onsdag 30 mars 2011

Liten vårrapport från berget......

Ja, den där sköna vårvärmen kom ju av sig lite och nu får vi ge oss till tåls till helgen. Då jobbar jag naturligtvis, men det blir väl fler dar.......

Snödropparna har kommit upp. I går regnade det för första gången sedan snön kom i november. Ett regn som senare på kvällen övergick till snö.


Vintergäck och runt omkring börjar det sticka upp lite kungsängsliljor.

Litet snötäcke kvar innan solen har gjort sitt för dagen.


Här är ett annat vårtecken................en av alla små skräphögar som jag lämnar efter mig när jag har grovrensat i rabatterna.
Inne är de full fart på fröplantorna. Jösses vilka Flitiga Lisor jag får i år. En del har till och med knoppar redan, vilket betyder att jag för en gångs skull kan sätta ut blommande plantor!


Det har blivit lite revidering angående mina planer för norrsidan. De blå strecken ska någon form av staket med en grind. Vi har nämligen bestämt oss för att "hundsäkra" en del av trädgården. Det är ju så skönt att vara ute och jag tycker det vore skönt om de (läs Nitza) slapp att vara kopplad. Nåja, detta staket betyder ju att det blir lite mer markerad rumsindelning i trädgården. Så där på köpet liksom.........hmm. det skulle ju gå att plantera lite framför staketet ......rosor kanske........ojoj, nu fick jag mer att tänka på. Har förresten fått iväg en beställning till Hortogreen: 4 olika rosor  och lite woodlandväxter.........

Japp, det var allt för idag. Nu ska jag ut i solen!
6 kommentarer:

Ruben sa...

Jag ser, att även ni har vår på gång, trots snö. Även här har det snöat, men den snön har redan smält bort.

Lycka till med dina zinnior. De är lättodlade och fjärilar gillar dem!

Ha det gott!
/Ruben

gunsan sa...

Så långt det har kommit hos dej.Här blommar snödropparna och lite tulpaner börjar sticka upp här och där.dina Flitiga Lisor ser jättefina ut.Lycka till med dom.

fotopunktMis sa...

Vårens vedemödor..ja och visst kommer lite bortglömt fram också..ha det..Maria

Petit Eyekiss sa...

Avis! Den enda vårblomma jag hitintills sett är lite vintergäck på söder sidan i vårt bostadsområde.
Jag får snart ge mig ut på upptäcks färd.
Jösses, vilka stora Lisor du har. Mina är bara några cm.
Försökte röja lite på balkongen efter vintern. men det var så kallt (+2) så jag väntar tills det blir lite varmare.Har ingen sol där förrän vid 4-tiden em.
I helgen skulle ju värmen komma. Vi får se hur de blir med det.
ha de'
Elisabeth

Bea sa...

Oj, här var det vår!! Härligt!
Jag får tålmodigt vänta på alla små som ligger och sover under snötäcket!
Kram /Bea

Vild-rosen sa...

Avundsjuk jag blir, ni har ju snöfritt och krokusar som blommor. Så lång dina "Lisor" har kommit,hur tidigt sådde du dem?
önskar dig en riktigt trevlig helg
Kram Susanne