torsdag 6 januari 2011

"Gott och Blandat" eller "Det blir en innedag".......

Ja, ni får välja titel själva......En innedag blir det. De två små är ute på sin tidningsrunda, väl påpälsade. Dom såg möjligheten att sälja mycket idag när det inte kommer någon morgontidning och vädret inte är det bästa för finpromenader. Maken är ute med "damerna" - hundarna alltså! Så jag har rört ihop en mjuk kaka som gosar sig i ugnen och så tänkte jag göra årets första blogginlägg. Det tog några dagar innan det blev nåt, men det har varit fullt med nyår och handbollscup..........

Hittade en inställning på kameran som hette "Cuisine" som betyder kök på franska om jag inte minns fel........så jag var ju tvungen att prova den på nyårsafton..........här ett smakprov på menyn - ni ser kanske att den gick i italienska spår - ingen hummer här inte!På nyårsdagen var lill-killen och jag i Huskvarna centrum och lyssnade på nyårstalet. Huskvarna fyller nämligen 100 år i år och man hade flyttat det stora nyårsfirandet hit. Det brukar annars vara i Jönköping. Det var musik och lite tal. Bland annat så sjöng Jill Svensson från Huskvarna. Hon som vann talang med sin underbara röst. Jag som egentligen inte är helt förtjust i "operaröster" står där som ett fån med tårarna trillande varenda gång hon sjunger..............fy så pinsam jag är (tycker mina barn.....)
Innan nyåret hade vi några dagar med "riktig" kyla. En morgon stod termometern på -18 och då var det så fin rimfrost överallt.

Ja, vad har vi mer gjort............jo, varit med lill-hunden hos veterinären två gånger. Hon har svamp i öronen och kallas numera för "fröken Kantarell". Inte nog med att hon har onormalt trånga örongångar, dom är fyllda med hår dessutom. Så det har varit ett tvättande med öronrens och duttande med droppar, men nu tror jag baske mig att vi har fått bukt med det. Vi får se vad de säger på fredag när det är dags för nytt återbesök. Då får vi också svar på om "knutan" hon har på magen. Veterinären trodde att det var en sån som gick bort av sig själv, unghundar kan visst få det. Men hon tog prov på den för säkerhets skull. Avslutningsvis när det gäller djur................se till att ha en bra försäkring! Det blir ruskigt dyrt! (Vi har en bra försäkring.......puh)


Fick ett ryck i går...........så nu är julen borta från köket! Jag är ju ingen "tulpanmänniska" så det köptes ingen tulpanbukett...........nej, rosor ska det vara! Nu har jag lovar mig själv att jag alltid ska ha en bukett rosor att njuta av hemma..............

Idag blir det mycket skidåkning - på TV! Sen ska jag fundera lite mer på vilka fröer som ska beställas...........i år är jag sen med det. Det lutar i alla fall åt rosa och vitt i krukorna.

Ha en fin trettondag!

17 kommentarer:

himlaverket sa...

Vilket busväder vi har på berget.
Och jag skulle vilja tillägga att det är bra att barnen har bra försäkringar också. Här har vi haft en hel del brutna tentakler under årens lopp...
Få se vad det blir för fröer du beställer ? Spännande...
kram ulla

Maria Thorbjörnsson sa...

Innedag i dag med..har inte varit ute på jag minns inte när...fnissfniss..i skrivadets stund så bara vräker snön ner..har försökt att få katterna att gå ut..men si det vill dom inte..precis som matte..så blir vi inne..ha det..Maria

LindaLunda sa...

Ja här blir innedag!
Det vräker ner snö!

Margot sa...

Blir en innedag för mig oxå, inte särskilt kallt, bara strax under nollan men den hårda blåsten är inte rolig! Tänkte börja rensa bort julen så smått, som inte blivit av tidigare! Känns inte kul att ha kvar julen längre inomhus!
I år ska jag försöka ta det lugnt(om jag kan) med nya rosor, eftersom det är fasligt trångt i mina rabatter! Ska i allafall försöka ta det lugnt tills jag ser hur det går med rosorna efter vintern! Det kan ju bli några som behöver bytas ut! Jag har beställt rosor både från Rosenposten och HortoGreen, men rätt många har jag oxå köpt hos Trädgår`n i Söderfors. De har fina rosor!
Ha en fin helg!
Kram

Lena/isklockan sa...

Hejsan!

Ja här blir det nog en innedag också. Ska bara skotta lite snö. Vi delar lite på det eftersom vi bägge har värk i våra kroppar. Det snöar för fullt här också.

Fint med rosor....men gillar ju även tulpaner. Och vilken smarrig förrätt:-))

Ja, gråspett är en av hackspettarna i Sverige. Inte så vanlig...

Ha ha nej jag är inte rädd för varg men däremot björnar. De skulle jag inte vilja möta. Men de sover nog nu...men på sommaren menar jag.

Ha en bra inne dag.

Kramar

Rosor och Pioner sa...

Hejsan,
i det här snöovädret är det ganska skönt att vara inomhus endast ut med hunden och samtidigt skotta lite (mycket) snö. Vacker rosbukett, brukar varva mellan rosor och tulpaner men en bukett i veckan blir det.
Önskar dig en fortsatt trevlig innedag.
Kram Susanne

Ingela sa...

Hej! God fortsättning på det nya Året! Visst är det en innedag idag, det är bra för nu är granen ute och julkulorna i askar och inne i garderober igen. Min "promenad" blev att skotta ner till bilen och soptunnan, så nu blev det gjort. Fast jag fick pulsa i snön över knäna innan jag kunde slänga granen på högen. Ha det så bra!

Pumita sa...

Det är innedag hos mig också idag... ser ut som i din "köksbild". ;) Blåser vågrätt och snön yr, fy bubblan! Ha en fortsatt trevlig Trettondedag! :)

Berit sa...

här har vi det också en innedag men mest beoroende på trötthet och inte väder och vind. här är det bara-10 grader idag och inget snöfall ...än.
Ha det gott!!Berit

mammi sa...

Innedag hos mig också. Snöar gör det, men de har "lovat" regn senare i dag. Kunde de inte va lite mer omtänksamma. Vi har ju fullt av snö (och mer kommer väl)
så regn, nej tack. Tillhör också de som inte har tulpaner högst upp
Ha det så gott

Rosor och ruiner sa...

Ingen tulpanmänniska - finns det såna...:o) fast jag gillar rosor också, men ibland har man otur när man köper snittrosor, att de nickar redan efter nån dag. Fast då går de ju att klippa av dem och lägga i en skål, det är också fint!
Innedag blir det här med, efter en liten tur med hundarna. Det är ju busväder ute *burr*

Lilla My sa...

Tulpaner gillar jag det knastrande ljudet när man plockar dom..härligt. Ska till helgen köpa hem min första bukett :) rosor gillar jag inte alls tänk så olika man kan va.
Här har kölden smått släppt så idag plitade jag ner min fröbeställning så få se då när jag har fröna i postlådan...spännande.
Ha det bra
Lotta

samson sa...

hade inte dottern haft en bra försäkring så hade inte Kuling funnits idag,han har fel på bukspottskörtlen och har genomgått mängder med undersökningar tom legat inlagd,de tom öppnade och kollade magen på honom,jag brukar tänka såhär tur att vi mäniskor har sjukvård och slipper betala vår vård//maggan

Monica sa...

oj du har redan vårpyntat, jag väntar tills lillkillen haft kalas han fyller på månd, men jag längtar när jag ser dina våriga dukar och rosor.
Svamp i örat hm jo det har min lille hund haft men droppar så försvinner det, hoppas knutan försvinner på lilltjejen,
Ha en go fredag kram Monica

Ölandsvindar sa...

Äter gärna italienskt alla aftnar på året. Och den godaste hummer jag har ätit serverades i Italien.Jag, som har varit VÄLDIGT involverad i djurförsäkringsbranschen under 25 år,håller förstås med om att det är viktigt med en bra försäkring, fast som jag brukar säja, viktigast med en försäkring över huvud taget, det är ganska små skillnader mellan bolagen.
Kram och god fortsättning!
Kerstin

Britt sa...

Det där med att tårar rinner och barn som tycker man är pinsam finns här också coh det händer titt som tätt//Britt

karina sa...

Hejsan!

Vilken kyla det har varit, men nu så tror jag att all snö på taken har farit för det har varit plusgrader några dagar. Fröerna är beställda och det blev bara en ny sort och lite andra grönsaksfröer som börjat ta slut. Har så mycket sådder i pallkragar och klarar ju inte av annat än ringblommor och krasse som ettåringar, så här är det bara perenner i marken och köpta ettåringar i krukor. Tur vi är olika för jag tycker det är roligt att följa er som sår ettåringar och fnular med småplantorna i olika krukstorlekar. Ha det gott, Karina.