tisdag 19 juli 2011

Sommarens projekt avklarat!

Med hjälp av mina underbara söner och min tålmodiga man så har projektet nu genomförts. Uttökandet av woodlandet. Jag hade tagit en "före"-bild, men var jag sparade den det vet jag inte. Men jag hittade en gammal bild från "fel" håll så får ni en idé om hur det såg ut.........Bilden har några år på nacke så det gröna "kluddet" jag har målat dit menar att det är igenväxt här. En kornell och en schersmin har bildat en vägg. Den svarta markering är de nya delarna......

Så här ser det ut nu från andra hållet. Det är ju lätt att se vad som är nytt eftersom jorden syns. Gräsmattan som syns får vara kvar tillsvidare. Det är ju fler än jag som bor här i huset och hundarna ligger gärna här eller går omkring och nosar....men tanken är att gräset ska ersättas av barkflis nån gång. Jag har också lämnat lite plats för en skön stol............det kan ju bli värmebölja nångång!

Har delat på några hostor, flyttat några alunrot och köpt lite nytt. Planter små plantor av myskmadra och lite självfröade julrosor. Myskmadran är ju rena ogräset så det blir nog grönt rätt snart.


Här är andra sidan...........med samma sorts växter. Närmast huset växer vintergröna.......i början hade vi gräs här eller försökte ha gräs, men det är så torrt och gräset ville inte trivas. Vintergrönan verkar däremot klara det mesta.

Mer stenar ska läggas dit också. Har ett litet "lager" på baksidan. Det är därifrån alunroten och hostan kommer också. På den platsen ska vi eventuellt bygga vårt uterum och därför vill jag "rädda" lite växter och stenar "om-ut-i-fall-att" liksom.....

En nyinköpt buske blev det också smällspirea Diabolo d'Or...............snygg!


En ny marktäckare blev det också "hönsbär" någon slags krypande kornell.


En bild från framsidan där temyntan nu blommar så fint.

Vi har en hundklubb här i närheten och där är aktiviteten inte så stor så här mitt i juli så häromdagen åkte vi dit. Passade på att leka lite med agilityhinder. Våra hundar är ju stora så det är liiiiite svårt med vissa hinder........Ester tyckte det var bättre att gå lugnt och stilla genom ringen istället för att hoppa. Annars gillar de båda att rusa genom de långa "plast-tunnlarna".........

Nu är det dags för ett litet avbrott igen. Vi åker på en kryssning till Riga maken, småkillarna och jag..............."stora J" är hemma med hundarna och vaktar huset och alla blommor!

Ha det så skönt!

13 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Det ser ut att bli jätte bra ....Skönt när man får sina projekt färdiga.

Önskar er en trevlig tur till Riga.

Kram

Monica sa...

Blev fint, myskmadra ja den har jag med tänkt ha hade sparat en liten planta i en pallkrage såg att pallkragen var fylld med myskmadra nu, men det är bra för jag ska ha den över ett stort område.
kul med dina hundar ringen gillar inte mina hundar alls det går men kedjorna låter uff tycker Boysen Ozzie studsar snällt igenom , ska tipsa Boysen om att han kan kliva lungt igenom så slipper han rassel.
Ha det gott på semestern, lyxigt med ungarna som kan passa hundar och hus. kram Monica

Bea sa...

Oj, så du jobbar på i trädgården och fint blir det!
Tänk att en trädgård aldrig blir färdig,alltid ngt nytt som hägrar :)
Ha en fin resa!
Kram /bea

Helén sa...

Supersnyggt och bra när man kan dela plantor eller flytta de man har, för de växer till sig sååå snabbt och fyller snart ut rabatterna:)//Helen

Suss o Kai sa...

Så snyggt de blir Kram Suss

Rosor och Pioner sa...

Så fint och bra det blev.
Önskar er en trevlig tur till Riga.
Kram Susanne

Margot sa...

Blev superfint! Bra att ha växter på lager som man kan flytta på! Oftast blir det alltför trångt i rabatterna och nu har jag ingen mer gräsmatta att gräva upp:)
Angående riddarsporrarna så har jag inget bra knep när det gäller uppbindning! För det mesta kommer jag ihåg det när det är försent och då blir det oftast en lång blompinne till varje, (inte särskilt snyggt)!
Ha en trevlig semestertripp!

Kram Margot

Ingela´s blogg sa...

Så fin trädgård du har. Ha det så kul i Riga!

Britt sa...

Ser lummigt och fint ut. Hostorna är bra för det är lätta att dela och växer bra//Britt

Katarina sa...

Hej på Er! Ha det så skönt i Riga!!

Susie på Stjärnarve... sa...

...vad fint det blev! visst är det kul att planera lite nytt och sen komma till det absolut roligaste i trädgården; att plantera!?

Knatten sa...

Vad mysigt o lummigt. Såna där vrår behöver man! Och nog är det skoj när man blir klar med ett projekt. Jag har precis fått ett nytt projekt i huvet men det blir inte klart i år.
Ha det så skönt på er semestertripp. /Knatten

Mia sa...

Alltid kul att göra nytt i trädgården. Den smällspirean köpte jag också förra året och den är jättefin. har även en gulbladig men den vill inte alls så som den mörka.
ha en trevlig resa!
mia