kan väl inte klaga på hösten så här långt. Så härligt varmt det har varit. Även i dag fast det är mulet så är det 15 grader. Bara att njuta så länge det varar. 


Sen får vi hoppas att det blir sommarvärme igen första veckan i november:-) Vi ska till Spanien då nämligen. Det är första gången vi reser till värmen "när det behövs"..........vi har ju alltid åkt söderut när det har varit sommar annars. Vi ska bo på ett ställe som heter Roquetas. Min svåger jobbar som golftränare där under höst och vinter. Nu ska vi ju inte spela golf utan det blir mer utflykter. Granada med Alhambra ligger ca 1 timmes bilresa därifrån och så ligger Sierra Nevada mitt emellan. Så det blir lite "nästan-alperna" för mig som älskar Alperna.
Mer hästhagen.............här finns så många små stigar att gå och jag brukar gå lite kors och tvärs med hundarna. Ester har jag lös hela tiden. Nitza släpper jag bara om någon är med. Hon spårar lite för mycket och jag känner att jag inte har koll på båda två om de är lösa 
när jag är ensam.


Mer Spanien.........läste att Spaniens enda öken finns i närheten av Roquetas också. Dit får det ju bli en tur. Någon öken har ju aldrig besökt och så måste jag ju bara få reta mina barn och härma Maria Montezami när hon gör reklam för Ving med sin ökenpromenad ;-)
Tänkte vi skulle sett en fotbollsmatch också, men "givetvis" så var det upphåll i La Liga när vi var där, så det får bli en annan gång.


En del av rosorna har tagit fart igen i värmen och det är ju alltid trevligt, även om det inte är lika efterlängtat som det är i början på säsongen.Annars så har det varit lugnt..............vi hade urnsättning för pappa i fredags och stenen är redan på plats och den blev jättefin. Konstigt är det allt när inte pappa finns mer, men det är ju tidens gång. Vi fortsätter att hjälpa mamma att röja i huset. Så till helgen blir det att hyra en släpvagn och köra skytteltrafik till sortergården,  bland annat är det den en halv SAAB i smådelar som ska slängas. Pappa krockade för 20 år sedan och sedan plockade han och grannen bort alla delar som gick att använda - och la upp på vinden. Där blev de liggande..........så det var lite för maken min att plocka med när han var uppe där. 

Det var allt för nu! Ha en fin vecka........

11 kommentarer:

Husbilen Credo sa...

Hejsan!
Härliga marker Du har runt knuten och att sedan få njuta av den tillsammans med dina hundar.

Har bara varit i Barcelona, men där var det jätte vackert.
Jag och maken reser till Kanarieöarna någon gång i november vet inte riktigt när det var.

Alltid när vi är ute och reser norpar jag fröer lite här och var och lägger dem i servetter och försöker ta reda på namnen där.
När jag kommer hem googlar jag och ser hur de ser ut, några har tagit sig. Så passa på i Spanien och samla in om du kan, någon exotisk från öknen hade väl varit kul.
Må så gott Kram Lotta

Christina sa...

Om jag inte minns fel, så ligger öknen mitt i en nationalpark i provinsen Almeria. Och runtomkring odlas det massor av frukt och grönsaker. Där har spelats in många cowboyfilmer, bla med Clint Eastwood.Hoppas ni får en trevlig resa och njut av värmen i tropiska Spanien./Christina

Susie på Stjärnarve... sa...

Det låter väldigt trevligt att åka till Spanien till det område du ska, säkert bättre än till nått badområde. Det finns säkert en massa roligt att titta på och även om man ganska snabbt tröttnar på just en sandöken, så är det nog väldigt vackert runt om.
Ha det så kul!

ormbunke sa...

Det är märkligt med de stora svamparna på träden. Snyggt men inte så bra för trädet. Härligt att rosorna fortsätter att blomma. Apropå Nissan så har den också börjat som en liten bäck från en högmosse över 300 m över havet i Månstorp nära Taberg 12 km från Jönköping.Det finns en fotobok av Patrik Leonardsson från Halmstad som har följt hela Nissan till Havet.Hoppas du får en skön semester i Spanien.Vi var i Sandhem för 3 veckor sedan.Ha de gott. Anita

Monica sa...

ljuvliga skönheter,,
och hundarna,,känner igen det där med att en lös är ok när man är ensam. Ozzie skulle inte gå långt ifrån mig han är liksom lite mammaig,,eller mattig menar jag, men Boysen är en rikitg spårare och måste kollas hela tiden,,och jag är lite rädd att han får Ozzie med på noterna,,så därför är han med oftast kopplad då vi är själva.

lite avis på att du ska ut och resa låter så gott.
ha en go helg kram!

Suss o Kai sa...

Vilken underbar natur du har :) det är bra för själen om man bara kan ta tillvara på den och har känslan av att du har den kunskapen att finna din ro där med hundarna som sällskap Kram Suss

Ragnvi sa...

Hoppas ni får en alldeles skön o underbar resa! Kan nog behövas efter det som hänt...beklagar sorgen efter din pappa...
Läste ditt inlägg om kläd/skoköpet...jag skickade efter en jacka men fick sända den åter...fick ta en större storlek...tror det är pga av de nya storlekarna!
Kramen!
Ragnvi

Elzie sa...

Så vackra bilder. Den där björken tycker jag var så fin.
Hoppas du har en fin helg.
Kram Elzie

karina sa...

Hejsan!
Det blommar så mycket nu i trädgården så jag hoppas frosten dröjer än ett tag. Mina lupiner har börjat blomma på nytt så jag kan inte slå ängspartiet än,men det hinns nog det också. Hoppas ni får en skön tid i Spanien och att du får spankulera som Maria "ler". Ha det gott, Karina.

Magnus Tornqvist sa...

Mycket trevlig blogg. Hittade den när jag skulle via sjöodjuret som vi körde för längs motorvägen förbi Huskvarna. Inte så många som har bilder ute på detta.

Ha en skön höst och kneep om blogging...

Magnus från Magnarp

Britt sa...

Härligt att ha naturen alldeles in på knuten//Britt